Ultima actualizare: azi, 17:16

Locale

FOTO. Incendiu de amploare la o fabrică din Satu Mare. Persoane rănite și evacuate (exercițiu)

Pompierii sătmăreni au fost angrenați, astăzi, joi, 28 septembrie, într-o situație tactică de amploare, pentru antrenarea structurilor de intervenție și conducere, la operatorul economic Alu Menziken, în comuna Medieșu Aurit. Situația tactică a constat într-un incendiu la o hală din incinta obiectivului, care se manifesta prin arderea unor materiale combustibile.

Totodată, s-a simulat evacuarea și triajul a 14 persoane care se regăseau în interiorul obiectivului. Acestea se aflau în incapacitatea de autoevacuare datorită fumului dens prezent și a rănilor rezultate în urma flăcărilor. Obiectivele exercițiului au urmărit perfecționarea deprinderilor personalului implicat, îmbunătățirea cooperării interinstituționale și gestionarea eficientă a unei posibile situații de urgență asemănătoare.

Astfel, în urma apelului primit la ora 11:00, dispeceratul Inspectoratului a dislocat la fața locului 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de lucru la înălțime, două ambulanțe SMURD (una de terapie intensivă mobilă și cea de-a doua cu echipaj de prim-ajutor) și o ambulanță aparținând Serviciului de Ambulanță Județean.

S-a activat planul roșu de intervenție, iar forțele au fost suplimentate de la Detașamentul de Pompieri Satu Mare cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, un camion ACI cu remorcă PMA (punct medical avansat) un ATPVM (autospecială de transport victime multiple) și 4 autospeciale de primă intervenție și comanda, iar de la Secția de Pompieri Negrești-Oaș o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială de primă intervenție și comandă.

La exercițiu a fost prezent prefectul județului Satu Mare domnul Radu Tiberiu Roca în calitatea sa de președinte al CJSU. Din cadrul inspectoratului au participat op ofițeri, 31 de subofițeri și un maistru militar.

Alte forțe care au participat la intervenție sunt:

  • șeful cancelariei instituției prefectului domnul Radu Iancu, -primarul comunei Marian Torok;
  • 4 pompieri voluntari din cadrul SVSU Medieșu Aurit;
  • un echipaj cu doua cadre de la IPJ;
  • un echipaj cu 4 cadre de la IJJ.


Sursa: ISU Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.