Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

Un criminal din Satu Mare vrea să fie lăsat în libertate. A omorât patru oameni

Un sătmărean a fost închis pe viață, după ce a comis patru crime. Acum, individul vrea să fie eliberat din penitenciar, informează jurnaliștii de la specialarad.ro.

Potrivit sursei citate, sătmăreanul a comis prima crimă în primăvara anului 1993, în județul Arad, unde venise să lucreze ca cioban. Aici, l-a omorât pe cel care deținea turma de oi cu un box improvizat dintr-un corn de cerb. Crima a rămas nerezolvată ani de zile, până când autorul, Suto Ferenc, din județul Satu Mare, a comis altele și a fost prins.

Au urmat alte crime

Doi ani mai târziu, în luna septembrie 1995, Suto Ferenc, împreună cu un prieten, a comis a doua crimă. Victima celor doi a fost un bătrân din județul Sălaj, acesta fiind omorât în propria casă. În anul 1996, Suto Ferenc a ajuns la închisoare, fiindcă a distrus bunurile unui vecin cu care se certase. Patru ani mai târziu, în anul 1999, complicele lui Suto Ferenc, cel împreună cu care l-a omorât pe bătrân, a fost găsit spânzurat.

În 20 iunie 2000, criminalul avea să mai facă două victime. Prima, un prieten de-al său, în vârstă de 30 de ani, pe care îl bănuia că urma să-l trădeze pentru bani. Crima a avut loc în pădure, victima fiind lovită de două ori cu toporul în cap, iar ulterior gâtul i-a fost retezat cu un cuțit. Cadavrul a fost îngropat în pădure.

După ce a coborât din pădure, Suto Ferenc s-a dus direct la vecinul care l-a reclamat la Poliție și, din cauza căruia, în opinia sa, ajunsese la închisoare. S-a întâlnit cu vecinul său, în vârstă de 71 de ani, în vie, și l-a lovit cu o bâtă. A lăsat trupul neînsuflețit al bărbatului acolo, la vedere, acesta fiind găsit câteva ore mai târziu de către un nepot.

Apoi, s-a îndreptat spre magazinul din sat pe care l-a distrus și a încercat să-l incendieze, fiind însă oprit de câțiva localnici. Pentru găsirea lui Suto Ferenc a fost organizată o căutare de amploare: politiști, jandarmi, câini de urmă și de vânătoare, dar și localnici. Bărbatul a fost arestat două zile mai târziu, în 24 iunie 2000.

Condamnat la închisoare pe viață, cere să fie eliberat

În anul 2001, Tribunalul Satu-Mare l-a condamnat la pedeapsa detențiunii pe viață. Începând cu anul 2020, Suto Ferenc a înaintat, pe rând, mai multor instanțe din țară, cereri prin care solicita eliberarea – după ce a executat 20 de ani din pedeapsă – legea oferindu-i acest drept.

La începutul acestui an bărbatul, acum în vârstă de 58 de ani, a cerut Judecătoriei Oradea să îl elibereze condiționat, însă instanța a respins ca nefondată cererea, stabilind termen de reiterare a cererii de liberare după data de 7 decembrie 2023. Suto Ferenc a fost nemulțumit de decizia instanței din Oradea și s-a adresat Judecătoriei Arad, cerând același lucru: să fie eliberat condiționat. Instanța arădeană a respins solicitarea acestuia, hotărând – de asemenea – să mențină decizia Judecătoriei Oradea în ceea ce privește data reiterării cererii.

Bărbatul a contestat hotărârea Judecătoriei Arad la Tribunalul Arad, instanța respingând – la începutul lunii iulie – contestația ca fiind nefondată.


Sursa: specialarad.ro

Un comentariu

  1. Nae Răspunde

    Ar trebui eliberat definitiv, fara nici o conditie, din aceasta viata…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.