Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Primăria plătește milioane lei chirii pentru școli. Cozma prezintă documentele: ,,E inadmisibil!”

Deputatul Adrian Cozma a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că ,,Primăria Satu Mare cheltuie milioane de lei pentru închirierea unor imobile în care se desfășoară activitatea unor instituții de învățământ”. ,,Este inadmisibil”, spune Cozma, care îi cere primarului Kereskenyi să ,,oprească risipa uriașă”.

,,Am avut și avem la dispoziție fonduri europene pentru construcția, modernizarea și extinderea unităților de învățământ, avem fonduri pentru construcția de creșe și grădinițe, dar actualul primar și majoritatea lui din Consiliul Local Satu Mare, ia din taxele și impozitele sătmărenilor și îi transferă în conturile grupurilor de interese ale UDMR”, a declarat Adrian Cozma.

El spune că pentru închirierea unor imobile în care se desfășoară activitatea unor instituții de învățământ, ,,Primăria Satu Mare cheltuie milioane de lei”.

,,E inadmisibil că în anul 2023 Primăria Municipiului Satu Mare cheltuie milioane de lei pentru închirierea unor imobile în care se desfășoară activitatea unor instituții de învățământ. Mai mult decât atât, aceste imobile se află în proprietatea unor asociații și biserici maghiare, respectiv Episcopia Romano-Catolică, Parohia Reformată, Asociația de Caritate Surorile sfântul Vicențiu, iar unele sunt sunt deținute de persoane fizice. Același lucru s-a întâmplat ani buni de zile până când Consiliul Județean Satu Mare, la inițiativa mea, a achiziționat un imobil pentru desfășurarea activității Bibliotecii Județene, care funcționa tot într-un imobil închiriat pentru care se plătea 11.000 de euro lunar. O sumă foarte mare”, a mai spus Cozma.

Deputatul îi cere primarului Kereskenyi Gabor ,,să vină urgent cu soluții”.

,,Cer primarului Gabor să vină urgent cu soluții pentru ca toate unitățile de învățământ să funcționeze în locații autonome și să oprească risipa uriașă pe care o face de atâta timp. E inacceptabilă actuala situație și e inexplicabil că în urmă cu 20 de ani, când numărul elevilor era aproape dublu, necesarul de spații de învățământ era acoperit, iar astăzi Primăria Satu Mare închiriază spații de la grupurile UDMR. Orașul nostru are nevoie de școli în care să investească și care să fie adaptate cerințelor de siguranță și de tot ce înseamnă proces educativ”, a conchis Cozma.

Primăria municipiului Satu Mare i-a răspuns în termeni duri deputatului Cozma. ,,Dorește să provoace conflicte etnice!”

Redăm, mai jos, răspunsul Primăriei Satu Mare:

,,Un număr de 12 unități de învățământ din municipiul Satu Mare își desfășoară activitatea (măcar parțial) în spații închiriate sau în baza unor contracte de comodat.

Marea majoritate a acestor contracte au fost încheiate în anii 2000-2004, cuantumul chiriilor nefiind modificat în ultimii 15 ani.

Astfel, chiar dacă cea mai mare parte a imobilelor închiriate pentru unitățile de învățământ se află în zona centrală, aceste chirii variază între 3 și 7 lei /mp (cu două excepții), de 4 ori mai puțin decât prețul pieței.

Totodată, în cazul  Grădiniței și Liceului Teologic ”Hám János”, Colegiului Național ”Kölcsey Ferenc”, Liceului Reformat și Liceului de Arte ”Aurel Popp”, proprietarii au investit în reabilitarea imobilelor peste 6 milioane de euro.

Dorind să provoace conflicte etnice, deputatul Adrian Cozma a împărțit și în trecut unitățile de învățământ din municipiul Satu Mare în ”românești” și ”maghiare” (asta chiar dacă de exemplu la Liceul tehnologic ”IC Brătianu”, Licuel tehnologic ”Traian Vuia-Unio, Liceul tehnlogic Elisa Zamfirescu sau la Liceul tehnlogic ”Constantin Brâncuși” sunt și clase cu predare în limba maghiară), în opinia Primăriei Satu Mare, toate unitățile fac parte din sistemul de învățământ din România.

Deputatul Adrian Cozma își confirmă ”renumele” căpătat în ultima vreme și popune scoaterea în stradă a elevilor CENTRULUI ȘCOLAR PENTRU EDUCAȚIE INCLUZIVĂ SATU MARE, care funcționează pe str. Botizului în imobilul fostei Școli nr.13, dar și a studenților de la Extensia Satu Mare a UNIVERSITĂȚII TEHNICE din Cluj-Napoca, care funcționează pe str. Lucian Blaga, în clădirea fostei Școli nr.7.

Totodată, deputatul cere public desființarea CENTRULUI DE EXCELENȚĂ SATU MARE, care va funcționa pe str. Wolfelbuttel, în clădirea fostei Școli nr.5, imobilul fiind modernizat printr-un proiect finanțat de Primăria municipiului Satu Mare.

Asigurăm părinții și elevii că Primăria Satu Mare nu este de acord cu scoaterea în stradă a celor trei unități de învățământ menționate de deputatul Adrian Cozma, sau cu mutarea Colegiului Național ”Ioan Slavici” și a Grădiniței cu program prelungit nr.2,  învățământul fiind o prioritate pentru actuala administrație a municipiului Satu Mare”.

 

 

40 comentarii

  1. solid Răspunde

    Fara suparare ! Ati avut la dispozitie timp de mai bine 100 ani ( Marea Unire) ! De ce nu va-ti construit scoli, gradinite, crese? E usor sa folosesti ceva gratis, construit de altii, nebagand 1 leu in intretinere !

    • solid Răspunde

      In partea veche a urbei, nu este cladire care sa fi fost construit de romani! Nici o problema! Dati toate cladirile inapoi( Liceul Actual Eminescu, Liceul actual Ioan Slavici, Liceul actual Doamna Stanca, Liceul actual Forestier, Liceul actual CFR – dati-le inapoi, nu mai trebuie nicio chirie la nimeni dar nici voi sa nu folositi abuziv !!! De scolile generale nu mai vorbim ………si terminat si buna ziua !)

      • Horty Răspunde

        La naționalizare au fost despăgubiți apoi au și primit clădirile înapoi. De aceea e important pentru udmr să aibă primăria ca să poată tine ascunse actele.

        • History Răspunde

          Minți. Imobilele au fost naționalizate prin decret în 1950 și cultele au fost scoase în afara legii. Nu că nu au fost despăgubiți dar nici nu s-a pus problema! Pe cine să despăgubești dacă îl desființezi și spui că nici nu există? Stai jos nota 1. Apoi au venit alții și și-au băgat dosul nespălat în proprietatea altora.

        • Gogu Răspunde

          @solid, da nu mai bine le renationalizam și va mutam sau trimitem, pe voi în Ungaria?

          • De aici înțelege fiecare ce vrea

            Cu tot cu clădiri. Apoi pevecistăpânii nu au decât să fie stăpâni pe blocuri și cartiere. Că altceva nu au fost în stare să construiască. Ce frumos.🤮

          • Solid

            Auzi stimate Domn ? Eu cand ma duc la tata, mama, bunicu,bunica, strabunicu, strabunica – toate neamurile mele sunt de casa mea la 50 metri !!!! Intelegi tu ? La atat este cimitirul unde-si dorm somnul de veci !!!! Tu stii inca drumul pe unde trebuie so iei , cate sute de km trebuie sa parcurgi sa ajungi acolo ? Ce-mi vii mie cu mutarea in Ungaria ? Doare adevarul ? Iti spun inca odata , incet si raspicat : sa se bata tot romanu’ pentru cladirile pe care le-o construit in ultima suta(100) ani aici in Szatmarnemeti, ca inainte nici nu amintesc !!!! Aici este tara noastra, de va place, de nu va place, si aici vom ramane pe veci !!!

      • Miki Răspunde

        Cui pușca mea sa dea înapoi aceste aceste clădiri ?!?!!!!
        Da’ in Hungaria de ce nici nu au vrut sa audă guvernanții de restituirea in natura a imobilelor indiferent de folosință lor???!!!
        Dutye și-ti batye coasa !!!

  2. c-block Răspunde

    Asistăm la momentul artistic când te izbește în față realitatea sătmăreană pe care nu ai cum să o schimbi. 😰 Deputatul iar nu va primi dumineca túróslaska de la știm noi cu toții de la cine. Mă gândesc că dacă biserica ortodoxă ar fi în situația asta nu ar fi nici o problemă, chiar afi fi lăudabil. Dar ca să vezi acum 100 de ani țipenie de ortodox nu era în oraș deci nici clădiri ca atare construite de ei, numai greco-catolici. La ce-ți folosește agitarea kktului? Crezi că vei câștiga ceva voturi în plus?

  3. Beny Kira Răspunde

    Propun mutarea liceelor Slavici, Kolcsey și Ham Janos la marginea orașului

    • sheps Răspunde

      …. și ridicarea la rang de universitate a liceului forestier. Că uite ce ‘telectuali produce! Bea un sheps rece.

  4. c-block Răspunde

    Dar informația aia ajunge la domnul deputat că statul ăsta român s-a folosit de aceste imobile într-un hal fără de hal 50 de ani pe puțin și fără să plătească nimic proprietarilor???? Ba mai mult unele clădiri au fost aproape distruse cu bună știință? Facem naționalizarea proprietăților iar domnul deputat tolerant și pe deasupra pe criterii etnice???? Măi să fie! 😰😱🤮

  5. Anti prostaci Răspunde

    Cum s-au activat postacii udmr. Vă doare ca vede lumea realitatea?

  6. Vulpea bi-polara Răspunde

    Numa putin…sa vezi ce tun se va da cu cladirea de pecRetezatului, fostu sediu a firmelor lui Szilagy Fery. Presu de la CJ stie (deja) ceva,

    • History Răspunde

      Diferența e că eu un sediu construit de el mult după 90 când era pe val. Că a fost papagal și a pus botul la orice tâmpenie și și-a distrus firmele e altă treabă. Știi cine are o vină mare aici, nu? Dar clădirea-sediu nu este subiectul unei retrocedări, nu are cum.

      • Vulpea bi-polara Răspunde

        Retrocedare nu, dar o achizitie in interes publoc…vam cum o scapat coneva de un Mall in centru, de l-or facut biblioteca?

  7. Irony Răspunde

    Mai pe scurt, pe intelesul tuturor, daca vei fi primar, din fonduri europene vei construi 3 scoli si vei scoate elevii din acele institutii?

  8. Io...prietenu lui Pistike...no. Răspunde

    Se pune taranu asta marunțel cu biserica Romano Catolica, cu Papa, auzi la el? de parca biserica Ortodoxa nu suge bani de la buget. Hoooho Hooo…u. Si inca cati bani. Bani de-a moaca platiti si de etnicii maghiari. Asa ca lasa gargara si du-te in codru primitivule. Lasa-i pe oamenii sa convietuiasca pasnic asa cum au facut-o si pana acum. Ce zici? PNL 18%? Pe topogan? No vezi cat de inteligent esti?
    Stai linistit, nu sunt nici ungur, nici comunist. Am votat intotdeauna dreapta. Pana ai aparut tu.
    O sa-l votez pe Gabor la locale (si va castiga) chiardaca o sa faci implozie ca submarinul Titan.
    AUR, VADIMISME SI VEDETISME sa ii voteze prostii. Si din astia sunt destui. De groaza cat de multi…

  9. satmarean Răspunde

    Gaura la macaroana. tot centru vechi plateste chirie la ungurii catolici .

    • Io...prietenu lui Pistike...no. Răspunde

      No bine. Si ce? Ar trebui sa-ti plateasca chirie tie? Numa intreb. Nu dau cu paru…

      • Sârmăăăăă Răspunde

        Doar se plătește chirie la proprietar. Nimic nou. Poate pentru el. El probabil acceptă pe alții în imobilele sale să stea gratis. Aaaa, că nici nu are??? Păi fraților atunci mukles. Cei care au locuit în oraș au imobile pe care le posedă. Inclusiv evreii. Că alții nu au asta nu e vina celor care au locuit aici. Și să nu spuneți că au fost împiedicați să vină în oraș că știți bine că nu e așa. Nici evreii pe vremuri nu au fost așteptați cu brațele deschise totuși uite câta case aveau în oraș. Așa că ciocu mic și joc de glezne. Iar dacă nu vă convine atunci direcția sud. Atenție la sârmă. Mare e frustrarea la voi, stă să explodeze! Asta în loc să puneți osul la treabă și să construiți. 100 de ani v-a legat cineva de mână să faceți ceva, puturoșilor, gălăgioșilor?????

        • Ion Răspunde

          Gabor și Cozma. Doi indivizi care s-au născut direct șefi si care n-au muncit, practic, nimic toată viața lor. Gabor, băiatul taichii, care l-a băgat direct in Parlament la 20 de ani. Ălălalt pare mai bun, chiar dacă, după un pic de bișniță măruntă, a fost și el “îmbarcat” in politica locala, după care a săltat. Dar cu chestia asta Cozma chiar are dreptate. Cum draq să inchiriezi imobilele tocmai în folosul …”proprietarilor”?!

  10. GB Răspunde

    Mda… retorica șovină bazată pe argumente istorice. Dar istoria cert o scriu învingătorii, așa că în lumea de azi, politicaly-corect, e greu să argumentezi cu fapte mai vechi decât democrația/existența SUA. Și lumea de azi s-a format/reașezat din punct de vedere al dreptului internațional/popoarelor tot în acestă perioadă, deci faptele “mai vechi” nu le evaluăm cu aceleași standarde. Dar… și acest dar face diferența în Europa părților noastre(ce nu înțeleg americanii/și a depășit Europa occidentală) unde în memoria popoarelor încă există traume adânci și vechi în urma unor nedreptăți. În speță, în Transilvania “problema” dintre unguri și români e dureroasă de ambele părți, dar să vedem sumar măsura durerii în fapte/cifre:
    – 1000 ani de sclavie=100 ani de minoritate?
    -1000 ani de maghiarizare foțată(cu tot ce înseamnă ea dezrădăcinare etnică/culturală/religioasă) = 100 ani de toleranță etnică?
    -1000 ani asuprire cruntă(evul mediu întunecat, politica “eu te stăpânesc/exploatez/stârpesc”) =100 ani în componența unui stat modern guvernat în mare pe principiile de dreptului internațional(inclusiv perioada comunistă care nu a făcut discriminare etnică! ștabi/muncitori aveam toți)? Păi cam dă cu minus pentru români! Și atunci să vii tu (maghiar șovin) cu argumentul “suprem” că românii nu au construit nimic (groful-mulți dintre ei conducători ai etnicilor români/valahi maghiarizați- a facut cu mâna lui castelul/cetatea, a lucrat cu mâna lui moșia?, etc. ) și nu au contat economic e ca și cum albul american iar bate obrazul afro-americaniului! E politicaly-corect? Păi Nu!!! Trecutul nu îl putem rescrie/schimba să îndreptăm greșelile înaintașilor față de alții, dar trebuie să îl analizăm obiectiv, corect și să îl recunoaștem/acceptăm/asumăm cu cu ce a fost bine și ce a fost greșit. Abia atunci ne vom vindeca de șovinism, această tară a trecutului… Dragă națiune română(români, unguri, germani, slovaci, ruteni, secui, ceangăi, bulgari, sârbi, turci, tătari, lipoveni, etc.) îți doresc să trăiești pururea în liniște, prosperitate și pace! Isten engem úgy segítsen!

    • Satmarean Răspunde

      Doar cateva completari:
      – 100 ani intr-un stat modern – care nici pana azi NU a onorat acele garantii care a asumat in Proclamatia de la Alba Iulia
      – comunistii n-au facut discriminare etnica???? Total fals. Pe unele minoritati au VANDUT EFECTIV (germani, evrei), maghiarilor li s-a distrus sate intregi
      – si ce e azi in statul MODEL 🙂 ? Singura minoritate care nu are ziua ei adoptata prin lege este minoritatea maghiara. La Tg. Mures nu li-se da voie sa infiinteze un liceu maghiar, sau faprul ca huliganii au distrus cimitirul din Valea Uzului????
      Deci, ar mai fi loc de mai bine

  11. Penta Gram Răspunde

    Da “ungurii catolici” ce au? Tu puți mai frumos, sau ce? Esti mai evoluat, ai trei kooaie sau ce? La fel valabil si pentru szatmareni. Ma crucesc. De parca v-a facut Dumnezeu unici. S-o bagat Satana in voi sau ce beteșug aveți? Ogoițiva ca va fuche draku…noapte buna.

  12. Satmarean Răspunde

    In partea veche e Hotelul AURORA costruit de romani .

  13. Adi Răspunde

    Adisor puisor, tu acum vrei sa dai cu bata in balta? Piscalesti cuibul de viespi? Spor!
    Rezultatul va fi =0
    De fapt poti sa-i pupi exact in cur.

  14. c-block Răspunde

    Să explice careva la băiatu aista că problema se pune în felul următor.
    1. Bisericile respective sunt proprietarii acelor imobile. Punct. Asta dacă noi suntem democrație nu se poate modifica și așa și este normal.
    2. Conform legii învățământului de la noi nu se pot organiza școli exclusiv confesionale decât în cadrul sistemului educațional patronat de ministerul educației. Pe românește poate fi liceu catolic, reformat sau ortodox dacă există dorință dar școala face parte din sistemul public și nu cum e la unguri de exemplu. Acolo sunt școli confesionale și nu au decât să se organizeze și sî se finanțeze cum pot. În schimb la noi totul face parte din sistemul public indiferent de nume, inclusiv școlile private trebuie să respecte planul de învățământ oficial. Iar dacă școala face parte din sistemul public și este în chirie trebuie să plătească chirie. Dacă nu-i convine să modifice legea învățământului și atunci școlile confesionale se vor organiza altfel. Dar pentru asta trebuie bază legală.
    3. Așa că nu știu de ce agită kktul Cozma că e depășit clar de subiect. Din ce se pare PNL stă foarte prost în sondaje dacă se apelează în mod repetat la cartea maghiară iar și iar.
    4. Nu mai doresc să reamintesc povestea cu BAC-ul și cu Liceul forestier că deja e antologică treaba.

  15. Gyuszi Răspunde

    Cozma are dreptate indiferent cât latrati voi, postaci nenorociți, șovini si iredentiști…
    Nu înțeleg ce fac instituțiile statului in sarcina cărora ar reveni niște verificări pentru a vedea dacă Primarul și Primăria cu angajații săi competenti au încercat sa identifice soluții mai economicoase pentru funcționarea instituțiilor de învățământ amintite…
    Prost nu este cel care cere ci acela care da…
    Bravo Cozma!!!

    • c-block Răspunde

      Și unde muți școli întregi dășteptule? Și pe vremea primarilor români se achitau aceleși chirii că nu au ce face. Plus că acele chirii sunt chiar modice față de prețul pieții. Așa per total sună mult dar uită-te totuși despre ce imobile este vorba. Nu consider nici eu că e în ordine dar nu văd soluție. Pentru asta trebuie construite alte clădiri și clădiri mari! Locuri nu prea sunt, mai ales în zone centrale și bani pentru edificare nici atât.

      • Gyuszi Răspunde

        Domnul’
        Poate ai dreptate și poate, într-adevăr nu sunt alte soluții… as fi însă mai convins de treaba aceasta dacă s-ar constata in urma unor verificari pe care sa le efectueze instituții abilitate, și sa se stabilească asumat, faptul ca banii ce se plătesc drept chirii, nu pot fi folosiți mai judicios și nu sunt alte rezolvări pentru problema in discuție… As vrea sa se sesizeze cineva in mod responsabil și profesionist in aceasta problema… Ca ar fi instituții de control financiar, poliție, parchete (de ce nu chiar DNA, DIICOT) nu contează, dar oarecine ar trebui, “pentru pacea comuna”, sa facă niște cercetări…
        Poate am putea afla și ce soluție s-a identificat, ;așa cum s-au angajat) pentru redarea, catre comunitatea sătmăreană a unui spațiu in care sa funcționeze, așa-numitul “ teatru de vara” de care ne-au “ușurat” in același mod “aristocratic”binecunoscut, pricepuții gospodari care ne administrează urbea, responsabil, profesionist, cu bunacredinta și respect fata de toți sătmărenii, indiferent de limba pe care o vorbesc…
        Așadar, domnul’ “ ma lasi?”…

        • c-block Răspunde

          Deci. Acel teatru de vară s-a înființat peste ceva. Situația actuală numai pune lucrurile la loc. Pentru că vezi tu de aia nu s-a putut pune la punct acel teatru de vară pentru că nu era în ordine cu proprietatea. Aici sunt niște aspecte. Ce dorești tu și ce este legal posibil. În rest numai atâta îți doresc că să zicm să nu se mai achite chiria deci drept consecință școlile respective să fie obligate să se mute. Așa că te desemnez drept purtător de cuvânt ca să explici tu părinților că de ce trebuie să se mute în altă locație. Bine? Tu vorbești așa că ce bine ar fi dar habar nu ai de consecințe. Că ce bine ar fi dacă nu ar fi. Așa că mă lași?
          PS. La cine nu-i convine este invitatul meu să se ducă înapoi acolo de unde a venit. Punct. Nici eu nu comentez dacă sunt musafir la cineva.

          • Gyuszi

            Drăguța,
            Problema de fond nu era “acel teatru de vara” ci chiriile care se achita, după părerea ta in mod corect, după părerea altora nejustificat; eu totuși cred ca s-ar impune a fi efectuate niște verificări asa cum spuneam… cât privește acel teatru de vara, care s-a înființat peste ceva”, sigur, s-a rezolvat cu “proprietatea”, rămâne însă întrebarea: s-a făcut ceva, așa cum s-a promis la vremea respectiva, de către cinstitii și harnicii si pricepuții administratori care gestionează orașul cu profesionalism și buna credință, pentru a se reda sătmărenilor un “teatru de vara”? Doar așa au promis…😊
            Cât despre desemnarea mea drept”purtător de cuvânt”, m-ai făcut curios, și ma întreb,al cui purtător de cuvânt?
            Și ma mai intreb, oare ce competente ai mataluta sa “desemnezi” indiferent de persoana si indiferent de atribuții?
            Fie ai rămas ancorat in trecut, când poate, puteai “desemna”, ( știi ce zic, nu) si atunci stai blând acum, ori faci parte din grupul ( organizat) care “gestionează “ urbea…
            Cât despre “punct” te cam grabesti sa-l pui…
            Poate totuși se sesizează cineva si încep niște verificări… cine știe …

  16. c-block Răspunde

    @Gyuszi, ce ironie sălășluiește în tine în miez de noapte mon cher! Dragul meu venit de undeva și care nu cunoști decât istoria recentă a urbei. Fă un bine și nu vâra nasul acolo unde nu-ți fierbe ciorba acrită cu borș. Aceste treburi cu chiriile se petrec oriunde în Transilvania unde viniturile sunt deranjate de existența vechilor proprietari. Nici nu intuiești ce s-ar petrece dacă toate chiriile s-ar face pe bune și la toate imobilele existente. Uite atunci hai să începem cu Colegiul Eminescu. Te riști? Pe tine te deranjează faptul în sine. Atunci îți recomand să te duci înapoi de unde ai venit cu neamurile. Acolo nu există riscul să te lovești de problematica asta.
    Ps. Mă-ta era alintată drăguță știi tu unde.

  17. Gyuszi Răspunde

    Și totuși, drăguța,
    Având in vedere obsesia ta de a ma indemna sa plec, ti-as spune doar ca eu și neamurile mele, începând cu străbunicii, bunicii și părinții mei, ne-am născut in acest oraș și am lipsit de aici doar in timpul studiilor.
    Sigur, nu am făcut parte din găștile de “Szathmari sracok”, (unde probabil tu erai in elementul tău),dar cu certitudine, noi doi ne-am întâlnit, adevărat, doar in treacăt, pentru ca având in vedere nivelul redus al bunei tale creșteri, care se deduce din ultima ta remarca a postării tale anterioare, nu aveam cum sa interacționăm mai profund…

    Și o ultima observatie: de ce nu ar fi si treaba mea legat de cum se cheltuie banii sătmărenilor?
    Drăguța, ai evidente derapaje de mic” dictator”, cu alunecări spre paranoia…
    Te pretinzi si te “dai” aristocrat, dar nu ești decât un amărât înveninat lipsit de educatie, incapabil sa porți o discuție in contradictoriu fără sa ai izbucniri suburbane…
    Rușinos…

    • c-block Răspunde

      Nu ai tu vechimea pe care o are familia mea. În rest sunt povești nemuritoare ce pictezi aici. Dovadă? Dacă familia ta și neamurile tale ar fi așa cum afirmi ai ști foarte bine că acest oraș cum a fost și ce locuitori a avut, adică de ce etnie. Educația mea este mult peste cea a ta din simpll motiv că eu pe cât a fost posibil am încercat să dicut cu tine civilizat. Eu nu sunt de vină că la tine în familia bp@zda m@tii este sinonim cu bună ziua. Îți recomand să te ocupi cu treaba ta și nu-ți băga nasul unde nu-ți fierbe mămăliga. Sârmă ce ești. Semnat drăguța m@-tii, aia de la casa cu felinarul roșu, de unde te tragi. Lasă tu ideile tale tâmpite.
      PS. Nu eu am început să jignesc. Probabil asta e cam greu să constați când înjuri ca birjarul toată ziua.
      PS2. Am arborele genealogic al familiei făcut. Deci vreau să-ți spun că nu a trebuit să mă duc departe după documentare. La tine asta nu se poate afirma.
      PS3. Dacă familia ta chiar ar fi neaoș sătmărean nu ți-ai permite să scrii ce ai postat mai sus. Te las să rumegi singur de ce zic asta.

  18. Gyuszi Răspunde

    Drăguța, nu te mai zbate, ești cam primitiv, daca doar atât poți…dar asta e; nu-i nimic; omul cât trăiește, evoluează, de regula. Putem doar sa speram ca va fi valabil si pentru tine, chiar daca intr-un viitor îndepărtat si oarecum incert…
    Îți propun sa începi cu DEX-ul pentru vedea (si înțelege) ce înseamnă “ a înjura”, căci se pare ca nu stii sau nu înțelegi cuvântul, altfel nu cred ca, la valoarea ta, ți-ai permite sa susții lucruri pe care nu le poți dovedi…
    Era sa uit: cu toată buna ta educație si instruire ar trebui sa stii ca după PS urmează PPS ( post post scriptum) si nu PS2, PS3 si cine mai știe al câtelea PS…🙂
    Daca tot îți place atât de mult sa folosești “post scriptum”, îți adresez si eu unul : sa stii ca este maaaaare diferența între “ genealogic” si “ ginecologic”; daca vei deschide DEX-ul vei afla…🙃

    • c-block Răspunde

      Stiu bine diferenta. In rest constat ca esti intr-o confuzie totala si amesteci amintirile tale triste, nefericite din copilarie si ni le expui aici pe gratis. Esti jalnic. Dragutza. 🤮 Numai noaptea ai acces la internet? Ma intreaba un prieten bun, insistent si foarte contrariat. Stii ce insemana cuvantul? A nu se confunda cu conrasensul, aia ce practici tu pe strazi.😱😰🤮💩
      PS. Din reactiile ta repetate rezulta o singura observatie. Esti un taran ordinar, unul cu diploma suma cum laudae. Cel mai taran dintre tarani. Stiu ca esti mandru de asta. Faptul ca iti permiti sa jignesti pe altul in necunostiinta de cauza nu inseamna ca ai dreptate. Doar ca esti galagios si necioplit. Dar asta nu e ceva nou la tine. Sper ca nu esti undeva in pozitie de decizie ca astfel de animale ca tine nenorocesc tara si poporul asta. Specialii p@lii.

  19. c-block Răspunde

    @Gyuszi. Prin prezenta te informez că din partea mea discuția asta sterilă o consider încheiată. Și ca să știi nu sunt votant al lui mr. K și nici nu fac parte din acel club vesel de care pomeneai. De fapt le detest profund. Nu am ce face dacă ești plin de fixuri și de niște forme incipiente de paranoia (așa cum ziceai despre mine). Te rog frumos abține-te și încearcă să scrii logic. Dacă mă urmăreai ai ști (nu am făcut secret din asta) că sunt liberal cu ștate vechi și la care nu îi plac anumite aspecte de pe tărâmul liberal local actual. Așa ai dat pe lângă frate cu afirmația că mai mult nici că se putea! În schimb tu ai toate “însemnele” ale clubului manipulator al băieților. Știi tu prea bine care. Se cunoaște de la distanță că ești școlit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.