Ultima actualizare: azi, 14:52

Locale

Noi detalii în cazul sătmăreanului mort la Spitalul Județean: ,,Nu am fost contactați”/,,Ni s-a cerut doar sfatul”

Noi detalii în cazul sătmăreanului mort la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, în lipsa unui medic specialist. Pentru că avea o fisură de trahee, iar la spitalul din Satu Mare nu este niciun specialist în chirurgie toracică, medicii de acolo au cerut ajutor colegilor din Cluj, Oradea și Baia Mare. Cei de la Spitalul Județean Satu Mare susțin că bărbatul era transportabil, dar că au fost refuzați de toate cele trei centre medicale. Doar că, reprezentanții unităților medicale din Oradea și Cluj spun că nu au primit solicitare de transfer. La Baia Mare în schimb nu mai erau locuri. 

Managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie din Cluj-Napoca a precizat că nu li s-a cerut transferul în mod oficial, ci doar sfatul.

„Medicul de gardă din ATI din serviciul de urgență, din UPU, din Satu Mare, a contactat medicul de gardă din chirurgia toracică a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie din Cluj. I s-a spus să adreseze celui mai apropiat Centru de Chirurgie Toracică, din Baia Mare, care are dotarea necesară, Terapie Intensivă. E la o oră distanță și poate să îi monteze tub de dren. I-a spus exact ce trebuie să facă”, a spus Vasile Mureșan, managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Cluj-Napoca.

Reprezentanții spitalului din Oradea spun că nici măcar nu au fost contactați. Dr. Lucia Daina, director medical al Spitalului Județean Bihor, a precizat la solicitarea jurnaliștilor de la ebihoreanul.ro, că unitatea spitalicească din Oradea nu a fost contactată pentru preluarea pacientului de 52 de ani.

„Spitalul nostru nu a fost contactat pentru preluarea pacientului. Am fost căutată ieri de jurnaliștii de la ProTv și apoi am sunat medicii de pe linia de gardă de la Chirugie Toracică, de la Chirurgie Generală, de la Terapie Intensivă și de la UPU. Niciunul dintre ei nu au fost contactați de Satu Mare”, a spus Lucia Daina.

În ceea ce privește spitalul din Baia Mare, managerul George-Alexandru Oros a afirmat, pentru Europa Liberă, că nu a primit pacientul pentru că nu mai avea paturi libere nici la secția de chirurgie toracică și nici la ATI.

„Am înțeles de la medicul de chirurgie toracică al spitalului nostru că nu i s-au comunicat toate datele vizavi de pacient. Pe de altă parte, în structura compartimentului de chirurgie toracică nu aveam nici un pat liber în acel moment și nici în secția de Terapie Intensivă. După intervenția chirurgicală nu aveam efectiv unde să îl punem, și așa ceva nu poate fi acceptat”, a afirmat George Alexandru Oroș.


CITEȘTE ȘI:

Un comentariu

  1. România "minunată" Răspunde

    Scrieți-o pe aia una și bună că de fapt nu a interesat pe nimeni soarta omului ăsta. Când au văzut că e mai colplicat treba și nici aici nici dincoace nu este acceptat (toate verbal) au ridicat din umeri. La cei de la Satu Mare care au înfăptuit această grozăvie le doresc același lucru când va veni vremea să aibă nevoie de asistență medicală de specialitate, nimic mai mult!
    Între timp la Roma un pacient foarte tânăr (23 de ani) a fost salvat și i s-a făcut practic din nimic reconstrucție de trahee și de aortă! Dra acolo medicii a fost medici și nu măcelari! Noi excelăm în a distruge și ce mai avem. Cuvântul “excelăm” din textul meu nu se referă un program pe calculator ci este un verb. Dacă în cazul Ștefaniei nu s-a întâmplat nimic, dacă nici aici uitați-vă la cazul Alexandra de la Botoșani! Femeia a murit, managerul de spital a fost demis și a fost repus în funcția specială păstrată expres pentru el de la AJOFM. Asta face sistemul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.