Ultima actualizare: azi, 09:22

Locale

Un tânăr de la casa de copii s-a trezit scos în stradă: ,,Ești liber să faci ce vrei”

Un tânăr crescut la o casă de copii s-a trezit că este aruncat în stradă. El a fost salvat de reprezentanții Asociației Eliezer.

Marți, 2 august 2023, un tânăr din sistemul de protecție s-a trezit cu înmânarea unei adeverințe și a unui raport, privind părăsirea sistemului de protecție socială, astfel acesta a ajuns pe stradă. La ora 18:00, tânărul a contactat Asociația ,,Eliezer”, prin reprezentantul Anton Varga, cerându-i un loc unde să doarmă și să fie sprijinit. ,,E inadmisibil ca Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului să își bată joc de acești copii”, spun cei de la Asociația Eliezer.

,,E important de menționat faptul că n-a existat o pregătire a tânărului, privind părăsirea centrului, pentru că legea prevede aceste lucruri. Nu a existat niciun fel de informare, doar s-a trezit scos din sistem. Iată, încă un caz de tânăr eșuat al sistemului și asta doar din cauza unei conduceri locale defectuoase. Norocul acestuia a fost că avea contactul nostru pentru că a fost într-o perioadă de două zile de acomodare și am reușit să-l cazăm, altminteri, nu mai era mult și ajungeam să auzim iar de cazuri de sinucidere”, mai spun reprezentanții Asociației.

,,Tu ești liber să faci ce vrei, nu mai aparții de noi!”, acestea au fost cuvintele responsabilului de caz, care fără milă i-a prezentat situația, fără măcar să găsească o soluție, tânărul menționând că n-are unde să plece, deoarece n-are familie.

,,Vă asigurăm că-l vom ajuta și-l vom integra în societate. Dumnezeu să facă dreptate, iar cei ce-și bat joc de acești copii să plătească”, au mai precizat cei de la Eliezer.

4 comentarii

  1. Plugaru Răspunde

    Poate ar trebui prezentată si atitudinea tânărului vis a vis de reprezentantii DGASPC
    pe perioada de dinaintea scoaterii din sistem .

  2. Bobo Răspunde

    O mai atenta aplecare și preocupare privind procedura de ,, predare,, care societate!
    Ne ,, îngrijim,, de orice fără a ne preocupa de situația acestor suflete!
    Preocupări populiste, nimic cncret doar praf în ochi, chestiuni care sa dea bine, care sa ne hrănească furia unii împotriva altora.
    Nu mai avem astfel răgazul sa gândim dacă hrănindu-se ne furia și orgoliul problemele și greutățile noastre se rezolva?
    Suntem dirijați oarecum sa ne încruntat unii la alții, sa ne invidiem, sa întoarcem privirea sau chiar spatele.

  3. Bobo Răspunde

    De ce oare doar Asociația Eliezer, prin cei câțiva inimoși manifeste interes și empatie?
    Pentru ei INTELEG!

  4. Anonim Răspunde

    Buna ziua . Putea primi statut de refugiat de război în cazul lui război cu viata ,pt o perioada limitata , nu glumesc nu știu cum sa o spun mai pe înțeles . Sa nu spuneți ca nu sunt fonduri pt UA sunt fără limita de timp .Sa primească o chirie ,bani pentru perioadă stabilita de specialiști și era corect și moral .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.