Ultima actualizare: azi, 15:49

Locale

FOTO/VIDEO. Incendiul de la service-ul auto din Satu Mare, cauzat de trăsnet. Pagube uriașe!

În cursul zilei de ieri, începând cu ora 21.00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al judeţului Satu Mare, a intervenit cu 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 2 autoscări mecanice, o ambulanță SMURD și 32 pompieri militari pentru limitarea, localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la atelierul de reparații auto situat pe strada Drăganilor, în municipiul Satu Mare.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul acoperișului pe o suprafață de aproximativ 500 m², existând pericolul de propagare la întreaga clădire dar și la construcțiile învecinate.

Pompierii militari au acționat pe mai multe sectoare, pentru stingerea incendiului și protecția bunurilor aflate în interiorul clădirii. Primele măsuri de protecție a cetățenilor au vizat evacuarea zonei din proximitate și emiterea unui mesaj de tip RO-Alert cu privire la degajările mari de fum din zonă.

Având în vederea amploarea evenimentului și cantitatea mare de materiale combustibile din interiorul clădirii, s-au solicitat în sprijin forțe și mijloacelor de intervenție de la Detașamentul de Pompieri Carei. Totodată, pentru susținerea intervenției, la fața locului a fost prezent, prefectul județului, Radu Roca.

De asemenea, pentru buna desfășurare a acțiunii, au fost solicitate în sprijin echipaje din cadrul IJJ și IPJ Satu Mare precum și reprezentanți ai Gărzii de Mediu și Apaserv. Operațiunea pompierilor a fost de lungă durată, desfășurându-se în condiții grele de intervenţie, având în vedere cantitatea mare de materiale combustibile depozitate în podul clădirii.

Pagubele produse în urma incendiului constau în distrugerea a aproximativ 200 de bucăți de anvelope și părți ale unui autoturism de competiție. S-au degradat 3 autoturisme, echipamente service, pereții și tavanul pe o suprafață de aproximativ 1000 m², mobilierul din birouri, 10 geamuri termopan, 2 porți culisante.

Pompierii au reușit sa salveze parterul și etajul 1 al clădirii precum și un număr de aproximativ 400 bucăți anvelope. Sursa probabilă de aprindere a incendiului a fost stabilită ca fiind, trăsnet.


Sursa: ISU Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.