Ultima actualizare: azi, 12:10

Locale

FOTO. Fost portar al Olimpiei Satu Mare, închis în Penitenciar. Prins cu bani falşi

Fostul portar al formaţiilor Săgeata Năvodari, CFR Cluj, Unirea Dej, Olimpia Satu Mare, FC Zalău, Unirea Tăşnad, SCM Zalău sau Sportul Şimleu, Claudiu Băican, care ulterior a devenit şi campion european de Jiu-Jitsu brazilian, se află acum la Penitenciarul Oradea, dar avocaţii săi se vor adresa Înaltei Curţi de Casație și Justiție a României pentru reducerea pedepsei, considerată una extrem de aspră, anunţă Sportul Sălăjean

Avea nevoie de bani… Şi-a pus maşina la vânzare, dar în zadar. A găsit un site, de pe care a comandat o sumă de bani falşi. Cu această “valută” a cumpărat mai multe telefoane de pe un site de anunţuri.

În doar câteva zile, Băican ar fi “ţepuit” astfel vreo şapte clienţi, suma totală ridicându-se la aproximativ 8.000 de euro.

A fost deconspirat şi fostul portar de Liga I se afla în boxa acuzaţilor. A devenit inculpat pentru comiterea infracţiunii de punere în circulaţie de valori falsificate sau dobândirea de instrumente de plată fără numerar falsificate în formă continuată.

La finalul lunii mai, instanţa s-a pronunţat, iar sentinţa era una cruntă: Claudiu Băican a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare. Familia a făcut recurs, consideră pedeapsa prea aspră.

SURSA: Sportul Sălăjean

4 comentarii

  1. H&R Răspunde

    Asta-i fault sau offside? Cartonas rosu?

  2. 😱😱😱 Răspunde

    Momentul artistic în care se dovedește că nu ai o educație corespunzătoare, nu conștientizezi că acțiunile tale poate pot avea și astfel de repercursiuni și ești obișnuit cu banii care curg poate prea ușor. E foarte trist.

  3. GB Răspunde

    Pedeapsa “cruntă” :- “a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare. Familia a făcut recurs, consideră pedeapsa prea aspră.” Foarte bine!!! E pedeapsa pe care legiuitorul a stabilit-o în funcție “de cât rău a produs societății”(criterii obiective și bine stabilite, gen pericol social, prejudiciu, etc.). Ce crede familia sincer nu-s curios în “țara lui vai ce băiat bun”(după fiecare grozăvie-omor, jaf, țepe, etc.-auzi această caracterizare a autorilor din partea familiei+prietenilor+vecinilor cu fețe tâmpe/șmechere). Clar apropiații îl apără iar victimele l-ar spânzura(asta arată nivelul moral și de coerciție scăzut al societății în care trăim). Ai greșit! Fi asumat(cu caracter/”coloană”) și Plătește! Dar nah… Nici hoții nu mai sunt ce-au fost!

    • 😱😱😱 Răspunde

      👍. Atât aș mai aduga că cel care a scris articolul ar face bine să-și aprofundeze cunoștințele juridice (foarte sumare din ce se pare) vizavi de codul penal. Fără supărare zic asta. Pentru că familia nu știu ce recurs poate face devreme ce nu este parte în proces. Este inculpatul și este partea (părțile) vătămate/păgubite. Familia săracii numai suportă consecințele nefaste. Că avocatul celui care a înfăptuit astea a cerut recurs aia e fix altceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.