Ultima actualizare: ieri, 20:55

Locale

Indivizi reținuți în vama Petea. Au vrut să intre în țară, dar au fost încătușați

Polițiștii de frontieră din cadrul PTF Petea au depistat, la controlul de frontieră, pe sensul de intrare în România, doi tineri – un român și un moldovean – care au de executat pedepse privative de libertate pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației și uz de fals.

Duminică, 18 iunie, în jurul orei 23.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a intra în țară un cetățean din R. Moldova, în vârstă de 30 de ani. Polițiștii care au efectuat controlul documentelor au descoperit faptul că pe numele acestuia a fost emis, în aprilie 2018, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, de către Judecătoria Huși. Moldoveanul are de executat o pedeapsă privativă de libertate pentru o perioadă de 180 de zile, pentru săvârșirea infracţiunii de uz de fals.

O jumătate de oră mai târziu, în același punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităților pe sensul de intrare în România un cetățean român, în vârstă de 31 de ani, din județul Satu Mare. Polițistul de frontieră care a efectuat controlul documentelor a constatat că pe numele sătmăreanului a fost emis, în data de 23 iunie 2022, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, de către Judecătoria Negrești Oaș. Bărbatul are de executat o pedeapsă de 1 an și două luni închisoare, pentru săvârșirea de infracţiuni la regimul circulației.

Cei doi au fost predați unui echipaj din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, în vederea luării măsurilor legale care se impun.


Sursa: Poliția de Frontieră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.