Ultima actualizare: azi, 17:23

Locale

Tezaurul uman viu, Floare Finta, păstrător al tradițiilor Țării Oașului, împlinește 90 de ani

Tezaurul uman viu, Floare Finta, meșteșugar și păstrător al tradițiilor Țării Oașului, împlinește 90 de ani. Primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, a ținut să-i facă o surpriză și să transmită un mesaj emoționant.

Redăm, mai jos, mesajul transmis de primarul Aurelia Fedorca:

,,Cu o inimă plină de bucurie și recunoștință, am fost și noi să o felicităm, să-i ducem un buchet de flori și un cadou, să înalțăm un toast în cinstea mătușii Floare Finta și a celor 90 de ani de viață plini de realizări. Ne rugăm ca această zi specială să fie presărată cu bucurii și sănătate, iar fiecare moment al vieții ei să fie încununat de dragoste și recunoștință. Îți mulțumim pentru toate darurile tale artistice și pentru modul în care ne-ai învățat să iubim și să apreciem bogăția culturală a Tării Oașului.

Mătușă Floare Finta, ești excepțională, suntem bucuroși că ai adus culoare și inspirație în viața noastră. Ești un adevărat simbol al valorilor și moștenirii noastre culturale. Ai fost întotdeauna o prezență luminoasă și optimistă, reușind să aduci zâmbete și bucurie în inimile celor din jur. Vârsta ta onorabilă este un simbol al rezistenței și al puterii umane de a înfrunta adversitățile vieții cu grație și demnitate. Ești o comoară vie, iar prezența ta ne îmbogățește și ne inspiră în fiecare zi.

De-a lungul anilor, ai păstrat și ai promovat cu mândrie tradițiile noastre autentice, aducându-le în viața noastră de zi cu zi. Ai purtat cu mândrie povara responsabilității de a fi păstrătorul tradițiilor și ai reușit să faci din fiecare cusătură, fiecare model o expresie autentică a identității noastre culturale.

Aniversarea de azi, povestea ta, nu este doar despre mestesugul tău care a călătorit peste mări și țări, ci și despre calitățile tale umane excepționale. Generozitatea și deschiderea ta față de ceilalți ne-au inspirat pe toți să fim mai buni și să ne unim forțele pentru a păstra și a transmite această tradiție vie. Ai fost un exemplu de perseverență și pasiune, deoarece ai continuat să creezi și să inovezi chiar și în fața provocărilor vieții. Mulțumim pentru toată munca ta remarcabilă și pentru că ai adus strălucire și mândrie în comunitatea noastră și în întreaga lume”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.