Ultima actualizare: azi, 13:20

Locale

Plăcintărie din Satu Mare, amendată de DSVSA. Controale și în magazine

Controale în magazinele și plăcintăriile din Satu Mare. Inspectorii DSVSA au dat amenzi de mii de lei.

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat, în perioada 1 – 7 septembrie, 93 acțiuni de control. Verificările au vizat: unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering depozite alimentare, hipermarketuri, supermarketuri, piețe agroalimentare, centre de colectare a laptelui materie primă, automate de lapte, unități alimentație publică, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine alimentare și de legume fructe, piețe agro alimentare.

În urma acestor controale au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, din care – 3 amenzi contravenționale în valoare totală de 12.400 lei, pentru 3 unități din care –  1 supermarket + 1 magazin alimentar + 1 plăcintărie, din localitățile Livada – 1, Ser – 1,  Satu Mare – 1, – pentru nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și de valorificare a produselor alimentare, precum și pentru nerespectarea condițiilor de depozitare a produselor alimentare, dar și 7 avertismente pentru 7 producători particulari, de legume fructe din piețele agro alimentare din Satu Mare și Carei  – pentru manipularea necorespunzătoare a  produselor  aduse în piață, pentru comercializare.

DSVSA Satu Mare va continua  acțiunea de verificare a  unităților de alimentație publica și a unităților care desfac produse alimentare de origine animală și non animală de pe raza localităților județului, precum și a tuturor zonelor de agrement, ștrandurilor, taberelor și  pensiunilor de pe raza județului. Acțiunea va cuprinde și restaurantele și sălile de evenimente, care mai organizează în perioadă următoare nunți, banchete, boteze, precum și alte evenimente, pentru a pre întimpina apariția unor episoade nedorite.

Menționăm faptul că Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor NU a comunicat denumirea unităților sancționate.

5 comentarii

  1. Vasy Răspunde

    Daca nu se comunica unitatile amendate atunci stirea e “frectie la picior de lemn”.
    Se pare ca ii dor “undeva” de siguranta si sanatatea cetatenilor.

  2. Satmarean Răspunde

    În centrul nou, lângă agenția RDS este un asa zis magazin de ochelari. Aici se fac operații la ochi pe banda rulanta. Pacienții așteaptă afara, în picioare ( pt ca nu exista un loc de asreptare) sa le vina rândul. Sunt operați și apoi pleacă. Nu au un loc unde sa aștepte un taxi sau sa stea câteva minute după operație. Am vorbit cu mai mulți și nici unul nu a primit un bon fiscal sau o chitanta pt operație. Spațiul nu are ni.ic ce sa semene cu un spital. Aici de ce nu vine nimeni în control ?? Este inadmisibil asa ceva. Sa-i vedeți pe bătrânii operație cum șed pe scările blocului. . Bine ca verificați placintarii !!!!

    • România reală Răspunde

      E și normal, because în țara asta doar celebra “babă cu petrunjelu'” și plăcintăria de la colțul blocului sunt marii evazioniști! Ai pus vreodată problema că oare de ce niciodată dar absolut niciodată nu se comunică datele de identificare ale celor amendați când e vorba de vreun supermarket? No de aia! Să nu cumva să crezi că cineva se va autosesiza pe acest aspect ce ai spus tu. Dar cred că se știe asta foarte bine, nu cred că ar fi ceva noutate. În țara asta în continuare toți suntem egali. Doar că ce să vezi unii sunt mai egali decât restul!

    • Ionel Răspunde

      Domnule, nu prea aveți dreptate. Este aglomerație la acea locație pentru-că lumea nu respectă programarea. Au și sală de așteptare. Am fost și eu la consultație acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.