Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

Dosare penale pe bandă rulantă în vămile din județ. Ce au descoperit polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au descoperit la controlul de frontieră, în PTF Petea și Urziceni, două permise de conducere false și un certificat ITP având perioada de valabilitate modificată. Un cetățean român și doi străini sunt cercetați acum pentru faptele săvârșite.

În această dimineață, în jurul orei 07.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră pe sensul de intrare în România, un cetățean român în vârstă de 27 de ani, din județul Hunedoara, conducând un autoturism înmatriculat în România. Cu ocazia controlului pentru intrarea în țară, polițiștii au constatat că în certificatul ITP al autoturismului, la rubrica destinată înscrierii valabilității au fost făcute modificări prin rescriere.

În cauză au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de uz de fals.

Duminică, 9 iulie, în jurul orei 23.30, în PTF Urziceni s-a prezentat pentru a intra în România un cetățean polonez în vârstă de 45 de ani, conducând un autoturism marca Mercedes Benz, înmatriculat în Polonia. La controlul de frontieră i-a fost solicitat și permisul de conducere, ocazie cu care s-a constatat că acest document, cu însemnele autorităților din Ucraina, nu îndeplinește condițiile de formă și de fond ale unuia autentic, fiind fals.

Tot duminică, 9 iulie, în jurul orei 10.00, în PTF Petea s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră pe sensul de ieșire din România un cetățean ucrainean în vârstă de 18 ani. Tânărul conducea un autoturism Ford Fiesta, înmatriculat în Ungaria, iar la controlul de frontieră a prezentat documentul de călătorie și un permis de conducere având însemnele autorităților ucrainene. Însă nici acest permis nu era unul autentic.

În aceste două cazuri au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunilor de uz de fals și conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere.


Sursa: Poliția de Frontieră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.