Ultima actualizare: azi, 14:52

Locale

Ministrul Familiei vizitează centrele de plasament din țară. Va veni și în Satu Mare

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, vizitează centrele de plasament din țară. Ea s-a întâlnit cu mai multe ONG-uri, inclusiv cu reprezentanții Asociației Eliezer, și a anunțat că va face o vizită și la Satu Mare. 

,,În fiecare săptămână voi trece pragul centrelor de plasament, alese aleatoriu. Voi da curs oricărei sesizări făcută fie din parte ONG-urilor, fie de la cetățeni și fiecare va fi tratată cu maximă seriozitate, dar mai ales cu rapiditate. Situația copiilor sub 18 ani este una destul de serioasă, dar nu o neglijăm nici pe cea a tinerilor care împlinesc 18 ani”, a spus Natalia Intotero, într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook.

Ministrul s-a întâlnit, luni, 14 august, cu mai mulți tineri de la un centru din Constanța: ,,Mulți dintre semenii noștri cred că beneficiarii serviciilor centrelor de plasament sunt orfani, dar cei mai mulți au familii care i-au neglijat, abuzat, abandonat sau care nu au avut resursele să îi crească. De aici și suferința atât de mare și rănile de abandon. Este și cazul celor 14 tineri cu vârste cuprinse între 17 și 24 de ani aflați în grija Centrului de Plasament “Ovidiu” din Constanța, pe care l-am vizitat astăzi”, a spus ministrul.

Ministrul Intotero a tras și un semnal de alarmă, ținând să sublinieze că cei mai mulți tineri care părăsesc sistemul se confruntă mai apoi cu diferite probleme. ,,Aceștia trebuie să știe că statul le oferă un sprijin”.

,,Potrivit statisticilor, sute de copii abandonați și aflați în grija statului părăsesc anual sistemul de protecție din România, pentru că ating vârsta majoratului. Cei mai mulți dintre tinerii de 18 ani care pleacă din centrele de plasament se confruntă cu probleme legate de integrarea socială, continuarea educației și ocuparea unui loc de muncă.

Dacă doresc să părăsească sistemul de protecție tinerii vor primi, până când vor împlini 26 de ani, o indemnizație lunară de 2.870 de lei, o sumă care cu siguranță le va fi de folos pentru a se întreține și pentru a-și construi treptat un viitor solid. Condiția este să meargă în continuare la școală sau să muncească”, a mai precizat ministrul Familiei.


CITEȘTE ȘI:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.