Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

PROIECT. Centru pentru dependenții de droguri, la Satu Mare. ,,Să ajutăm tinerii”

Planuri pentru construirea unui centru pentru dependenții de droguri la Satu Mare. Anunțul a fost făcut joi, 12 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă organizată de Teen Challenge (organizație non-profit care luptă pentru o viață fără dependențe), în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare.

Proiectul are ca scop sprijinirea tinerilor care se confruntă cu diverse forme de dependență.

„Lucrăm și sper că în curând vom putea să deschidem și un centru de dependență în Satu Mare […] Să putem să avem un rezultat concret în ai ajuta pe tinerii care se luptă cu aceste probleme. Nu e vorba doar de droguri aici, e vorba de orice formă de dependență”, a spus Alexandru Diboș, președintele organizației Teen Challenge.

Centrul urmează să fie construit de organizația Teen Challenge Satu Mare, însă, deocamdată, locația exactă nu a fost stabilită. În acest moment se caută surse de finanțare și se așteaptă deschiderea sesiunii pentru fonduri europene.

Acest centru va oferi două etape de tratament pentru cei dependenți. Prima etapă, ce durează trei zile, implică intervenția cadrelor medicale, în timp ce a doua etapă constă în terapie și susținere din partea centrului, pentru a ajuta tinerii să depășească dependența.

Satu Mare face astfel un pas important în direcția îngrijirii și recuperării tinerilor afectați de dependențe.


CITEȘTE ȘI:

6 comentarii

  1. Peda Gogu Repetent Răspunde

    Iarăși se tratează efectul și nu cauza fenomenului. Știu că și de astea trebuie din păcate dar de ani de zile ce s-a făcut???? Că un centru nu cred că ajunge, asta din cauza amplorii fenomenului. Din păcate.

  2. Varu Răspunde

    Facetile statui la drogați, lesbiene homosexuali, hoți etc

  3. Ala rău Răspunde

    Sa va iau centrele in **** bai ipocriților, va doare fix in **** de suferința oamenilor. Daca nu are omu’ sa vă dea 2000 pe luna poa’ sa crape. Hai sictir scuipa-v-as in gura de pocăiți .

  4. Peda Gogu Repetent Răspunde

    Este deja mai mult decât penibil. Iar se “înființează” comisii și comitete ca să se acopere ineficiența celor deja existente !!!!! ca să facă alte acțiuni sterile!!! 😢 Iar între timp scapă cine poate.
    Am mai spus-o. Acum vreo 4 ani m-au abordat doi inși bine “fumați” la nici 50 de metri de sedul poliției ziua în amiaza mare. Așa că dacă atunci își permiteau tupeul asta vă dați seama unde s-a ajuns acum. Că nu de comisii ducem lipsă, asta cred că e clar!
    https://www.stiripesurse.ro/sa-radem-cu-csat-au-infiintat-un-comitet-de-lupta-antidrog-care-exista-deja-ong-uri-din-domeniu-se-declara-stupefiate_3104504.html

  5. Ph Răspunde

    Tinerii au nevoie de alternative, să aibă timpul ocupat. Sigur e nevoie de conștientizare, tratare, primul pas fiind recunoașterea problemei. Dar, dar, dar, în timp ce ne dăm cu părerea despre asta, alcoolul se vinde bine mersi lângă școli, minorii își pot cumpăra țigări și alcool liberi. Sunt convins că toți cunoaștem cazuri de familii distruse din cauza alcoolului (accidente rutiere, scandaluri, boli cronice) dar e ok, e normalitate românească.. să nu mai zic și despre păcănele/pariuri.
    Investiți în educație, sport și cultură, băi creștinilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.