Ultima actualizare: azi, 21:26

Locale

Un sătmărean a făcut credite bancare pe numele colegului de muncă! Tehnica folosită de individ

Un bărbat, în vârstă de 29 de ani, din municipiul Satu Mare a făcut fals în acte, accesând, astfel, frauduloas două credite bancare pe numele unui fost coleg de muncă.

Potrivit informațiilor PortalSM, bărbatul a utilizat fără drept date informatice, folosind  actul de identitate al unui coleg de la locul de muncă și un extras bancar modificat, tot cu numele colegului.  Acesta a obținut un credit în valoare de 2.000 de lei pe numele lui.

Ulterior, el a repetat această acțiune. când a obținut un credit în valoare de 1.000 de lei tot pe numele colegului.

Potrivit declarației colegului, acesta a aflat de cele două credite deschise pe numele lui doar cand a primit somații de plată. Acesta a spus că el nu deține nici un credit bancar, somațiile fiind în valoare de 1.027,08 de leu și 1.000,84 de lei. Acesta a contactat cele două bănci și a reușit să obțină numărul de telefon al beneficiarului creditului, care s-a dovedit a fi fostul său coleg de muncă.

Potrivit bărbatului, cei doi au fost colegi de muncă la un magazin din Satu Mare la începutul anului 2017. Aceștia au petrecut şi concedii împreună. Individul s-a folosit de o copie a cărții de identitate, pe care i-a înmânat-o în urmă cu doi ani pentru cazare şi achiziţionare de bilete de călătorie.

După discuțiile telefonice dintre cei doi, bărbatul a recunoscut că a accesat credite în numele colegului, dar a susținut că le-a achitat integral.

Acum, acesta a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare și la 60 de zile de muncă în folosul comunității pentru săvârșirea infracțiunii de fals informatic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.