Ultima actualizare: azi, 08:03

Locale

FOTO/VIDEO. Ștafeta Invictus a ajuns la Satu Mare. Au parcurs mii de km, cu ocazia Zilei Armatei

”Ștafeta Veteranilor Invictus” a ajuns, marți după-masa, 24 octombrie, în municipiul Satu Mare. Reprezentanții ”Invictus” au parcurs mii de kilometri, iar mâine vor ajunge în municipiul Carei, cu ocazia Zilei Armatei Române.

Cu ocazia Zilei Armatei, ,,Ștafeta Veteranilor Invictus” a pornit pe trei trasee diferite, care însumează peste 3.000 de kilometri. Ei au împărțit drapelul în cele trei culori, albastru, galben și roșu, și pe trei trasee diferite. Satu Mare a fost pe ”Traseul Roșu” care a pornit de la Călărași, a trecut prin Fetești, Constanța, Tulcea, Brăila/Galați, Buzău, Focșani, Bârlad, Bacău, Piatra Neamț, Iași, Botoșani, Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Bistrița, Dej, Baia Mare, Satu Mare și se va încheia la Carei, de Ziua Armatei României.

An de an, la eveniment participă atât civili, cât și militari, care aleargă sau merg cu bicicleta. Pe traseu, se opresc la fiecare monument ridicat în memoria eroilor.

Instituția Prefectului Satu Mare a anunțat programul activităților dedicate Zilei Armatei Române. Programul va include intonarea imnului, alocuțiuni, depuneri de coroane, expoziție de tehnică militară din dotarea Ministerului Apărării Naționale, iar o surpriză pentru sătmăreni va fi survolul cu elicoptere militare. În seara zilei de 25 octombrie, de la ora 19.00, va avea loc retragerea cu torțe. Evenimentele dedicate Zilei Armatei Române vor avea loc la Satu Mare și Carei.


CITEȘTE ȘI:

Un comentariu

  1. S Răspunde

    Efortul fizic prestat e de apreciat, dar nu prea înțeleg termenul ” invictus” la ce se referă, cine au fost acei invicibili. Că războaie ca si nație nu am câștigat, am dansat mereu și dansăm cum vor, cum se înțeleg ,marile puteri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.