Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

VIDEO. Adrian Cozma: 350 de elevi din Satu Mare învață în apartamente. E inacceptabil!

Sute de elevi din Satu Mare învață în apartamente dintr-un bloc de locuințe, anunță Adrian Cozma, care arată cu degetul către primărie: ,,E inacceptabil”, spune deputatul.

,,350 de elevi din municipiul Satu Mare învață în apartamente dintr-un bloc de locuințe. E inacceptabil. Primăria are bani dar mai mult are acces la fonduri europene. Copiii noștri trebuie să beneficieze de condiții bune pentru o educație de calitate”, spune Adrian Cozma.

Deputatul a vorbit, într-un video postat pe pagina sa de Facebook, de elevii din Micro 17, de la Școala Gimnazială Lucian Blaga, care învață într-un bloc de locuințe.

,,Copiii sunt închiși aici, nu pot să iasă în pauză în curte, să bată mingea în curte. Sunt nevoiți ca de la etajul patru să coboare la baie care există doar la parter”, a mai spus Cozma.

47 comentarii

  1. catalin Răspunde

    Draga domnule Cozma, daca dumneata ai ajuns avocat/deputat si nu ai pus mana pe o carte in viata dumitale,
    apoi copiii care invata in apartamente au toate sansele sa ajunga la fel.
    Mamaaa ce te mai preocupa invatamantul….mai nou!!!

  2. satmarean Răspunde

    Nu ai inteles substanta. Mu-e la romani si multi bani la unguri. In curtea scolii Blaga este loc de corp de cladire dar nu se vrea. Nu se distrug spatii verzi, nu se cumpara terenuri, nimic nimic.Pe intelesul tau nu iese banul de expropieri, etc. Din constructie nu ies bani cat trebuie, deci este nesustenabila:)).

    • Pistike Răspunde

      N-are ăsta absolut nici o legătură cu educația, doar bate din fălci să-și facă publicitate! Visează la scaunul de primar, dar nu-l va pupa în vecii vecilor!
      Pariu că dacă-l pui să rezolve o simplă ecuație de gradul I l-ai blocat!
      Păi nu el este împotriva comasării celor trei ilustre licee neperformante?
      Spațiile pe care le ocupă respectivele “instituții de învățământ” – care n-au reușit să producă nici măcar o diplomă de bacalaureat la 100 de absolvenți – ar putea fi folosite de către școlile generale aglomerate din centru! Doar că unii directori și profesori și-ar pierde obiectul muncii!!

      • Nu ciocni cu bere Răspunde

        Sa mori tu,ca Gobor rezolva ecuații!Macar tembelu de Cozma a făcut o facultate in Ro,Gaborică nici aia nu are,el e absolvent privat de Debrecen …Și cine zice ca Gaborică a învățat carte sa verifice notele de la școala 10 ,unde era aproape repetent și aproape exmatriculat la câte geamuri și capete a spart și doar directorul Pista îl scapă in baza faptului ca tac-su lui Gabor era mare poet ,istoric și dizident maghiar….

        • Pistike Răspunde

          Sincer, mă piș și pe el! Nu dau o ceapă degerată pe majoritatea politrucilor de azi!

        • Satmarean Răspunde

          Hai sa-i propunem sa scoata foile matricole la amandoi! De la cl. I pana la a XII-a, inclusiv bacul.
          Te-ai mira cu ar da lectie Gabor la analfabetul de Cosma.

          • un cunoscător

            Gabika a dat bac-ul și a luat din prima la Kölcsey chiar dacă nu a rupt gura târgului la școală, dar nu asta contează. Opțiunea că a mers mai departe la Debrecen se știa de mult. Iar ca să faci facultate la Debrecen ca și calitate este mult-mult peste multe facultăți de la noi. Indiferent de asta totul începe de la liceu că aceea școală forestieră unde se cam mazilește învățământul nu prea se poate compara cu CN Kölcsey. Nu eu zic asta ci celellate colegii ori licee unde se predă exclusiv în limba română. Așa că nu comparați unii aici merele cu perele, bine? La debrecen se face facultate de facultate. Ați vrea mulți să intrați acolo dar nu aveți nici o șansă. Și aici nu numai limba de predare ar fi o piedică. Puțin mai multă decență nu ar strica.

  3. -.- Răspunde

    Supozitorule du-te la scoala, ca vorbesti zici ca esti robotul de pe google translate.

  4. Peda Gogu Repetent Răspunde

    Deputatul lui pește prăjit a descoperit apa caldă și mersul pe jos? Acum 30 de ani, deci repet acum 30 de ani școala a funcționat în acel bloc după care s-a construit între timp școala propriu zisă vizavi. Asta fiind la nivelul anilor 1997-1998 parcă. Deci unde este noutatea? Și când se întâmplau toate astea nu era nici un iudemere la primărie la conducere, ci Vatra, apoi țărăniștii! Deci?

  5. Pistike Răspunde

    Bă forestierule, situația este aceeași și la alte școli din municipiu! Exemple: școlile generale Moisil și Brâncoveanu, supra-aglomerate din cauza bugetarilor care-și aduc aici odraslele din toate cartierele orașului sau din satele din jurul orașului, pentru a-i putea supraveghea pe profesori, ca nu cumva să-și facă treaba și să-i noteze pe prunci cu nota meritată!
    Dar oare, în condițiile în care în cartier deja sunt două școli gimnaziale mari, cine aglomerează școlile respective, când majoritatea copiilor de ciclu primar și gimnazial (clasele 1-8 pentru absolvenții de forestier ajunși vremelnic deputați) sunt cărați de părinți în fiecare dimineață peste pod, la școlile “bune” din centrul orașului (Moisil, eminescu, Slavici și Brâncoveanu)??? Oare nu-s majoritatea de prin Păulești-Amați și alte sătuce satelit??
    Soluții sunt, degeaba bați din fălci! Cea mai la îndemână ar fi să se comaseze câteva dintre ilustrele licee cu rezultate sub-zero, și transferarea clădirilor către școlile generale!
    Dar degeaba explic asta unui absolvent de forestier, nu-i așa?

    Ești JENIBIL (jenant și penibil, în același timp) stimabile, sigur nu pupi scaunul de primar decât din poziția de vice, în cel mai bun caz!

    • satmarean Răspunde

      Nu prea ai dreptate in legatura cu scolile ,,bune,,.De deputat mi se falfaie, dar vreau sa duc copilul unde sa vad rezultate. Este Creanga aproape si nu vezi rezultate la evaluare, ca aia conteaza. Cand ca scoala ai rezultate 100% la evaluare in ultimii 5 ani, atragi parintii sa-si aduca copii din comunele si cartierele apropiate. Asta cum crezi ca se face? Profesori buni si management bun. Eu ca lucrator in privat de la 19 ani asta inteleg. La bugetari nu stiu:)).

  6. satmarean Răspunde

    Si vezi pe site ul ISJ, Moisil a avut 70+- copii in clasa 0 si Blaga 180+-. Fa tu diferenta.

  7. Beny Kira Răspunde

    Bravo domnule deputat. PNL trebe să decidă că Școala Lucian Blaga trebuie mutată în Micro 16.

  8. satmareanu' Răspunde

    Si situatia se va inrautatii din moment ce anul trecut au pornit doar 3 clase pregatitoare iar anul acesta se asteapta la 7 clase!!!

  9. satmarean Răspunde

    Stiu asta, sunt si spatii in jur dar gabor a zis nem

  10. radical2 Răspunde

    Corect. E inacceptabil. Cat timp ati fost la guvernare impreuna cu PSD?? …..Unde-s scolile? INvata si copii pe unde pot. Caci acest guvern hot si corupt format din PNL si PSD nu aloca bani unde trebuie si cum trebuie.

  11. Canyon Răspunde

    Scoala asta s-a separat de scoala nr. 12 undeva prin ’91 parca. Acolo s-a coborat de la etajul 5 la grupurile sanitare. Suna-l pe sefu tau sa ii dea ordin la premierul lui pește prăjit sa trimita fise catre SM pentru a construi o scoala.

    • satmarean Răspunde

      Sa dea Dumnezeu macar pentru cubic. Inca ceva: Cozma a zis ca a adus 150000 de la guvern, gabor a zis ca a dat el 150000 pentru studiu de fezabilitate. Cineva minte. A doua, studiu de fezabilitate se face la sfantul asteapta sau la puterea lui gabor, pentru ca in Satu Mare nu avem plan urbanistic general. Plan urbanistic zonal pentru constructie dureaza cel putin 6,7,8 luni. Inca o data careva minte. Eu inclin spre gabor, dar poate domnii din presa sa puna intrebari punctuale.

      • Povestea Porcului de Ion Creangă Răspunde

        Eu nu as insista si nu m-aș ambitiona. As face o balta asa cum a fost renumitul Cubic. Sa pescuiasca copiii cărășei. La fel si balta pescaruș. Parcul este pentru moși si babe. Sa bârfească și să puna țara la cale.

      • Szatmareanu Unu Răspunde

        Cosma a adus o p…. Ia vezi cine a fost ministrul dezvoltarii(cu bani foarte foarte multi) pana nu de mult. Asta ne-a avantajat si pe noi romanii pentru ca investitiile nu s-au facut doar pentru unguri. Cred ca te duce neuronul. Cozma bate din gura pentru ca este frustrat.

        • satmarean Răspunde

          Asta se poate verifica usor ca de aia avem internet. Si gabor minte. Banii au fost distribuiti de la bugetul national pentru studiul de fezabilitate Scoala Lucian Blaga Satu Mare.

          • Pupăza dintâi

            Noroc ca ai( internet. Ca daca nu aveau ramaneai in kuru gol.

  12. ????? Răspunde

    Nu e nici o problema , vine Victor O. si va construi scoli si gradinite la iesire spre Vetis . Cand dispare granita o sa avem elevi si din Ungaria de la familii care sau mutat in HU.

  13. Povestea Porcului de Ion Creangă Răspunde

    Ca sa nu fiu rau inteles. Pe Gabor l-am votat si o sa-l mai votez pe liberali i-am votat si nu o sa-i mai votez. Povestea porcului de Ion Creangă are personaje fictive. Orice asemanare cu personaje in viata este doar o coincidenta.

  14. Pupăza dintâi Răspunde

    De PUZ si PUG eu tot aud de pe vremea lui Iliesy. Si atunci tot povestea asta a fost. De atunci a mai fost si primar român. Su tot nu s-a rezolvat. Asa ca nu te lega de”mort” ca el nu stie…

  15. satmarean Răspunde

    Ma leg, nu ma leg, PUG nu este si PUZ-ul dureaza. Altfel nu le ies combinatiile, la asta dam, la asta nu. Sunt bani multi la mijloc.

    • Pupăza dintâi Răspunde

      M-am saturat de teoriile conspiratiei. De ce tot credem ca 80% din populatia Lumii sunt escroci. Poți sa procesezi ca sunt si oameni cinstiți? Vezi ca iti faci mea culpa. Gandeste pozitiv. ca la psiholog cazi testul.

      • satmarean Răspunde

        Este realitate si da, gabor este pe interes. Sper sa inceapa urmarirea penala, dar mai au inca udmr, episcopia romano si reformata parghii. Sper sa li se taie si atunci sa vezi lanturi si catuse.

        • -.- Răspunde

          Zi-mi 1 care nu e pe interes. Asa comentati toti aici zici ca in politica e unul care e curat. Toti ajung in functii sprijinti din spate de diferite persoane cu interese meschine. Nu le indeplinesti cerintele iti dau cu jet.

          • satmarean

            Ai si tu dreptate. Am scris astazi mult, dar stiu unde-mi invata copii si ce rezultate au. E mangleala mare si multe interese.

        • abc Răspunde

          Ce bai ai cu religia? ori cu bisericile catolice si reformate? dreptul si legislatia este pe partea lor!
          tu te comporti ca un parazit social si vrei sa pui mana pe averea lor fara sa lucri….gandire si comportament parazitar!

          • satmarean

            Esti un prost. Eu stiu cum s-au facut imparteala de pe timpul lui Szabo Ștefan. Atunci s-a facut invarteala.

        • abc Răspunde

          ca ma faci prost arata ca Dumnezeu a avut mila cu tine si a suflat heliu in craniul tau ca sa poti sta pe 2 picioare ca restul oamenilor! Ca daca ai avea creier ai intelege ca bunurile tinute de bisericile catolice si reformate sunt conform legislatiei ai lor! Si conform decizilor juridice!
          sanatate, ca noroc nu ai avut cu inteligenta daca asta nu poti intelege!

          • satmarean

            Da ma, ai draq au avut tot centrul si locatiile vulnerabile si fara acte. Mars.

        • abc Răspunde

          Ca doresti sa ma trimiti de aici, iara dovedezi ca nu esti interesat de legislatie si drepturi! Esti interesat cum sa pui mana pe bunurile care nu iti apartin! Cum am spus, mentalitate si gandire parazitara! Macar schimba numele tau in PARAZIT satmarean sa recunoasca cititorii din numele tau deja gandirera ta! sanatate!

  16. Toma Alimoș Răspunde

    S-o dus Haiducu de Cozma, calare, sa filmeze o scoala. O gasit-o greu(la etaju patru) ca nu stie cum arata o scoala. O filmat si el o sala de clasa(putea la fel de bine sa filmeze Gara, cand pleaca copii in tabara)fara sa-si dea seama cat de penibil este. PNL 15%. Fac pariu, desi nu imi plac jocurile de noroc. Nu obisnuiesc la pacanele. Eu sunt cu calul. Care chiar este un animal recunoscator

    • Ilie Răspunde

      Chiar ești cu calul. Nu este nici o minciună, este cruda realitate, și eu am copilul acolo. Nu este normal sa nu aibă o curte in care să iasă în pauze, nu este normal sa coboare câteva etaje pentru a merge la toaleta. Ramai cu calul, ești bine cu calul, probabil de aceea ți se pare normala situația.

  17. Toma Alimoș Haiduk din țara de jos. N-alt la Stat Mare la sfat ...nu ungur. Răspunde

    Tovarase Cozma. Cu “respect” va intreb. Ce Kakat o sa mai gasiti. Ca erou intre “eroii neamulu”i nu este greu sa fi. Mai ușor este sa fi gunoi.

    • Calin Răspunde

      Păi să-și publice veniturile extrasalariale și salariale, declaratiile de avere de cand ii deputat derutat, si a familiei pana la rudele de gradu 4.
      Raportul de activitate cu privire la reducerea accizelor la carburanți și RCA.
      Ahh și arborele genealogic să vadă lumea ce creatură bate câmpii în politica sătmăreană.

  18. ?! Răspunde

    Unde-i Cunoscatoru, cu digu. Ca de doua luni sunt “saptezeci” de coduri de inundatii si Somesul tot seaca. Ce GROAZA A FACUT CA VINE POTOPU. Se vad si acuma pilonii de lemn de la vechiul pod, de pe vremea strabunicilor Apropo, vezi ce lemn de calitate au fost folosite la pod? Si acuma exista. Dupa 100 de ani.

    • satmarean Răspunde

      Cunoscatorul se ia dupa statistici, noi astia mai batrani avem alte cunostinte. Si azi avem coduri se furtuna si canicula. Nu am avut nimic. De aia ajungem dobitoci.

  19. Radu Răspunde

    Ma uit la Cozma si ma gandesc ca asa era si Babasan (fost candidat la primarie). Se agita Cosma, se frământă si peste 2 ani vom uita de el , nu va ramane in istorie cu o realizare concretă. Va disparea

  20. Gelu Răspunde

    Cosma, daca nu ai calari la nesfarsit presupusul conflict maghiar-roman cu ce dracu ai mai iesi in evidenta? Si cu mandria identitatii las-o mai moale! Dintr-o gaura maghiara cum poate iesi un roman get-beget? Doar se spune ca poti sti cu siguranta numai identitatea mamei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.