Ultima actualizare: azi, 15:49

Locale

Și-a pierdut soțul, dar i-a făcut o promisiune. Povestea sătmărencei care îi ajută pe pacienții grav bolnavi

Povestea impresionantă a sătmărencei care și-a pierdut soțul, dar i-a făcut o promisiune, iar acum luptă pentru schimbarea sistemului medical din țară. Saina are 31 de ani și își face specializarea în oncologie și medicină de urgență în Marea Britanie. A trecut un an de când Alex, soțul ei, nu mai este, după o luptă cu cancerul și șase ani de tratamente.

Saina și Alex s-au cunoscut într-o tabără. Pentru că voia să câștige un concurs de îmbrățișări, Alex a îmbrățișat pe toată lumea din tabără, inclusiv pe Saina. Ea locuia în Halmeu, Satu Mare, el în București. Când s-a întors acasă și a întrebat-o mama ei cum a fost în tabără, Saina i-a spus: „Am văzut un băiat frumos, cu părul creț.”

Din acel moment, au trăit o frumoasă poveste de dragoste, însă totul s-a schimbat în timpul pregătirilor pentru nuntă. Alex a fost diagnosticat cu cancer, iar atunci a început o adevărată luptă pentru viață. Din nefericire, după șase ani, Alex a pierdut lupta cu boala. Și-a dorit foarte mult să lase ceva în urmă, așa că a scris până în ultima clipă două cărți: #poțisărâzi și #poțisălupți. Dorința lui a fost ca banii din vânzarea cărților să meargă către bolnavii de cancer, iar Saina a ales să-i doneze pentru #NoiFacemUnSpital.

„I-am făcut o promisiune soțului meu și mă voi ține de cuvânt”

Saina vrea ca mesajul lui Alex să fie cunoscut, oamenii să-i citească cărțile și banii primiți din vânzarea lor să fie donați către #NoiFacemUnSpital. Ea a văzut cum e să treci printr-o situație dificilă și să primești ajutor de unde nu te aștepți. A impresionat-o când colegii ei de la spital au susținut-o, s-au oferit chiar să o ajute financiar.

Vrea și ea să facă mai mult. Pentru Alex. Pentru pacienți. „Cred că toată experiența asta are părțile ei pozitive și trebuie să ne ducă înainte. Chiar dacă are în spate o durere imensă, merită. Eu tot timpul m-am considerat o persoană realistă, iar realismul te mobilizează.”

Saina a creat o campanie prin care vrea să strângă mai multe fonduri pentru #NoiFacemUnSpital. Și-ar dori mult ca o parte, oricât de mică, din spital să fie făcută în amintirea lui Alex, iar pacienții să știe că s-a întâmplat datorită lui. Să le arate că nu sunt singuri.

Întreaga poveste poate fi citită pe Republica.ro. 

3 comentarii

  1. Pistike Răspunde

    Frumos!
    Maxim respect!
    Sper să nu uite de promisiune odată ce va intra în sistemul putred și corupt cu care luptă acum!

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      Citez; “Saina are 31 de ani și își face specializarea în oncologie și medicină de urgență în Marea Britanie”. Mă gândesc că te-ai referit la sistemul putred și corupt din UK?

      • Pistike Răspunde

        Nu, deloc! Uite la ce m-am referit eu: “… acum luptă pentru schimbarea sistemului medical din țară …”
        No asta m-o făcut să cred că vorbește despre sistemul putred și corupt din Romania!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.