Ultima actualizare: azi, 08:03

Locale

Situație critică în Turț și Gherța Mare. ,,Mii de localnici suferă din cauza lipsei de apă potabilă”

De mai bine de o lună, mii de localnicii din comuna Turț și din satul Gherța Mare suferă din cauza lipsei de apă potabilă, iar atunci când aceasta revine, debitul este insuficient pentru a acoperi necesitățile tuturor locuitorilor, este semnalul de alarmă tras de reprezentanții Uniunii Salvați România (USR) Satu Mare.

Redăm, mai jos, comunicatul de presă transmis de cei de la USR Satu Mare:

,,USR Satu Mare aduce în atenția opiniei publice situația dezastruoasă în care se află cele două localități în ceea ce privește lucrările de canalizare și extinderea rețelei de apă. Comunitatea a fost afectată în mod extrem de aceste lucrări, întreruperea apei devenind frecventă și de lungă durată, atingând chiar două săptămâni în unele cazuri. În plus, atunci când apa este disponibilă, aceasta nu este suficientă pentru a asigura nevoile zilnice ale locuitorilor și pentru a adăpa animalele, ducând la situații critice.

Consilierul local USR Nicolae Dutcaș a luat măsuri pentru a clarifica situația și a solicitat Primăriei conduse de PNL să pună la dispoziție calendarul lucrărilor de construcții și contractul încheiat cu Apaserv Satu Mare privind transferul rețelei locale de apă în administrarea acestora. Cu toate acestea, Primăria a refuzat să ofere informațiile necesare. Apaserv Satu Mare și constructorul implicat în lucrări au manifestat, de asemenea, un comportament evaziv, refuzând comunicarea cu consilierii locali.

USR Satu Mare solicită ferm primarului PNL să ia măsuri imediate pentru remedierea acestei situații de criză, având în vedere că un număr semnificativ de turțani urmează să se întoarcă în comună în următoarea săptămână. De asemenea, Apaserv Satu Mare trebuie să conștientizeze gravitatea situației și să acționeze responsabil pentru a se asigura că astfel de lucrări sunt efectuate cu atenție și respect pentru nevoile comunității, și nu în scopul obținerii unor profituri excesive de către firmele de construcții.

„Oamenii din comuna Turț se confruntă acum cu o situație de disperare, lipsa apei afectându-le viața de zi cu zi, dar și activitățile agricole și zootehnice din zonă. Această problemă pune în pericol sănătatea publică, iar indiferența autorităților în a asigura un impact minim asupra comunității arată un dezinteres deplorabil față de bunăstarea cetățenilor”, arată Nicolae Dutcaș, consilier local USR Turț.

USR Satu Mare face apel către toate părțile implicate accelereze finalizarea lucrărilor, să lucreze pe timp de noapte și să suplimenteze numărul de oameni și utilaje care execută această lucrare, ca populația din comuna Turț și satul Gherța Mare să beneficieze de acces la apă potabilă corespunzător și continuu, în conformitate cu drepturile fundamentale ale omului.

În cazul în care Primăria PNL și Apaserv Satu Mare nu acționează cu promptitudine și responsabilitate, USR Satu Mare va sesiza toate instituțiile statului și va iniția proteste”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.