Ultima actualizare: azi, 17:23

Locale

Șofer ,,șmecher”, pus la punct de polițiști. A ambalat motorul până a rămas fără permis

Șofer ,,șmecher”, pus la punct de polițiști. Individul a ambalat motorul până a rămas fără permis. În total, în weekendul care a trecut, un număr de 19 șoferi au fost lăsați fără permis de polițiștii sătmăreni. Unii au apăsat prea tare pedala de accelerație, alții au depășit pe interzis, iar mulți s-au urcat băuți la volan. 

Ce spune Poliția:

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat în perioada 14-16 iulie, activități de menținere a unui climat de ordine și siguranță publică, aplicând peste 470 de sancțiuni contravenționale.

Astfel, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare care au acționat pentru efectuarea unor activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier în județ, au aplicat peste 4700 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 133.000 de lei. Totodată, polițiștii au luat măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce în 19 cazuri.

Exemple:

– Șase conducători auto, cu vârste cuprinse între 38 și 50 de ani, au circulat cu viteze de 141, 142 și 143 de km/h, pe tronsoane de drum cu viteza legală maximă admisă de 90 km/h.

– Patru conducători auto, cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, au fost identificați, în trafic, în timp ce efectuau manevra de depășire pe un tronson de drum unde depășirea este interzisă.

– Șapte conducători auto, cu vârste cuprinse între 35 și 60 de ani, au condus autoturismele pe drumul public, după ce au consumat băuturi alcoolice. Testarea cu aparatul alcooltest a relevat valori cuprinse între 0,04 și 0,66mg/l alcool pur în aerul expirat.

– De asemenea, polițiștii au identificat, în trafic, în municipiul Satu Mare, un conducător auto, de 44 de ani, care aflat la volanul unui autoturism, nu a acordat prioritate de trecere pietonului angajat regulamentar în traversarea drumului public pe trecere marcată și semnalizată prin indicator și marcaj rutier.

– Totodată, la data de 16 iulie, în jurul orei 04:39, un bărbat, de 31 de ani, din comuna Batarci, a condus un autoturism pe strada Decebal din municipiul Satu Mare și a adoptat un comportament agresiv prin accelerarea repetată a motorului, de natură a stânjeni persoanele aflate în zona drumului public.


Sursa: IPJ Satu Mare

Un comentariu

  1. Radu Răspunde

    Acțiuni ale poliției rutiere ar fi binevenite în fiecare noapte în zona străzii Decebal unde noapte de noapte se aud mașini și motociclete turate la maxim, iar alți conducători auto circulă în zonă cu aparatele de radio date la maxim.Uneori este imposibil să nu fi trezit de 2-3 ori pe noapte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.