Ultima actualizare: azi, 21:27

Locale

Senatorul Turos Lóránd: ,,UDMR iese cu fruntea sus de la guvernare”

UDMR iese cu fruntea sus de la guvernare, a anunțat senatorul UDMR de Satu Mare, Turos Lorand. El a mai declarat că: ,,Vom continua să avem coloana vertebrală dreaptă în fața oamenilor și să continuăm munca noastră în beneficiul comunității”.

Redăm mai jos, integral, mesajul transmis de senatorul Turos Lorand:

,,În cadrul negocierilor din ultimele săptămâni UDMR a dat dovadă de flexibilitate, pentru a susține continuitatea în guvernare. Am considerat că este important să guvernăm împreună cu partenerii noștri de coaliție pentru a duce la capăt munca și proiectele începute și asumate în programul de guvernare pentru societate și totodată pentru reprezentarea comunității noastre la nivel guvernamental.

UDMR și-a asumat responsabilitatea de a guverna până în anul 2024, iar din decembrie 2020 am dovedit profesionalism la conducerea ministerelor care ne-au fost încredințate. Activitatea pe care am desfășurat-o nu a fost criticată profesional de nimeni și a fost apreciată de comunitatea noastră. Încă o dată, am demonstrat că suntem capabili să reprezentăm interesele comunității noastre în guvern.

În acordul politic semnat în 2021 era prevăzut că se schimbă premierul, dar nu și ministerele. Totuși lucrurile au luat o întorsătură neașteptată. În momentul semnării acordului am fost 3parteneri, iar în momentul de față vorbim despre formarea guvernului de către doar două partide.

Astfel cuvântul dat nu a fost respectat. În cei doi ani și jumătate miniștrii UDMR au dovedit profesionalism, responsabilitate, transparență dar și flexibilitate. Rezultatele miniștrilor noștri sunt clare, iar acest lucru este recunoscut de către toată lumea. Totuși nu a existat niciun argument profesional din partea PNL și PSD pentru a ne explica de ce ar trebui să renunțăm la ministerele deținute de noi până acum. Chiar dacă am fost dispuși să facem compromisuri cu partenerii de coaliție, în final am fi rămas oricum fără cele trei ministere conduse de noi până acum.

Această formă a fost inacceptabilă pentru noi. Cel mai important mesaj pentru noi și pentru societate este că protocolul semnat, cuvântul dat, este obligatoriu pentru toată lumea. Credem că numai prin respectarea cuvântului dat se poate redobândi încrederea în liderii politici. De asemenea, la Congresul UDMR am spus că nu vom guverna cu orice preț, și nici dragoste cu forța nu se poate face.

Noi continuăm munca noastră în beneficiul comunității. A face parte din guvern este un mijloc, și nu un scop. Marea majoritate a programelor de dezvoltare lansate de UDMR au fost finalizate, contractele au fost semnate și vom continua să sprijinim comunitățile noastre. Rolul nostru în Parlament se intensifică, vom continua să inițiem proiecte legislative, vom continua să promovăm interesele comunităților noastre. Vom continua să lucrăm în administrațiile locale, care vor fi adevăratele motoare de dezvoltare în anii următori, datorită implicării noastre guvernamentale de până acum”.

10 comentarii

  1. c-block Răspunde

    …… ,,Vom continua să avem coloana vertebrală dreaptă în fața oamenilor și să continuăm munca noastră în beneficiul comunității”….
    Care muncă din partea ta estem???????????🥴🙃😂🤣😆 Tu ce ai muncit la viața ta? Și când putem citi asta măcar după 20 de ani de parlamentărie CV-ul tău supersecret?????? Că până acum nici un gest. Sau la tine legea nu e valabilă? Câtă nesimțire, desconsiderare!!!!

  2. Mae Răspunde

    Va sta bine !!!! Nu meritați sa fiți la guvernare după toate prostiile c….

    • 😉 Răspunde

      Deci mai mare dreptate decat zici,mai rar.
      Au fost aruncati din guvern numai si numai din cauza ca au sustinut ce facea tarfulitza aia huna in RO…..si se stia ca s-a umplut ulciorul cand a criticat.o public si Ciolacu.
      Plm, in viata nu poti sta cu un picior in 2 pantofi la infinit.

  3. ????? Răspunde

    asa a fost dictat de la USA sa scoata UDMR de la guvernare.

  4. Românu Răspunde

    În sfârșit.
    În România trăiesc români, deci țara trebuie guvernată de români.
    Știu că nu va dura mult această bucurie ( a mea ) pt. că avem partide de doi lei, care la alegerile viitoare o s-o sfeclească ca de obicei, dar până atunci chiar mă bucur.
    Acum ar mai trebui schimbat Președintele de Consiliu, că tare s-a lipit scaunul de fundul lui.
    De curățenia din instituțiile statului nici nu mai vorbesc, sau instalat în posturi călduțe.

  5. Soso Răspunde

    Foarte bine ca au iesit, au coloana …ce sa caute in mocirla PNL-PSD carora nu le pasa de popor!

  6. vasile Răspunde

    Un tanar naiv, Profesionalismul tau s a vazut cand ati dus la sapa de lemn City Radio, noroc a fost cu Csehi Arpad care a reusit sa salveze situatia. Ca si parlamentar ai fost in cele 2 mandate aproape inexistent, cate propuneri legislative individuale au fost votate in Senat si Camera Deputatilor pe care tu lai conceput, scris si prezentat.

  7. Lili Răspunde

    Acum vede si UDMR-ul cum este sa fii “impins pe scari” de cei mari. Cand a fost USR-ul in cauza au tacut malc, bucurosi ca raman parte la ciolanerie.
    Sa vedem ce minuni va face noua coalitie USL 2.0 dar premiselle sunt catastrofale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.