Ultima actualizare: ieri, 20:55

Locale

Un tânăr de 20 de ani a vrut să-și scoată iubita minoră din țară. Opriți în vama Petea

Polițiștii de frontieră din cadrul PTF Petea au depistat, la controlul de frontieră, o minoră din județul Buzău, care a încercat să iasă ilegal din România ascunsă în spatele scaunelor unei autoutilitare. Fata dorea să își însoțească prietenul în Ungaria, de unde el urma să cumpere fructe pe care apoi să le comercializeze în județul de domiciliu.

Duminică, 2 iulie, în jurul orei 07.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a efectua formalitățile de frontieră pe sensul de ieșire din România, un tânăr în vârstă de 20 de ani, din județul Buzău. Acesta conducea o autoutilitară marca Mercedes Benz, înmatriculată în România.

Cu ocazia controlului pentru ieșirea din țară, polițiștii de frontieră au descoperit ascunsă, în spatele scaunelor autoutilitarei, o tânără. Din primele verificări s-a constatat că este vorba despre o minoră (în vârstă de 16 ani), prietena conducătorului auto. Șoferul a declarat că intenționa să meargă în Ungaria pentru a achiziționa fructe de sezon, pe care mai apoi să le comercializeze în județul de domiciliu.

Prietena lui s-a gândit să îl însoțească în această călătorie, dar, pentru că nu avea documentele necesare pentru ieșirea din țară (în cazul minorului este necesară împuternicire din partea părinților și certificat de cazier judiciar pentru însoțitor), a încercat să eludeze controlul de frontieră ascunzându-se în spatele banchetei și acoperindu-se cu diferite obiecte textile.

Tânăra a fost audiată, în prezența părintelui său, sosit ulterior în PTF Petea, iar în cauză au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat și complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat (în cazul conducătorului auto). Minora a fost predată părinților săi de către polițiștii de frontieră.


Sursa: Poliția de Frontieră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.