Ultima actualizare: ieri, 21:27

Locale

FOTO/VIDEO. Incendii în județul Satu Mare. Mai multe cabane amenințate de flăcări

În ultimele ore, pompierii din cadrul Secției de Pompieri Negrești-Oaș și a Punctului de Lucru Turț au intervenit la stingerea a două incendii de vegetație uscată. Este vorba despre localitatea Tur, unde a ars aproximativ un hectar de vegetație uscată și localitatea Călinești-Oaș unde a ars miriștea pe o suprafață de circa 20 hectare.

La stingerea celor două incendii s-a intervenit cu o turbosuflanta, două autospeciale de stingere cu apă și spumă încadrate de 10 pompieri militari. Existând posibilitatea de propagare la cabanele din zonă, la stingerea incendiului din localitatea Călinești-Oaș, a fost solicitat și sprijinul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Călinești-Oaș, care a intervenit cu cinci voluntari sub coordonarea directă a primarului localității, Dinu Birtoc.

În ambele situații, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind foc deschis în spații deschise. În acest context, ISU Satu Mare îndeamnă repetat cetățenii, să respecte regulile anti-incendiu și să nu dea foc vegetației uscate și gunoiului menajer. În condiții de umiditate redusă, vânt și temperaturi ridicate, focarele se pot extinde rapid provocând daune imense florei și faunei, fiind totodată și o intervenție foarte solicitantă pentru echipajele de pompieri.


Sursa: ISU Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.