Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

Deputatul Nagy Szabolcs susţine proiectele de dezvoltare de la Oraşu Nou

Orașu Nou este o comună se dezvoltă în ritm alert. Comunitatea va beneficia în curând de un centru cultural nou și modern, care va fi nu numai un spațiu permanent de repetiții pentru ansamblul local de dans, renumit la nivel internațional, ci și un spațiu comunitar excelent pentru toți localnicii.

”Proiectul, în curs de finalizare, a fost finanțat de Ministerul Dezvoltării condus de Cseke Attila. Datorită muncii domnului primar Majlát Gábor, al domnului viceprimar Dohi Attila László, și al întregii echipe UDMR de aici, comuna se dezvoltă, se înfrumusețează și înflorește continuu. Felicitări pentru realizări și pentru modelul oferit în consolidarea comunității și dezvoltării localității!”, a declarat deputatul Nagy Szabolcs.

Comuna Orașu Nou are în componența sa următoarele localități: Orașu Nou, Orașu Nou Vii, Prilog, Prilog VII, Remetea Oaș.  Localitatea Orașu Nou a fost menţionată pentru prima dată în documente din 1270, numele referindu-se la înfiinţare relativ nouă faţă de localităţile din preajmă. Localitatea Prilog a fost atestată documentar pentru prima dată în anul 1270. Satul Remetea Oaş este menţionat în scris pentru prima dată în 1335.

O resursă turistică importantă de pe teritoriul comunei este lacul de acumulare de la Mujdeni, loc de excursie preferată în special în rândul tinerilor sătmăreni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.