Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

FOTO. Ungaria lucrează din plin la drumul expres spre Satu Mare. Ce spune primarul Kereskényi

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a vizitat, miercuri, 30 august, șantierul drumului expres M49, drum care va face legătura cu Satu Mare și care, odată ce va fi gata, va oferi sătmărenilor acces mai rapid spre infrastructura de mare viteză a Ungariei.

,,Am discutat azi cu ministrul dezvoltării și al transporturilor din Ungaria, Lazár János, despre construcția autostrăzii M49, chiar la fața locului, pe șantier. Pentru Guvernul Ungariei acest proiect este unul prioritar. S-au făcut noi pași înainte privind construcția autostrăzii, dar și a drumului expres Satu Mare-Oar. Mă bucur ca proiectele avansează pe ambele părți ale graniței”, a spus primarul Kereskenyi Gabor.

El a mai precizat că a fost realizat studiul de fezabilitate pentru drumul expres Satu Mare – Oar.

,,În Ungaria au început deja lucrările, în timp ce în România a fost realizat SF-ul și declanșate exproprierile. În prezent se lucrează la proiectul tehnic. Prin aceste proiecte, Satu Mare va fi conectat la rețeaua europeană de autostrăzi”, a mai spus edilul.


CITEȘTE ȘI:

52 comentarii

  1. Pistike Răspunde

    Gavrilă, n-ai înțeles tu bine, drumul nu v fi autostradă (autopalja) ci doar drum expres (gyorsforgalmi ut)!
    Lasă beutura că te tâmpește!

    • Norick Răspunde

      Unde ai citit tu , ca va fi autostrada ?? Nu tin partea nimanui, dar vreau sa stiu tu ce fumezi / bei ?
      😛 🙂

      • Pistike Răspunde

        Uite aici: “… construcția autostrăzii M49 …”, în spusele primarului!
        Eu nu mai fumez, nici țigări normale, că mi-e frică că mă prinde 😉

        • Norick Răspunde

          Ma pui sa citesc inca o data articolul… Ceva tot nu pusca , daca nu fumezi , atunci lasa-te si de cafea / ceai / apa minerala… Dar hai sa citim impreuna, ca la scoala ” …drumului expres M49 … ”
          Nu cauta acolo te rog , unde nu este nimik… 😛 🙂
          Peace ! 😀

          • y

            Ahol nincs ott ne keress. 😉

          • Norick

            @y : erről beszélek én is… Belekötnek az élő fába is.. 😛 😀

          • y

            @Norick, a röhej csak az hogy most látom még Cozmát sem zavarja hogy a magyarok csinálják az utat. Most ez jó és senki sem köhög. Süket banda.

          • Norick

            @y : pusztuljon mind… 😛 🙂

          • Pistike

            Norika draghe, învață să citești TOT articolul, nu doar rezumatul!
            Uite, poate de data asta îți iese!
            Citat din gaborilă: ,,Am discutat azi cu ministrul dezvoltării și al transporturilor din Ungaria, Lazár János, despre construcția AUTOSTRĂZII M49, …”! Ai prins? (Am rescris cu majuscule cuvântul, poate îți scoate ochii, că mai nou așa scrii și tu!)
            Sincer,pe Norik originalul îl știam mai atent, bagssmă tu ești o clonă 😜

          • y

            @norick, nincs miért értekezz “Pistikével mert tele van fixekkel a feje. Bombával nem szeded ki a hülyeséget. Ő talált/felfedezett egy szót a szövegben és ezt lovagolja. Bravó!

          • Pistike

            @y, H&R și ce alte personalități mai posezi, șezi blând că dau cu tine de asfalt!

          • y

            @Pistike, nu cred că discutam cu tine. Te bagi ca și șnurul de la tanga. Pe de altă parte mă bucur că știi să folosești google translate. Să știi că @H&R este altcineva. Iar dacă mai mulți scriu același lucru despre tine înseamnă că problema este la tine. Deci te rog data viitoare după ce comentezi trage apa că miroase a bălegar după tine. Îți recomand să te duci înapoi în saivanul de unde te tragi, oaie.

          • Pistike

            @y: Cunosc foarte bine patru limbi, maghiara fiind una dintre ele, n-am nevoie de translator!
            Dacă te uiți puțin înapoi, eu vorbeam cu Norik și tu te-ai băgat ca musca-n kkt!
            Pe de altă parte, dacă îți miroase ceva, este de la faptul că nasul îți este aproape de gură! Amu că stai prost cu igiena orală sau doar mănânci mult kkt, este problema ta!

          • y

            Dacă ai fi și mai atent ai constata cu stupoare că eu m-am adresat lui @Norick și ție nu am avut ce să-ți transmit. Asta i-am sugerat și lui ca să te ignore. Drept recopensă ai sărit pe capul meu. Eu nu am ce să mă trag la șireturi cu tine că nu suntem aceeași categorie de greutate. Tu poți visa din spatele tasaturii că ești megaimportant. Locația podului s-a schimbat pe vremea lui Anderco la sugestia lui Gunthner. Abține-te de la afirmații gratuite. asta este sfatul unui om care sigur a văzut și a experimentat mai multe la viața lui decât tine. Tu față de mine ești un puști. De ce zic asta? Mă îndoiesc să ai 80 de ani. De aia. Așa că fii rezonabil și comportă-te civilizat. Cunoști înțelesul cuvântului?

          • Pistike

            @y Ok, acum m-am convins că sunteți @y original, nu vreo clonă. îmi cer scuze pentru unele dintre afirmațiile anterioare, după cum bine știți sunt multe drone pe aici și folosesc nickuri care nu le aparțin, tocmai ce-i spuneam și lui Norick!
            Mă bucur că sunteți bine!
            Eu foloseam alt nick, care a început să fie folosit de alte persoane, dar am renunțat la el!
            Noi doi ne înțelegeam bine, la fel cu Norick cel original 😜 doar că odată cu pandemia, au apărut dronele care mi-au abuzat nickul și am abandonat ideea de a posta comentarii!
            Postez mai rar, doar la unele subiecte, dar și acest nick este deja clonat, așa că cred că am să-l schimb iar.
            Numai bine!

          • Norick

            @ y , @Pistike buna dimineata si puneti cutitele inapoi in sertar 😛
            Sa aveti un weekend fericit si fara evenimente neplacute . 🙂
            P.S. pisti , chiar ca ai dreptate cu citatul – fac o rezervare la un oftalmolog… scz 🙂 😀

          • y

            @Norick, nem én vettem elő a kardot. De aki azt hiszi hogy szájkaratéval le tud győzni az nem ismer.

          • Norick

            @y : tudom , de mégiscsak jobb a békesség. Most olyan Teréz-anyás a hangulatom… 😛 🙂

          • y

            @Norick, értem én ezt de általában ilyenkor szoktak egy jó nagyot tenni az ember fejére, sajnos. Egyesekben nincs becsület. Tiszteletről ne is beszéljünk. Nem mintha meglepne.

          • Norick

            @ y : ahol nincs , elvenni sem lehet – ne várj tiszteletet olyantól , aki még hirből sem ismeri. A srác viszont korrekt volt , miután rájött kivel beszél – és elnézést is kért. Ez mindenképp mellette szól…
            Kellemes napot / hétvégét ! 😀

          • y

            @Norick, én nem vagyok sem Teréz anya gyóntató-pap még annyira sem hogy bocsánatosdit játszak vén fejjel. Senki sem kényszerítette erre hogy ilyet tegyen. Saját magát sülyesztette erre a szintre. Meg kell értse hogy ez itt nem egy videó játék. Egyszerűen nem értem az ilyen magatartást. Kellemes hétvégét.

          • Pistike

            @y: Încep cu un dicton latin “Errare humanum est!” Eu mi-am recunoscut greșeala și mi-am și cerut scuzele de rigoare!
            Dar să recapitulăm de unde a început totul:
            Eu am făcut un comentariu, Norick a răspuns dar s-a înșelat, eu i-am arătat unde a greșit, Norick a răspuns iar greșit, apoi ați intervenit dumneavoastră cu o remarcă total deplasată, v-am ignorat, a 4adpuns Norick răutăcios, l-am ignorat, iar ați răspuns răutăcios, pomenindu-mă, cu o altă remarcă deplasată, moment în care am intervenit!
            Bineînțeles că nu v-am convenit ceea ce am scris și ați început cu invective, pe care le-ați continuat și după ce eu mi-am cerut scuze, iar Norick chiar a încercat să mediteze!
            Acum că dumneavoastră aveți o vârstă înaintată, este strict problema dumneavoastră, nu vă așteptați la tratament preferențial!
            Nu vă așteptați la respect dacă dumneavoastră nu respectați, la rândul dumneavoastră!
            Cum am mai spus, vă doresc numai bine!

          • y

            @Pistike, doar că vezi tu nimeni nu te-a obligat. Astea cu scuzele tardive nici atâta nu mă interesează. Dacă nu ai aflat până acum atunci află de la mine că nu fă altuia ceea ce nici ție nu-ți place. Dacă așa procedai nu ajungeai în situația asta.

        • Streetman Răspunde

          mare diferenta,nu e,….
          viteza max 120 VS 130km/h
          2 benzi VS 3….
          in schimb vad ca in timp ce altii dau cu sapa ,noi cu….mapa…

          • Pistike

            Ai dreptate, nu contest că nu este mare diferență între cele două, mă amuzam de gaborilă, dar au sărit santinelele in apărare 🤣🤣🤣
            Normal că și eu mă bucur că o să avem o legătură bună la infrastructura rutieră europeană, le și sunt recunoscător vecinilor maghiari, nimic de comentat!
            Ce nu-mi convine este că o să se aglomereze drumul încoace, va fi plin de moldoveni în trafic, iar de la noi spre Moldova, repede nu va fi drum rapid! Și iaca așa va dura un drum de Baia Mare peste 2 ore!

        • Streetman Răspunde

          mare diferenta,nu e,….
          viteza max 120 VS 130km/h
          2 benzi VS 3….
          in schimb vad ca in timp ce altii dau cu sapa ,noi cu….mapa…
          ca de obicei…
          pariu ca la noi iese mai scump….

          • altu fără bmw

            Diferența estem că viitorul drum nu merge prin localități și chiar poți merge cu viteză nu ca acum că toată ziua accelerezi, încetinești, dai prioritate și tot timpul te uiți după țăranii beți care cum ies din crâșmă ca să nu-i calci. Așa drumul fiind în câmp te tot duci aproape ca la autostradă. Eu nici acum nu pricep de ce trebuie să șerpuiască în câmpie un drum național (cazul Livada), aproape zici că-s serpentine sau de ce trebuie să traverseze un drum național intens circulat o localitate (vezi cazul Ciuperceni sau Decebal). De cazul celebru cu Apa unde este intravilan în plin câmp ca să stea cei de la rutieră la pândă nici nu mai pomenesc. Cine se grăbește nu are decât să folosească pe viitor acel drum expres și nu tot trebuie să se uite după sătenii amețiți sau neatenți. Asta ar fi ideea.

  2. 🤔🤔🤔 Răspunde

    …..și peste maxim doi ani lucrarea la partea maghiară va fi gata cu panglica tăiată și predată iar noi tot în licitația lucrării vom sta. Să nu am dreptate dar așa se întâmplă cu lucrări din asta în republica bananieră.

    • Mihaita Piticu' Răspunde

      Corect

    • 💩💩💩 Răspunde

      Mâncători de kkt, dacă nu vă place, marș dincolo de granițele României!
      Dacă v-ați plăti impozitele și taxele ar fi mai mulți bani la buget și s-ar putea construi mai multe, dar vă zgârciți și căutați orice oportunitate de a fenta plățile!
      Hai, marș!

      • 🤔🤔🤔 Răspunde

        Look who’s talking! Tocmai tu vorbești de taxe și impozite plătite? Sugerez ANAF-ului să te identifice după IP și să te viziteze. Ce zici de asta? Tu știi că eu contrar ție plătesc și impozit pe profit și impozit după dividende? Tu nici nu știi ce e aia. Așa că mai bine taci până mai ai gură, parazitule.

        • 💩💩💩 Răspunde

          Dă-mi un motiv întemeiat pentru care să nu mă piș fix în gâtul tău?
          Eu dorm noaptea liniștit, tu?

          • 🤔🤔🤔

            Un motiv? ANAF. Ajunge? Crezi că sub pod unde dormi nu te va găsi cu fierul vechi fără acte, furat? Așa că somn ușor.

      • Cozma Răspunde

        Auzi mai gramada de kkt, stti pe unde au trecut stabunii tai, turisti fomisti, Carpatii? Daca nu, documenteaza-te de bunica, daca nu e beata de zaibar, fa-ti bagajele cu tot ce ai si plimabate inapoi. Daca nu aici ti s-o taiat ombilicul esti doar un TURIST!

  3. 🤔 Opa! 🤔 Răspunde

    … și iar nu aveți curajul / demnitatea să îi mulțumiți Ungariei, că încearcă să ne conecteaze la civilizație. Din păcate nu prea au pe cine … 😀😀😀

    • 💩💩💩 Răspunde

      Odă Ungariei!
      O dă-i în poolă noastră!

      • 💩💩💩 Răspunde

        Odă la mămica mea! O dă-o ……

        • 💩💩💩 Răspunde

          Așa așa, pe mămica ta, dă-o-n poola noastră!
          Tu ești fiul lui Cicciolina?

      • Adi Răspunde

        Auzi mai gramada de kkt, stti pe unde au trecut stabunii tai, turisti fomisti, Carpatii? Daca nu, documenteaza-te de bunica, daca nu e beata de zaibar, fa-ti bagajele cu tot ce ai si plimabate inapoi. Daca nu aici ti s-o taiat ombilicul esti doar un TURIST!

  4. radical2 Răspunde

    Drum express de mare viteza sau autostrada nu are asa mare importanta. Asta sa fie cea mai mare problema. Important e ca lucrurile sa se miste si sa avem aceasta legatura cat mai repede. Pentru regiune este un proiect vital. Este un lucru bun ca primarul municipiului se ocupa si de asta. Chiar daca n-ar fi neaparat treaba lui.

  5. vadimT Răspunde

    Atentie Cosma!!! Astia vor sa faca drumuri unguresti pe mormintele dacilor, apuca-te de sapaturi si spune ca : pe aici nu se trece in Ungaria.

  6. Mihaita Piticu' Răspunde

    Mai bine faceam si noi drumul expres spre Petea, in loc sa facem podul asta inutil de la strand. Prea multa nebunie o sa fie pe Botizului.

  7. Gheo Răspunde

    Da în M 17 nu o să fie nebunie, că oricum este și acum, dar după finalizarea podului va fi haos.

    • altu fără bmw Răspunde

      Asta la joncțiunea cu Independenței. Cine a visat acest traseu i-aș avea ceva sugestii legat de ce să facă cu mămica-sa. Nu știu de ce nu s-a putut la capătul la Micro 17 apoi putea drumul continua cu Blaga până spre aeroport că nu deranja pe nimeni. Condoleanțe celor care stau în blocul acela.

      • Mihaita Piticu' Răspunde

        Corect altu fara bmw

      • Pistike Răspunde

        🤣🤣🤣🤣
        Glumețule!
        Păi nu s-a putut face acolo unde a fost proiectat încă de pe vremea împușcatului, deoarece Bercu Roșu și toți baștanii care se respectă și și-au construit “case de vacanță” de 3-400 no, de-aia!
        De categoria specială de privilegiați nu te poți atinge!
        Din câte case sunt în Bercu Roșu nici 5% n-au autorizație de construcție, pentru câte crezi că s-a cerut demolarea?
        Mai degrabă deviază Someșul printr-un tunel pe sub oraș, decât să îi deranjeze pe speciali!

    • Pistike Răspunde

      Măi Gheo, Io nu cred că o să fie mare nebunie, că se va fluidiza traficul.
      Cea mai mare parte din aglomerația de pe podul Decebal este formată din cei care vin către M17 și Carpați. Pentru cei din Carpați nu va fi la îndemână să vină prin 17, cel mai probabil vor merge tot pe Decebal, așa că se va împărți traficul.
      Oricum, acuma cu centura orașului, măcar am scăpat de mare parte din camioane și trafic de tranzit.
      În rest, Io mă bucur că o să avem un pod nou, frumos și modern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.