Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

Județul Satu Mare, sub Cod galben! Se anunță ploi, furtuni și vijelii

Județul Satu Mare se află sub Cod galben de instabilitate atmosferică. Se anunță ploi, descărcări electrice și vijelii. Avertizarea este valabilă până joi seara, 22 iunie.

COD GALBEN

22 iunie, ora 10.00 – 22 iunie, ora 22.00;

vestul, nord-vestul, centrul și local sudul țării, zonele montane.

În intervalul menționat, pe arii extinse* în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, local în nordul Olteniei și al Munteniei, precum și în cea mai mare parte a zonelor montane, gradul de instabilitate atmosferică va fi temporar accentuat. Vor fi perioade cu averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului – pe alocuri cu aspect de vijelie (rafale de până la 55-70 km/h) și izolat* grindină de mici sau medii dimensiuni. În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși local* 20-25 l/mp, iar punctiform* 30-35 l/mp.

Notă: vineri seara și în cursul nopții de vineri spre sâmbătă (23/24 iunie), instabilitatea se va accentua în vestul, nordul, centrul și sud-vestul țării. Se vor semnala vijelii puternice (rafale de peste 70-80 km/h), averse, frecvente descărcări electrice și izolat* căderi de grindină. Din a doua parte a zilei de sâmbătă, astfel de manifestări se vor semnala și în sudul și estul țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.