Ultima actualizare: azi, 13:47

Naţionale

TRAGEDIE. Încă o persoană a murit la mare! Oamenii ignoră apelurile salvamarilor

Încă o persoană şi-a pierdut viaţa, luni, la mare. Este vorba despre un bărbat, iar tragicul eveniment a avut loc în staţiunea Venus. Bărbatul a fost scos inconştient din mare și nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a anunţat că pe plaja din Venus a fost scos un bărbat din mare, în stare de inconştienţă. La faţa locului s-au deplasat un echipaj SMURD, un echipaj al Serviciului de Ambulanţă şi elicopterul SMURD. Bărbatul a fost declarat decedat de către echipajele medicale, scrie news.ro. De asemenea, tot luni după amiază, un tânăr de 22 de ani a fost salvat de salvamari în staţiunea Vama Veche. El a fost dus la spital pentru investigaţii medicale.

Alte trei persoane şi-au pierdut viaţa luni, după ce s-au aventurat în mare, în Mamaia, iar alte trei au fost salvate în ultima clipă după ce nu mai puteau să revină la ţărm. Salvamarii au arborat steagul roşu care interzice scăldatul în mare deoarece sunt valuri mari, iar curenţii sunt puternici.

Salvamarii sunt disperați pentru că nu se pot înțelege cu turiștii care insistă să intre în mare, deși este arborat steagul roșu. Ei spun că oamenilor nu le pasă și că atunci când le atrag atenția ei le explică ca au plătit sejurul și vor să se distreze. De asemenea, Vasile Borteș, șeful salvamarilor din Neptun, povestește cum în timp ce o persoană era resuscitată, alții se uitau, ignorau scena și intrau în apă.

„Să-i anunțați pe turiști să nu mai insiste să intre în apă! Își pun viața în pericol, dar ne pun și nouă, salvamarilor, viața în pericol. Sunt răgușit de azi, de dimineață, de cât i am informat, rugat, certat, dar degeaba. Au un singur scop: să se arunce în valuri. Noi degeaba încercăm. Părinții stau pe șezlonguri cu telefoane și tablete, iar copiii se aruncă în valuri cu colace și alte mijloace plutitoare foarte periculoase. Ai noștri turiști nu respectă, n-au nici cel mai elementar bun simț să respecte regula de aur: când e pericol nu te duci să te îneci. Am scos patru inși și i-am predat la Ambulanță, cu funcții vitale”, a explicat Vasile Borteș, șeful salvamarilor din Neptun, la Digi24.

El a mai explicat că turiștii au un singur argument: au dat bani și vor să se simtă bine. „Nu ai nicio problemă. Nu le pasă. Chiar dacă îi informezi că au dispărut oameni, nu le pasă, nu le este frică. Colegii mei, săracii, sunt disperați. Îi înțeleg perfect și îmi pare rău pentru ei. Sunt niște oameni minunați, dar avem și noi puterile noastre, mai mult nu putem să facem, că nu suntem zmei. Alergăm de dimineață până seara opt, zece kilometri pe plajă, ca să le fie bine turiștilor. Ei nu înțeleg asta”, a mai spus Vasile Borteș. Trei persoane au murit înecate în Mamaia, după ce au fost resuscitate, încă o persoană e în stare gravă. Șapte persoane au fost surprinse de curenții puternici și duse în largul mării. Oamenii de pe plajă au făcut un lanț uman să îi scoată din apă, potrivit ISU Dobrogea.  De asemenea, patru oameni luați de apă au fost scoși din valuri la Neptun, luni după-amiază.

Citește și:

2 comentarii

  1. darwin Răspunde

    Pură selecție naturală. Acești idioți nepaniemaeși și neznaiu care se credeau grozavi și nemuritori pun umărul la salvarea economiei țării că nu mai cheltuie degeaba statul bani pe ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.