Ultima actualizare: ieri, 21:54

 

Locale

FOTO. Tone de cauciucuri uzate, oprite în vama Petea. TIR-ul nu a fost lăsat să intre în țară

Polițiștii de frontieră sătmăreni, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, nu au permis intrarea în țară a unui mijloc de transport încărcat cu aproape 10 tone de anvelope second-hand provenite din Germania.

Miercuri, 11 octombrie, în jurul orei 09.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților pe sensul de intrarea în România un cetățean român, în vârstă de 35 de ani, domiciliat în județul Suceava. Acesta conducea un automarfar marca MAN, cu semiremorcă, ambele înmatriculate în România, cu care transporta articole second-hand (anvelope uzate) provenite din Germania. Marfa urma să ajungă la o firmă din judeţul Suceava.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport de articole, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatului Județean Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate – în total 9.800 kilograme – nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu sunt îndeplinite condițiile legale (transportul nu este înregistrat în aplicația ROAFM).

Drept urmare, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, acestea fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.


Sursa: Poliția de Frontieră

2 comentarii

  1. Profu Răspunde

    Da măi fraților și vreți să intram în Schengen,să se desființeze controlul la frontieră.
    Atunci veți vedea ce se va introduce în țară.
    Este vai de noi!

  2. Sîcă Răspunde

    Imaginea cu cauciucurile din articol sânt degradante . Recunosc și eu am folosit prin natura meseriei , acum câțiva ani buni (15-20) dar erau cauciucuri cu folosință depășită ca timp ,cu dantură foarte bună . De unde erau aduse era respectat atât uzura cât și vechimea cauciucului, dar pentru săraci ……… Iar în taximetrie le terminam in câteva luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.