Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Concurs de admitere la ,,Vasile Goldiș”. Universitatea pregătește azi medicii de mâine

Profesia de medic este una dintre cele mai vechi și respectate activități ale omului. În orice comunitate, cât de mare sau mică ar fi, medicul este iubit, apreciat, și este -poate- omul cel mai solicitat de membrii comunității. Pentru că cine își dorește să fie bolnav? Cine poate funcționa, atunci când organismul nu-i funcționează în parametri optimi?

După ani de studiu, sacrificii și lacrimi, tânărul medic iese de pe băncile facultății, dar nu ia nicio clipă de pauză: își continuă pregătirea. Pentru că medicina nu este o știință „exactă”. Cercetările în domeniu aduc, aproape în fiecare zi, inovații, tehnici noi, tratamente revoluționare, astfel că profesia de medic nu poate fi văzută ca o simplă „meserie”: odată învățată, e bătută în cuie. Această profesie este o vocație, un angajament la o viață palpitantă, dar plină de sacrificii, cu obligația învățării continue.

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” pregătește azi, medicii de mâine. Cu profesori din țară și din străinătate, laboratoare dotate cu tehnică de ultimă generație, cu proiecte de digitalizare care dezvoltă continuu infrastructura de învățare, burse Erasmus+, pentru schimburi de experiență în toată lumea, suntem pregătiți pentru o nouă generație de boboci, pe care să-i inițiem în tainele acestei profesii, dar și pentru cei care vor să-și continue studiile.

Facultatea de medicină a U.V.V.G. Arad organizează concurs de admitere pentru următoarele programe de studii universitare de licență: medicină, medicină în limba franceză, medicină în limba engleză, balneofiziokinetoterapie și recuperare, asistență medicală generală și biologie, precum și pentru următoarele programe de studii universitare de masterat: medicină socială și management sanitar, analize de laborator utilizate în domeniul biomedical și științe biomedicale.

Până în data de 28 iulie 2023, ora 17,00, candidații se pot înscrie pentru examen pe platforma online, iar examenele de admitere vor avea loc conform programului din linkul de mai jos.

https://www.uvvg.ro/docs/Admitere/2023-2024/regulament_admitere_medicina.pdf

Tematica și bibliografia se regăsesc pe linkul de mai jos.

https://www.uvvg.ro/docs/Admitere/2023-2024/tematica_admitere_medicina.pdf

Mai multe despre Facultatea de medicină puteți afla cu un click pe linkurile de mai jos.

https://www.youtube.com/watch?v=qcV4qoJbejE

https://www.uvvg.ro/admitere/

Dragi viitori studenți, vă așteptăm să fim colegi, iar dumneavoastră, dragi părinți, vă promitem că vom avea grijă de copiii voștri ca și când ar fi din familia noastră. U.V.V.G. Arad se pregătește să încheie acest an universitar și să pornească în anul universitar 2023-2024 împreună cu voi!


Sursa: Comunicat de presă Universitatea de Vest ”Vasile Goldiș”

5 comentarii

 1. Alin Răspunde

  Sa ferească Dumnezeu ca “medicii de mâine” sa fie absolvenții unei fabrici de diplome așa cum e pretinsa universitate Vasile Goldis. Cu medicina nu te poți juca ca sa o lași pe mâna absolvenților de Goldis.

 2. mara Răspunde

  Sincer…la ce diagnostice pun unii medici si cum habar n-au sa trateze o boala..zici ca au terminat la Goldis..mai bine se descurca asistentele ca ei..

 3. Aspi Rina Răspunde

  Imi pun o intrebare, si sincer nu-mi dau seama cine a avut curajul sa autorizeze aceasta “universitate” pentru a pregati studenti la medicina ! Nici nu e de mirare ca Romania e tara tuturor posibilitatilor !! 0are ce fel de medici vor iesi de pe bancile acestei “universitati”???!!

 4. Vasile Belbe Răspunde

  Pentru România nenorocită sunt bun i și ăștia!!!!!!!

  • Sâca Răspunde

   Bine, bine.. slabi aici, buni la alte facultăți … Dar de ce statul pregătește atâția medici GRATUIT, și lipsesc cu desăvârșire din spitalele noastre. Să știți că nu tot ce era înainte era rău.. Contract în timp (ani) după absolvire… dacă nu plătești școlarizarea , care tot din bani publici este…. . și atunci ????.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.