Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

Mașina de făcut bani ilegali care a funcţionat în Petea: Femeia de serviciu și persoana neidentificată

Mașina de făcut bani ilegali din Petea. O adevărată schemă de făcut bani a funcționat ireproșabil în vama Petea până la un punct. Oamenii făceau banii serioşi pe baza vacinărilor false, iar acum tot mai multe detalii ies la iveală. Doar în această săptămână au fost condamnate cinci persoane pentru că au plătit funcţionarii. Banii ajungeau prin femeia de serviciu.

Potrivit informațiilor PortalSM, oamenii plăteau câte 200 de euro pentru a obține o adeverință de vaccinare. De exemplu un bărbat a solicitat adeverința prin intermediul unei persoane neidentificate, trimițând fotografii ale actelor de identitate ale lui, a soției, a mamei și a cumnatei sale. Aceste documente au ajuns la o femeie de serviciu de la centrul de vaccinare, care a acceptat să ajute la falsificarea adeverinței.

Conform înțelegerii, bărbatul a plătit 200 de euro, din care 100 de euro au fost păstrați de femeia de serviciu, iar ceilalți 100 de euro au fost transferați către persoana neidentificată pentru fiecare persoană. Cu toate că bărbatul nu s-a prezentat la centrul de vaccinare și nu a primit doza de vaccin, datele sale au fost înregistrate în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), iar adeverințele de vaccinare a fost generată ilegal.

În alte dosare au fost condamnaţi un adminitrator de firmă, un tinichigiu auto şi o casnică.

Peste 60% din vaccinările de la vama Petea sunt suspecte că ar fi false. Procurorii DNA au transmis într-un comunicat de presă că în vama Petea figurează aproape 4.500 de persoane vaccinate și se estimează că 3.500 de doze ar fi fost false.

“Din probele administrate a reieșit că, în perioada 08 septembrie – 02 noiembrie 2021 (supusă analizei până în acest moment) la Centrul de vaccinare Petea figurează în Registrul Electronic Național de Vaccinare (RENV) un număr de 5495 de persoane ca fiind vaccinate. Din analiza datelor au rezultat suspiciuni că peste 3500 de persoane fie nu ar fi fost fizic în centrul de vaccinare, ori au fost, dar nu ar fi primit efectiv doza de vaccin”, precizează DNA-ul.

Conform primelor detalii, dozele de vaccin au fost date în schimbul a 250-300 euro, bani care au fost trimiși către asistenții centrelor de vaccinare din Petea.

“Concret, cei trei ar fi procedat la identificarea unor persoane care doreau să obțină adeverințe de vaccinare fără a le fi administrată doza de vaccin, cerând și primind în schimb sume de bani (250 -300 euro). Banii le erau transmiși asistenților medicali din cadrul Centrului de vaccinare Petea implicați în activitățile infracționale descrise în comunicatul anterior, iar o parte li se „întorceau” drept recompensă pentru „serviciile” prestate”, se mai arată în comunicat.

Procurorii au mai reținut 3 persoane în cazul vaccinărilor de la Petea. Printre suspecți a fost chiar o asistentă medicală în cadrul DSP Satu Mare, care a fost reținută pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la luare de mită, complicitate la fals intelectual și complicitate la fals informatic; precum și alte două persoane fără calitate specială.
În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

 

5 comentarii

  1. H&R Răspunde

    Asta este cand esti concurenta la stat

  2. comentator Răspunde

    1. Statul a creat premizele fraudei,ei numai s-au folosit de oportunitatea creată. Nu că asta i-ar scuza în vreun fel pentru megamăgăria asta.
    2. Dacă angajații sistemului, specialii așa înțeleg să respecte legislația statului care îi angajează pe bani mulți atunci ce așteptări să mai avem de la oamenii simpli ca să respecte legile țării? La asta să vă gândiți. 😱

  3. Stefi Răspunde

    Cu vaca din paulesti ce s-a intamplat? Vacuta cu A5, model mai vechi, lucteaza mai departe la frontiera, accepta spaga mai departe.
    Asta este !!! Romania lucrului bine facut

  4. Vlad Tepes Răspunde

    Deci romanul de rind a platit scump pentru a cumpara peste 100 de milioane de vaccinuri, cit pentru patru Romanii, iar dupa aceea plateste ca sa nu le foloseasca !
    Interesanta schema.
    Asta confirma ce am spus de multe ori, ca toata chestia cu producerea si bagarea pe git a miliarde de vaccinuri in toata lumea, nu are legatura cu nimic altceva decit cu facut bani !
    Multi bani de catre foarte putini (ne)oameni !

    • Maci Laci aka Gheorghe Răspunde

      Prin definiție nu este vaccin o zeamă cu care la trei luni diferență tot trebuie să te înțepi să tot ai ceva imunitate. Cum ar arăta lumea dacă și celelalte vaccinuri care chiar sunt vaccinuri ar funcționa la fel? Dar asta vaxerii nu au cum să înțeleagă pentru că nu au cu ce și nici nu li se dă voie. În altă ordine de idei dacă așa ar fi cum se presupune nu crezi că tanti Kariko care a pus bazele tratamentului spike ARN mesager și a fost proclamată cu jumate gură salvatoarea antipandemie (la ea acasă e oaie neagră, a cam fost zburată de peste tot) era demult câștigătoarea premiului Nobel pentru medicină?????? Cum suma cum laudae, surle și trâmbițe, onoruri militare, etc.??????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.