Ultima actualizare: azi, 17:23

Locale

TIR încărcat cu tone de haine second-hand, oprit la Petea. Camionul, trimis înapoi în Ungaria

Poliţiştii de frontieră sătmăreni în cooperare cu lucrători din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului nu au permis intrarea în ţară a unui mijloc de transport încărcat cu aproximativ 14 tone de articole second-hand.

Vineri, 16 iunie, la ora 16.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean olandez în vârstă de 62 de ani conducând un ansamblu rutier înmatriculat în Olanda. Acesta transporta articole second-hand (haine și mobilier) de la o societate comercială din Olanda pentru o firmă din judeţul Sălaj.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport de articole, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate – în total aproximativ 14.000 de kg – nu pot intra pe teritoriul României întrucât nu sunt îndeplinite condițiile legale (marfa nu a fost supusă acțiunilor de spălare, dezinfecție și dezinsecție).

Drept urmare, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, acestea fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.


Sursa: Poliția de Frontieră

8 comentarii

  1. 🤔🤔🤔 Răspunde

    No iarăși ungurii vor fi de vină! Nu noi care le cumpărăm. Dar țiganii sălăjeni acum de unde se vor îmbrăca dacă le-ați trimis ronghiurile ‘napoi? Și vor credeți că prostiile astea ajung înapoi în Olanda??? Mira-m-aș.😱😱🥴🥴🙃

  2. Lajos Bacsi Răspunde

    Noi cumparatorii suntem de vina. Cumparam chiloti si maieuri purtate de nemti. Ne simtim bine. Suntem nemti de talia a doua. Ca daca nu le-am cumpara nici-un gunoi nu ar veni in Romania. Ce draku. Suntem tara africana?! 5 lei tricoul nike. bine ca nu umblam in pielea goala. “Norocu” nostru.

  3. Lajos Bacsi Răspunde

    No acuma daca judecam stramb si stam drept, nici vamesii ungurii si austrieci nu-s koser. Eu am vazut politist de frontiera austriac mituit cu zece euro. Acum 20 de ani. He he he . Coruptie in Romania?!
    Da cum a ajuns transportul ala in Romania?! Astia vamesii austrieci au doua clase? Va spun eu. Atata au. De unguri nu mai vorbesc. Niste primitivi aroganti. Inclusiv cu etnia lor. Prostanaci gramada.. politisti de frontiera. Zoll Polizai.

    • -.- Răspunde

      Bai Satulung Muscel , Austria nu mai are vama de ani de zile.

    • H&R Răspunde

      La Petea nu exista vama btw. 😉

      • Satmareni pierduti in Spatiu Răspunde

        Lasă-l! A fost copchilul amu’ douăzăci și șeva de ani în excursie cu clasa pân’ la Nickelsdorf și mai ține mintye. Păi exact asta-i motivul fraiere că tot opresc hăpt la noi la granița astfel de transporturi sau mașini furate și căutate sau cu lisingul neplătit prin Europa! Că în rest ciuciu control, ești liber ca pasărea cerului și circuli pe unde te taie capul și nu te-ntreabă nici franțu ce și cum! Acolo se presupune că respecți niște reguli elementare. Eventual ai și niște hârtii cum că ai fi în regulă inclusiv cu ce cari în mașină, mno.😱😰🤢🥴 La noi se pare mai e mult până acolo. Dar speranța moare ultima.

  4. Vînju Mare sudistan Răspunde

    Haine veeeee, cumpăăăăr haine veeeeee!😰😱🤢💩
    Măi unii nici după 30 de ani nu au evoluat atâta că tot în deșeurile altora se îmbracă????? Apoi pretenții de europeni au! Indienii Europei.

  5. Dr. Who Răspunde

    Zici că suntem țară second hand. Dar nu se mai termină odată? 🥴🤮

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.