Ultima actualizare: ieri, 21:27

Locale

FOTO. Hectare de vegetație în flăcări în județul Satu Mare. Pompierii trag un semnal de alarmă

Luni după-masă, 24 iulie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare a fost solicitat să intervină pentru stingerea a două incendii de vegetație uscată în localitatea Turț.

Pentru gestionarea situației de urgență a intervenit Punctul de lucru Turț cu o autospecială de stingere cu apă și spumă încadrată de patru subofițeri, fiind solicitați în sprijin și pompierii voluntari din cadrul SVSU Turț. La fața locului, echipajele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului, în condiții foarte grele datorită caniculei și a drumului de acces aproape impracticabil.

În urma incendiului au ars aproximativ șase hectare de vegetație uscată, în două zone diferite.

Pagubele care se înregistrează zi de zi sunt considerabile pentru fauna din zona afectată de foc și pentru mediul înconjurător. Pompierii fac apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate și să conștientizeze că focul, scăpat de sub control, poate produce pagube materiale însemnate.

,,ISU Satu Mare le reamintește cetățenilor că arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este ❗STRICT INTERZISĂ❗ dacă nu se impune ca măsură fitosanitară de combatere a răspândirii unor boli sau dăunători specifici. În condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată se întind cu repeziciune pe o suprafață foarte mare, iar pompierii depun un efort considerabil pentru a opri propagarea flăcărilor. Astfel de situații pot deveni dezastruoase mai ales dacă în zonele arzânde se află locuințe, păduri sau instalații tehnologice”.

Un comentariu

  1. ecologist Răspunde

    Dați una bucată amendă cum îl prindeți. Sau dacă nu atunci conform legii dați amendă la proprietarul terenului. 90% dintre cazuri este cumva implicat în treabă și legea vă permite asta. Veți vedea că se termină cu distracția asta prostească. Ați pus vreodată întrebarea că oare la unguri de ce nu se dă foc la tarla decât rar? No de aia că amenda e imensă. O zi bună să aveți și fără incendii de astea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.