Ultima actualizare: azi, 14:52

Locale

Traficanți de droguri reținuți. La percheziții s-au găsit steroizi, bani și arme

La data de 01.08.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea a 3 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de  trafic de droguri de mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză s-a reținut că, în perioada 2022 – iulie 2023, inculpații au comercializat în mod repetat, consumatorilor de pe raza județului Cluj și a județelor limitrofe, droguri de risc și mare risc, cu sume cuprinse între 100 și 500 lei pentru o doză.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost identificate și ridicate sumele de 188.423 lei și 3.784 euro, cantitatea de 255 de grame drog de mare risc 3 – CMC, 12 cutii, flacoane și blistere cu steroizi, 3 grindere cu urme de materie vegetală, plicuri cu urme de substanță, mai multe ustensile folosite pentru consumul de droguri, cu urme de substanță, 26 de telefoane mobile, 2 tablete, 16 ceasuri, 1 DVR și 2 arme, una cu glonț și una de tip airsoft.

În cursul acestei zile, a fost  sesizat judecătorul de drepturi şi libertăți din cadrul Tribunalului Cluj cu propunerea de arestare preventivă inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, cu sprijinul polițiștilor din cadrul polițiștilor brigăzilor de combatere a criminalității organizate Oradea, Timișoara, Mureș, Alba, serviciilor de combatere a criminalității organizate Bistrița – Năsăud, Sălaj, Maramureș, Arad, Satu Mare, inspectoratelor de poliție județene Cluj și Bistrița – Năsăud.

La activități au participat și jandarmii grupărilor mobile de jandarmi Cluj și Mureș și Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor.

Pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


CITEȘTE ȘI:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.