Ultima actualizare: azi, 11:55

Locale

Razii de amploare pe șoselele județului. Zeci de permise reținute și sute de amenzi

Acțiunea „Blocada”, operațională la nivel național, a continuat în județul Satu Mare și în acest sfârșit de săptămână, fiind desfășurate activități specifice, pentru prevenirea și combaterea faptelor penale și contravenționale pe toate segmentele operative din competență.

Polițiștii sătmăreni au monitorizat toate localitățile din județul Satu Mare, iar în cazul în care au fost încălcate normele prevăzute de legislația aflată în vigoare, au intervenit cu promptitudine și profesionalism, pentru identificarea și depistarea persoanelor implicate, tragerea la răspundere penală și recuperarea prejudiciilor cauzate.

Astfel, în cadrul acțiunii “Blocada”, polițiștii structurilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale, arme și muniții, economic și acțiuni speciale au efectuat verificări la agenții economici, la persoanele fizice, deținătoare de arme, au fost desfășurate activități pentru identificarea persoanelor urmărite la nivel național și internațional, cât și pentru identificarea și depistarea persoanelor care conduc sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive.

Polițiștii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale au fost prezenți în teren, pentru asigurarea bunei desfășurări a activităților polițienești.

Pe lângă verificarea documentelor personale și ale autovehiculelor, conducătorii auto au fost informați despre noile modificări legislative, care se referă la faptul că, în cazul persoanelor care conduc fără drept, sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive și care au provocat accidente rutiere soldate cu decesul victimei, nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

În intervalul 11-13 august, polițiștii au legitimat 516 persoane, au verificat 277 de autovehicule, au testat cu aparatele alcooltest și drug test 166 de persoane.

Pentru neregulile constatate, polițiștii sătmăreni au aplicat 436 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 155.465 de lei. Dintre acestea, 350 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 și 85 de sancțiuni conform Legii 61/1991.

De asemenea, au fost reținute 60 de permise de conducere, pentru depășirea vitezei legale și consum de alcool.

Totodată, polițiștii au constatat peste 30 de infracțiuni, 11 dintre acestea fiind săvârșite la regimul rutier.

Activitățile desfășurate de către polițiști vor fi intensificate și în perioada următoare, astfel încât comunitatea sătmăreană să se poată bucura de un climat de ordine și siguranță publică.


Sursa: IPJ Satu Mare

Un comentariu

  1. jean Răspunde

    Ar trebui sa ii opreasca pe donatorii de organe”MOTOCICLISTI” CARE FAC UN ZGOMOT INFERNAL CU TOBELE MODIFICATE,si circula cu viteze de pete 100 km in oras, le ambaleaza de zici ca a trecut un F 16 pe langa tine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.