Ultima actualizare: azi, 15:49

Locale

FOTO. Ziua Universală a Iei, sărbătorită la Negrești. Omagiu adus cămeșii oșenești

Ziua Universală a Iei a fost sărbătorită, vineri, la Negrești-Oaș. Evenimentul a avut loc la Muzeul Țării Oașului, iar tineri și vârstnici deopotrivă au împletit cununi de Sânziene și au adus un omagiu cămeșii oșenești.

Redăm, mai jos, mesajul transmis de primarul Aurelia Fedorca:

,,De Ziua Universală a Iei și în ajunul sărbătorii de Sânziene, am adus un omagiu cămeșii oșenești și am împletit cununi de Sânziene împreună cu meșteșugărițele noastre și cu tinerii dornici să deprindă o parte din datinile strămoșești.

O zi în care tineri și vârstnici au însufleţit prin port, cântec și danț această sărbătoare și au dat viață cum nu se poate mai frumos Muzeului în Aer Liber. Vă mulțumesc tuturor celor care ați contribuit la reușita manifestării și celor care purtați tradițiile noastre în suflet în fiecare zi!”

default

Un comentariu

  1. History Răspunde

    Acuma mai rămâne să aflăm care-i treaba cu ghiveciul ăsta. Adică cămeșa oșenească versus ia. Că ar fi cam două lucruri distincte. Numai uitați-vă la ele. Dar ca de obicei la noi asta nu mai contează, sărbătoare să fie, pălinca să curgă. Vezi și cazul cavalerilor cruciați la Ardud. Apoi să nu vă plângeți când copiii le încurcă de nu numai și nu fac diferență între ele! Bine? Altfel felicitări, o sărbătoare frumoasă. Dar toate la locul lor. Că altfel iese leciou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.