Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

FOTO. Zonă de protecție de 800 m la Supur! Au fost detectate gaze

A fost instituită o zonă de protecție de 800 m în localitatea Supuru de Sus, în urma detectării de gaze din zonă. Incidentul a avut loc în urma unor lucrări întreprinse la un puț de apă forat. 

Echipajele CBRN și ISU se află, în continuare, la fața locului.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare a fost alertat să intervină în jurul orei 19.00, ca urmare a unor lucrări întreprinse la un puț de apă forat și emanarea în atmosferă a unor jeturi (substanțe), la limita cu județul Sălaj, în zona localității Supuru de Sus.

La fața locului din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă “Someș” al județului Satu Mare s-au deplasat 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj de terapie intensiv mobilă, un echipaj de prim ajutor și o autospecială de primă intervenție și comandă cu 21 cadre militare.

În sprijin, pentru stabilirea posibilelor substanțe degajate în aer au fost solicitate următoarele forțe: Un echipaj CBRN (chimic, biologic, radiologic, nuclear) din cadrul ISU MM și un echipaj CBRN din cadrul Unității Speciale de Intervenție în Situaţii de Urgenţă din Ciolpani, București, care se afla la ISU BH.

Totodată, pentru protecția cetățenilor, a fost stabilit un perimetru de siguranță față de locul intervenției. De asemenea, a fost transmis și un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT.

În urma măsurătorilor realizate, până în acest moment, s-a detectat gaz metan.

Trafic oprit

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că traficul este oprit pe DN 19A, în afara localității Supuru de Sus, județul Satu Mare, către limita cu județul Sălaj, ca măsură de prevenție, fiind delimitat un perimetru de siguranță după ce au fost semnalate degajări de gaze în urma unor lucrări de forare.

Rute ocolitoare: Supuru de Jos – DJ 196 – Hodod – Cehu Silvaniei sau Supuru de Jos – DC 116 – Sechereșa – DN 1F – Tășnad – DJ 191 – Marghita.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.