Ultima actualizare: azi, 10:44

Locale

Proiect: Supermarketurile, închise duminica și mutate în afara orașelor

Un proiect de lege controversat, ce vizează supermarketurile, a fost inițiat de doi parlamentari PNL, informează Digifm.ro. Potrivit propunerii legislative, marile magazine ar putea fi închise în zilele de duminică şi chiar relocate la o distanță de cel puțin cinci kilometri în afara orașelor.

În primul rând, se propune o definiție clară a supermarketului, care este descris ca o unitate de vânzare cu autoservire ce oferă o gamă extinsă de produse alimentare și nealimentare și care are o suprafață minimă de 800 mp, potrivit Observator.

De asemenea, se propune un program de funcționare săptămânal pentru supermarketuri, conform căruia acestea ar trebui să fie deschise de luni până vineri între orele 8 și 22, sâmbăta între orele 8 și 14, iar duminica să fie închise. Un alt aspect important propus de parlamentari este obligația ca supermarketurile să își desfășoare activitatea în afara orașelor, la o distanță de minim 5 km față de marginea acestora.

11 comentarii

  1. Pinocchio Răspunde

    Asta după ce toată țara e plină full de astfel de magazine și majoritatea chiar în buricul târgului? Și cu mallul Nepi ce va fi??? Eu aș avea o altă propunere și asta zic eu ar fi mai utilă decât SF-ul ăsta propus de cei doi parlamentari obosiți. Adică proiect de lege pentru parlamentarii care propun fel de fel de prostii și nici nu se țin de cuvânt privind promisiunile lor proprii. Ce ziceți? Aș denumi proiectul de lege Pinocchio, asta după nasul mincinosului.

  2. desmaplan Răspunde

    nu o sa mearga..de ex. in Ungaria au incercat, si dupa un timp au renuntat!!..mai, dar tembeli sunt cei care au propus, sper sa nu aiba pensie speciala!!!

  3. Feri Poker Răspunde

    S-a mai discutat in urma cu ceva ani acest subiect dar popandaii primesc degeaba leafa si pensie speciala.Sunt prea multi parlamentari si din lipsa de idei loazele de prin partidele de doi bani vin cu proiecte aberante…

  4. Dr. Who Răspunde

    În Barcelona am văzut un Lidl amenajat la parterul unui bloc de locuințe așa mai mare la demisol și parter. Am înțeles înainte era parcaresub clădire. Așa cum tot la Barcelona am văzut o ministație de carburanți la doar 2-3 metri !!!! de clădire rezidențială lângă un magazin de legume. La noi legea asta nu permite, nici pe departe! Așa că lăsați-ne cu astfel de inițiative că vine oricare dintre ei și vă închide gura cu ceva mărunțiș și apoi ne vom trezi ca tocmai voi veți agita apele în sprijinul lor! Sau tocmai asta ar fi ideea???? Așteptați ofertele????

  5. satmarean Răspunde

    Aidi plm, daca scoate si partea aia cu mancarea, sa vezi atunci divorturi

  6. satmarean Răspunde

    Aidi p,l.m, daca scoate si partea aia cu mancarea, sa vezi atunci divorturi

  7. C4s Răspunde

    Astepta spaga de la supermarketuri sa nu mearga cu legea mai departe

  8. No spa Răspunde

    Cred că este vorba de cele cu adevărat mari, astea mărunte nu se pun. (Lidl, Penny, etc.).

    • Dr. Who Răspunde

      Dacă vorbește de minim 800 mp fii sigur că se pun. Dar e o prostie și nu va fi nimic. Viktoraș Orbănaș a încercat asta dincolo doi ani la rând dar s-a lăsat păgubaș. Și el cu tot sistemul creat avea mult mai multe pârghii pentru asta decât noi în republica noastră bananieră unde ăștia îi plătesc din mărunțiș pe toți politicienii și ai să vezi că brusc vor schimba macazul! Nu merită nici timpul consumat pentru citirea articolului să teoretizăm acum oare ce va fi. Nu va fi nimic din astea. Totul se reglează după piață, cere și ofertă. Într-o vreme erau o droaie de magazine non-stop prin oraș. Acum aproape că nu găsești nici una. Că nu merită.

  9. Satmarean 1 Răspunde

    Doreste sa le arate pisica inainte de a le impune impozit de 1% din cifra de afaceri, si atunci nu-i va muta nimeni in afara oraselor ,iar ei se vor bucura ca raman numai cu impozitul , pe care o sa-l introduca in pret, si…toata lumea multumita ….exceptie prostimea care va plati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.