Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

Se întâmplă la UPU Satu Mare. Femeie cu problemă la ureche, trimisă la oftalmologie

O sătmăreancă cu problemă la ureche a fost trimisă la… oftalmologie. Totul s-a întâmplat la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) Satu Mare. ,,La mine să nu mai vină”, i-ar fi spus medicul. 

Redăm, mai jos, postarea făcută de sătmăreancă:

,,Fac baie, îmi curăț urechile cu un bețișor și îmi rămâne vata de la bețișor in ureche. Merg ca tot omul la Urgențe, stau două ore și primesc un bilet de trimitere indescifrabil către alt spital. Merg la celălalt spital, mă prezint la portar și îmi spune să mă duc la oftalmologie. Îi explic că eu am cu urechea, nu cu ochiul. Merg înapoi la Spitalul Județean și îi întreb: Nu vă supărați, vă bateți joc de mine? Doamna de la triaj super drăguța merge și îi spune doctorului că a greșit și mă trimite în sala de așteptare. Eu stau acolo și îl aud: ,,Să stea acolo, că la mine nu mai vine”. I-am spus sa îi fie rușine, că ăsta nu e răspuns de doctor, am ieșit tunând și fulgerând, doamna de la triaj după mine. Îmi pare rău ca mi-am vărsat nervii pe ea. Am strigat în gura mare că sunt incapabili și că trebuie sa merg în alt județ, că la noi nu se poate. Demisionați! Aș fi trecut peste, că de obicei îmi este rușine să fac gura mare, mai bine plec capul și tac, dar astăzi m-am gândit la toți acei oameni batjocoriți, luați peste picior. Cu gândul la Ștefania (caz sătmărean), la femeia care a născut pe trotuarul de lângă spital și la toți cei care au murit cu zile”.

 

15 comentarii

  1. Vasi Răspunde

    Degeaba plangeri, degeaba iesit in strada, la ‘urgente’ Satu Mare tot la fel ramane. Din pacate suntem nevoiti sa mergem cel putin in alte judete pentru sanatate. Dovada clara a declinului pe care il sufera orasul…

  2. Beny Kira Răspunde

    Fac baie, îmi curăț urechile cu un bețișor și îmi rămâne vata de la bețișor in ureche. Merg ca tot omul la Urgențe….

    Nu la Urgență trebuia să mergi, la Centrul de permanență sau la medicul de familie. Bine a făcut medicul că te-a luat la mișto

  3. ... Răspunde

    Offf. Nu trebuia să blurați parafa medicului. Asta era o treabă ce putea fi rezolvată în 10 secunde nu să o tot trimită în alte părți. Ce e ăsta? Pentru o treabă din ăsta măruntă care e de cod verde facem turul spitalelor??? Să apară bolnavul la vreo trei spitale și vreo 4-5 medici ca și consultată ca să mulgă fiecare părticica sa din bugetul CNSAS?
    PS. Eu aș spune medicului în felul următor, indiferent asta că are ori ba dreptate. Să se gândească așa. Să presupunem că are probleme cu centrala termică și când vine instalatorul vede că e treabă măruntă. Și îl trimite la altă firmă, sau să zicem să cumpere el piesa de schimb care trebuie schimbată. Să zicem. Așa frumos să se tot plimbe prin tot orașul toată ziua iar la finalul zilei va constata că centrala tot nu merge. Că s-a făcut ora 18 și instalatorul și-a terminta lucrul pe ziua aia. Ce zice oare de asta?

  4. ????? Răspunde

    Lasa ca la noi nu e ca la altii. Lasa ca la noi e bine si asa.

  5. satmarean Răspunde

    Daca si asta este caz de urgenta, sa nu ne miram ca ne dau jet doctorii. Auzi la zdreanta:,,Fac baie, îmi curăț urechile cu un bețișor și îmi rămâne vata de la bețișor in ureche. Merg ca tot omul la Urgențe,, Pai fa spalatoare de cururi, te duci la urgenta cand i-ti crapi capul, rupi oase, ai hemoragii grave. Auzi a draq, ca ma doare capul. Caz de urgenta o sa fie dupa parerea handicapatilor dureri de urechi, unghii rupte, un tep de trandafir in mana, etc.

    • Satmarean Răspunde

      BRAVO pentru comentariul tău!

      • satmarean Răspunde

        Sant si curios cu cati bani a contribuit patachina la CAS?

        • profu' Răspunde

          Da’ tu câte clase ai reușit să extermini? Că văd că mai nou au apărut la comentarii câțiva care se pare aveți ceva așa pe persoană fizică cu limba maternă. Spune drept cu ce ți-a greșit limba română? Comentariul e valabil și pentru puțin mai elaboratul @GB.

          • satmarean

            Ce are sula cu prefectura, inteligentule? Sau esti un diasporean care repeta limba romana de cand a revenit acasa?

          • profu'

            Khm: “sant”. Tu la care birt ai făcut școala elementară că așa nu s-a scris niciodată. Ca să nu mai zic că ai probleme și în construcția unei propoziții. Stai fraierule la bandă sau la coada vacii unde ți-e locul. Pe diaporezi nu-i suport nici eu. Nu ai nimerit. În schimb tu cu analfabetismul tău parțial funcțional oricând te poți integra printre ei. Mi-e îmi era rușine să fac o asemenea greșeală. Sincer. Tu nu cunoști cuvântul rușine. Asta e.

  6. GB Răspunde

    Cazul(după ce am analizat biletul din poză postat de cetățeanca “revoltată”) e de cascadorii râsului! Cu doi protagoniști “celebrii”, “Cetățeanul turmentat” aka “revoltat” și “portarul spitalului” 😂. Și să vă explic de ce: Medicul de la UPU SM și-a făcut treaba și a întocmit corect biletul de trimitere(nefiind o urgență medicală) destinatarul trimiterii fiind specialitatea “ortorinolaringologie” (sigur scris de mână dar destul de lizibil caligrafic pentru breasla medicilor și intuitiv/ușor de citit de către orice adult cu minime cunoștințe gramaticale), nicidecum “oftalmologie”. Doamna are “ghinionul” ca la Spitalul Vechi să de-a peste o persoană(angajat al spitalului cei drept!) la fel de “cunoscătoare” în ale gramaticii, care probabil în ochii ei având prestigiul peste întregul corp medical din județ, că doar el e cerberul spitalului care taie și spânzură(a se înțelege lasă/nu lasă muritorii în spital). Și acest doxat o luminează despre destinatarul trimiterii “oftalmologie!”, ceva cu ochii!! Na… să te ții! Îmi închipui discuția dintre cei doi(tot în ton cu articolul presupun….ce medici incompetenți… bătaie de joc… etc.)după care femeia “iluminatti” de cerberul “competent” și înarmată cu frustrarea populară revine la UPU și se “revarsă”🤮. “Prostul nu e prost destul dacă nu-i și fudul” – zice un proverb românesc și drept dovadă mai face și o postare pe rețelele de socializare!!! 😂😂😂 Doamnă mi-ai luminat ziua cu “pățania” matale “come si dice”! – Apropo, cum ați rezolvat “problema”?, știți vata din ureche? nu de alta dar o comedie de succes se cade să devină serial. Aștept continuarea…

  7. GB Răspunde

    Erată: otorinolaringologie aka ORL.

  8. GB Răspunde

    Cu scuzele de rigoare, nu toți pot să fie @profu’=10 la limba română(vorba din liceu/facultă). Se știe!!! Meserie!!! 😉

    • profu' Răspunde

      Nici nu nu am fost cu 10 pe linie dar nici nu fac pe proful la alții. Atâta doar. Puțin mai multă decență și mai puțină gălăgie nu strică. Poate face bine la “frumusețe”.😉

  9. GB Răspunde

    Lucrăm cu materialul clientului :
    profu’:-” Nici nu nu am fost 10 pe linie”,
    Te cred, e evident ca lumina telefonului!👍
    profu’:-“dar nici nu fac pe proful cu alții”,
    Hopa! cred că @satmarean e de altă părere(și nu numai el);🤥👎
    profu’:-“Puțin mai multă decență și mai puțină gălăgie nu strică. Poate face bine la “frumusețe”,
    😳? , da mă rog. Dacă e o recomandare pentru doamna cu articolul e logic, sunt perfect de acord, altfel comentariul denotă o lipsă crasă de umor și tind să cred că există vreun interes care îmi scapă (rudenie/prieten de-a ei/cerberul în cauză, etc.) Ai grijă deci, cu cât comentezi mai mult cu atât te afunzi mai tare (spre a noastră desfătare) și “mitul profului” încet.. încet dispare.
    A se trata postarea ca un pamflet😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.