Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

Aglomerație infernală în vămi! Sute de mii de persoane au trecut prin Petea și Urziceni

Sezonul estival a început, vacanța elevilor de asemenea, iar în această perioadă traficul prin punctele de trecere a frontierei din județul Satu Mare s-a intensificat. În acest context, Poliţia de Frontieră a luat toate măsurile care sunt în competenţa instituţiei pentru asigurarea unui control operativ şi fluent.

Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmației a dispus structurilor teritoriale o serie de măsuri prin care să-şi adapteze misiunile, resursele umane şi materiale la specificul fiecărei frontiere, astfel încât să se asigure un control eficient şi operativ prin punctele de trecere a frontierei.

A fost dispusă suplimentarea personalului planificat la controlul documentelor până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct în parte.

De asemenea, este folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configuraţiei acestora şi în măsura în care acest lucru este posibil, în funcţie de trafic, sunt suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.

În acelaşi timp, se continuă măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere ale frontierei şi în zona de competenţă.

Statistică

În perioada 01 iunie – 30 iunie 2023, prin punctele sătmărene de trecere a frontierei de la granița cu Ungaria au tranzitat aproape 300.000 de persoane cu peste 113.000 mijloace de transport.

Cel mai tranzitat punct de frontieră din județul Satu Mare rămâne PTF Petea. Aici, în luna anterioară, aproape 112.000 persoane s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de control pe sensul de intrare în România, care au călătorit cu peste 46.000 mijloace de transport. În același interval, pe sensul de ieșire din țară s-au prezentat la controlul de frontieră, tot în PTF Petea, peste 106.000 cetățeni, care călătoreau cu aproape 40.000 autovehicule.

Cifrele înregistrate luna anterioară au relevat faptul că Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni este mai intens folosit pentru ieșirea din România decât pentru intrarea în țara noastră. În luna anterioară a acestui an, în acest punct de trecere a frontierei aproximativ 34.700 de persoane au efectuat formalitățile de control pe sensul de intrate în România, în vreme ce la controlul de frontieră pentru ieșirea din țară s-au prezentat circa 45.600 de cetățeni români și străini, călătorind cu aproximativ 17.300 mijloace auto.

Recomandări:

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă.

De asemenea, pregătirea din timp a documentelor de călătorie pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cu celeritate, precum şi verificarea şi pregătirea documentelor necesare minorilor la ieşirea din ţară, pot contribui la scurtarea timpului de control.

Totodată, cetățenii din zona adiacentă frontierei de stat pot folosi sâmbăta, în intervalul orar 10.00 – 18.00 (ora României) și punctele temporare de trecere a frontierei Bercu și Peleș (în zona de competență a SPF Petea) și Horea (în zona SPF Carei).

Reamintim tuturor celor care aleg să călătorească în afara graniţelor ţării să verifice pe pagina de internet a Poliției de Frontieră, aplicaţia Trafic On-line, care prezintă situația traficului în punctele rutiere de trecere a frontierei, valorile afișate reprezentând o medie a timpului de aşteptare pentru anumite intervale de timp. Aceasta poate fi accesată de la următorul link: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/

În acest sens, apelăm la înţelegerea celor care tranzitează frontiera în această perioadă şi reiterăm faptul că au fost dispuse toate măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru reducerea timpului de aşteptare şi asigurarea unui echilibru între securitatea cetăţenilor şi fluenţa traficului de călători.


Sursa: Poliția de Frontieră

7 comentarii

  1. 😊 Răspunde

    Salutare. Vreau sa ies din tara pt cateva zile si ma intorc sambata..dar gandul ca tre sa stau cu orele in vama la intoarcere ma terorizeaza. Stiti careva sigur daca gasesc deschis sambata, macar una dintre punctele Bercu sau Peles in orarul stabilit?
    Ms anticipat caruia imi raspunde.

  2. pop ioan Răspunde

    Ambele puncte de trecere functioneaza simbata si duminica intre 10:00 si parca 18:00.

    • 😊 Răspunde

      Ms …. in articol scrie doar sambata….pana la urma e doar sambata sau si duminica?

    • Norick Răspunde

      De ce vorbesti prostii ioane ? Doar sambata . Scuze , simbata… 😛 🙂

  3. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    VREM ÎN SCHENGEN CRIMINALILOR!!!

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      De acord dar nu faci un efort și scrii sub numele tău? Că nu înțeleg care e șmecherie să scrii sub numele altuia. No ce ai înțeles de aici?

    • Satmarean1 Răspunde

      Vb cu austriecii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.