Ultima actualizare: azi, 22:09

Locale

FOTO/VIDEO. Chinezul care îşi paşte calul la Satu Mare. Primeşte mâncare de la localnici şi doarme în cort

Un chinez aventuros, Xu Zhixian, a ajuns în Satu Mare, purtând povestea sa uluitoare de călătorie. Pornind din Spania acum un an jumate, călătoria sa l-a purtat prin diferite țări, iar acum a poposit în România, unde se pregătește să petreacă mai multe luni. Xu Zhixian a acordat un scurt interviu reporterilor PortalSM.

Partenerul său de călătorie, calul numit Furion, a devenit un tovarăș de nădejde. Furion, în vârstă de 8 ani, a străbătut împreună cu stăpânul său distanțe impresionante, iar România este a 11-a țară în care au pășit.

În timpul călătoriei lor prin diferite orașe, cei doi au făcut camping și au reușit să se descurce fără să cheltuiască mulți bani pentru mâncare. Acesta se află în Satu Mare de 3 zile, a povestit că este ajutat de localnici, care i-au oferit sprijin și ospitalitate. El spune că sătmărenii sunt drăguţi, l-au servit cu pizza, mâncare şi apă, iar calul a primit găleţi cu apă.

Întrebat dacă nu îi este frică să călătorească astfel și să facă camping, el a răspuns cu curaj și hotărâre: “Nu îmi e frică, nu sunt un om bogat, nu am nimic de pierdut.

Încă nu se cunoaște cu exactitate când îşi va încheia Xu Zhixian călătoria sa extraordinară prin lume. Înainte de a porni în această aventură, Xu Zhixian a fost tutor universitar, dar a decis să își urmeze visul și să exploreze lumea.

Următoarea destinație pe harta lor este Baia Mare, iar de acolo vor continua călătoria prin Cluj, Alba, Bulgaria și Grecia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.