Ultima actualizare: azi, 15:17

Naţionale

Povestea Dianei, tânăra admisă la toate facultățile de medicină din țară care vinde roșii în piață

O tânără din Buzău, olimpică la biologie, a fost admisă la toate facultățile de medicină din România, însă continuă să vândă roșii în piață. Motivul? Iubește grădinăritul, contactul pe care îl are cu oamenii în piață, și nu vrea să își lase părinții să muncească singuri atât de mult.

Diana a învățat încă de mică cum să aibă grijă de plante, devenind, astfel, pasionată de biologie. Anii au trecut și a reușit să devină olimpică și să participe inclusiv la competiții internaționale de biologie, transmite Digi24.

„Studiind biologia, cu atât mai mult mi se pare și mai interesant, că încep să-mi dau seama ce se întâmplă aici. Știu cum crește planta, știu cum absoarbe apă”, a precizat Diana Necula.

Pentru tot efortul depus, Diana a strâns și roadele. Rezultatele obținute îi oferă acum un loc sigur la toate facultățile de medicină din țară. Asta nu a oprit-o să se ocupe intens și de cealaltă pasiune – grădinăritul, potrivit aceleași surse.

„Pe timpul școlii am învățat foarte mult și este clar că părinții mei m-au ajutat foarte mult să învăț, însă nu puteam să-i las chiar așa singuri mereu când vedeam cât de multă treabă au și în momentele în care puteam și aveam timp și simțeam că sunt în regulă la capitolul timp, mă duceam și îi mai ajutam și eu, și sora mea, și era o muncă de familie”, a declarat Diana Necula pentru Digi24.

Mama fetei spune că pentru fiicele ei grădina a fost întotdeauna spațiul de joacă, învățându-le, astfel, că nu este o rușine să muncești.

„Le-am luat după mine prin grădină din dorința de a petrece mai mult timp cu ele și în joacă au învățat că munca nu este o rușine. Sunt la piață pentru că este singura modalitate prin care pot lua contact cu lumea reală. Prin fața tarabei se perindă tot felul de oameni, aici își dezvoltă abilitățile de comunicare, în primul rând. Diana a ales deja facultatea de medicină din București, acolo unde este și sora ei. Și nu are de gând să renunțe prea devreme la culesul roșiilor, dar nici la munca din piață”, Mădălina Necula, mama tinerei, potrivit aceleași surse.

Diana spune că va continua să vândă la piață în vacanțele pe care le va avea la facultate.

„Cred că și în vacanța de vară dintre anul 1 și anul 2 o să vin aici, pentru că e o plăcere și nu o faci numai pentru bani, este plăcerea de a cunoaște oameni, de a vedea că oamenii sunt foarte încântați de ceea ce faci aici și lumea apreciază un om care este zâmbăreț, care le urează o zi bună și care le mai dă și niște roșii foarte gustoase. După facultate, eu aș plănui să rămân în țară. Sper să nu mi se schimbe planurile”

Un comentariu

  1. ... Răspunde

    Bravo ei și bravo famiiei! Că la mulți/multe cum de intră la medicină deja se poartă nasul cât mai sus și apoi te miri că practică cu lipsă de empatie. Din păcate mulți merg la medicină că e cu bani. Să sperăm că nu va pleca din țară pentru că sistemul are nevoie de astfel de cadre medicale și nu de cei cu diplome căpătate pe bani mulți și fără dăruire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.