Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

Blocaj la spital! Se suspendă activitatea Secției de Diabetologie de la Satu Mare. Nu sunt medici

Activitatea Secției și a Cabinetului de Diabet zaharat, Nutriție și Boli metabolice din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Satu Mare se suspendă temporar, din cauza lipsei de medici! Anunțul a fost făcut luni, de conducerea spitalului.

Redăm, mai jos, comunicatul transmis de conducere SJU Satu Mare:

,,În pofida eforturilor noastre de recrutare de personal medical superior, Secția și Cabinetul de Diabet zaharat, Nutriție și Boli metabolice din unitatea noastră se confruntă cu o criză severă de medici, în contextul în care din efectivul de patru medici, doi medici și-au încetat activitatea și alți doi sunt, unul în incapacitate temporară de muncă și un altul în concediu de creștere a copilului.

În consecință, începând cu data de 01.07.2023, se suspendă temporar activitatea secției și Cabinetului de Diabet zaharat, Nutriție și Boli metabolice, cu mențiunea că această incapacitate este specifică strict pentru luna în curs, data exactă a reluării activității urmând a fi comunicată. În această perioadă, cazurile medicale în specialitatea amintită, vor fi dirijate către unitățile cu paturi și alți furnizori acreditați din județ în baza relațiilor specifice de colaborare cu unitatea noastră.

Menționăm că anterior situației date, instituția noastră a publicat în mai multe etape scoaterea la concurs a posturilor vacante, însă nu s-a prezentat niciun candidat, actual fiind publicat un anunț pentru angajarea unui medic specialist/primar cu contract de prestări servicii la nivelul Cabinetului de Diabet zaharat, Nutriție și Boli metabolice din Ambulatoriul integrat al unității.

În prezent, conducerea SJUSM se află în cursul unui demers de perfectare a unor relații de colaborare cu medici specialiști care să completeze personalul Secției și Cabinetului de Diabet zaharat, Nutriție și Boli metabolice, urmând să revenim cu detalii imediat după încheierea protocoalelor de colaborare.

Mulțumim pentru răbdarea și înțelegerea pacienților și aparținătorilor acestora, în primul rând, cu mențiunea că facem tot posibilul să depășim disconfortul creat, datorită lipsei de medici, precum și unităților sanitare/instituțiilor partenere”.


Sursa: Comunicat de presă Spitalul Județean de Urgență Satu Mare

9 comentarii

  1. ... Răspunde

    Că una va naște iar celălalt se pensionează, astea se știau de ceva vreme, nu??? Să lași așa totul pe secție pe ultima secundă denotă adâncă preocupare sau adâncă delăsare? Ce ziceți? Ia mai măriți-le salariile că tot degeaba este.
    PS. Nu totul se rezumă la prescrierea Sioforului sau a insulinei. Mulți au nevoie de sfaturi, inclusiv de nutriție. Dar contează asta la eroii în halate albe? Da’ de unde!!! Și atenție, la acest capitol județul stă foarte prost, chiar și sub cea a mediei pe țară!
    PS2. Majoritatea bolnavilor care au putut și-au căutat alt medic decât să tot meargă acolo la centru. Știau ei bine de ce fac asta. În primulk rând să nu stea grămadă acolo dacă nu e musai. Și în continuare nu se aude nimic despre screeningul pe țară care ar trebui să fie de maximă prioritate. Asta dacă se vrea binele posibililor pacienți. Că dacă nu atunci lasă că-i bine și așa, nu? Bătaie de joc pe banii noștri.

    • Gheorghe Răspunde

      Pe tine trei puncte nesimțite ,te-au lovit unde te doare mai tare 🙂 Ce vină are cineva că a născut sau se îmbolnăvește că este om? Tu ești gunoiul de serviciu mereu frustrat

      • ... Răspunde

        Ghiuri draghe ia mai pune neuronul tău din dotare la muncă și gândește puțin! Tu crezi că dacă-i lingi problema se rezolvă? Din contră? Recent au băgat în pământ un soldat al sistemului. Așa frumos din scurt l-au terminta de nu numai! Și ce mă mai certam cu el pe vreme de pandemie cu vaccinarea. Știi că avea 5 doze în el? Dacă i se spunea mergea zilnic. Dar când a avut mare nevoie de ei i s-a băgat pe gât protocolul. Adică să depistezi la 10 zile de la internare o boală gravă contagioasă???? Până atunci era internat alături de ceilalți fără nici o protecție? Știu că nu-ți place dar adevărul asta este și de aia nu găsesc alt cadru medical că nu se mai înhamă altul la munca de jos de acolo. Erau mai mulți la diabetologie, doar am experimentat pe propria piele. Dar se pleacă de acolo, aici e buba. Cum se ivește ocazia merg la mai bine. Așa am avut noi și secție de cardio, apoi mai ții minte că am donat totul la Oradea??? Că nu avem medici de specialitate care să opereze??? Așa că te rog frumos nu-ți băga nasul unde habar nu ai. Și să știi că în momentul în care este vorba de viața și sănătatea pacientului eu prefer să fiu catalogat ca și frustrat. Tu crezi că la internare la spital dacă ceva nu merge bine dai reset ca la jocurile Supermario? Și îmi spui și mie dacă se închide cum se identifică noii bolnavi, cum li se dă și de către cine tratamentele? Aici le trebuie explicat multe și crede-mă au ce.

  2. DURERE Răspunde

    Când un manager ( care și-a dat demisia si apoi repus in funcție) este incompetent și ținut în brate de președintele C.J. era normal să se întâmple.
    Din păcate v-a fi și mai rău și nimeni nu va răspunde.

    • ... Răspunde

      👍. Mă bucur că nu sunt singur care vede așa lucrurile.. Este ceva absolut inadmisibil. Treaba managerului este ca să facă să funcționeze lucrurile nu că anunță în ultima clipă prin ziare ca și fapt împlinit. Pentru mulți potențiali pacienți acest lucru este crimă curată, mai ales la cei care acum află de problemele lor. Și boala nu se poate pune pe stand by.

  3. vasile Răspunde

    Managerul Adrian Marc un lingau al PNL si UDMR, se stia dinainte medicul care se va pensiona, respectiv a avut cateva luni sa rezolve aceasta situatie. Doamna doctor din momentul in care a ramas gravida si pana in momentul nasterii la fel au trecut 7 – 9 luni de zile, chiar nu a observat acet lucru. La ora actuala doar mentinerea functiei de manager il mai intereseaza.

    • ... Răspunde

      Eu în locul lui Pataki l-aș scutura puțin. Este inadmisibil așa ceva. Dar asta se întâmplă când cineva face prostoare și tot scapă (vezi cazul fetei omorâte la UPU și nici acum nu au dat drumul la acte, clar trag de timp) ca să nu mai povestim de ce a fost pe vremea directoratului DGASPC din epoca înfierilor internaționale. Cunoscătorii știu ce vreau să zic. dacă nici acum nu este tras de ureche chiar ne merităm soarta. Întrebare către manager. Care este definiția și fișa postului pentru managerul de spital? Ce trebuie să facă? Credeți că așa ceva s-ar tolera într-un spital din vest?

  4. ... Răspunde

    Auzi tu @Gheorghe! Că tu zici că eu sunt frustrat! Că află că de aia se închide secția că medicii de pe secție care au rămas s-au angajat la o clinică privată să nu mai facă gărzi! Crezi că managerul nu știa asta? No atâta despre jurământul lui Hyppocrate, despre eroiii în halate albe și despe managerul spitalului. Sub orice critică! Bucurați-vă cât timp nu aveți nevoie de ei pentru că nici nu știți cât de fericiți sunteți acum! Că dacă ar fi după ei ……..

  5. Cetateanul Răspunde

    Informatia este mai pretioasa decat banul :
    https://www.youtube.com/watch?v=KqzaKro5Bt0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.