Ultima actualizare: azi, 19:26

Locale

FOTOGALERIE. Pasarela pietonală, pusă peste Someș! Peisajul s-a schimbat complet

Pasarela pietonală a fost poziționată deasupra râului Someș, iar peisajul din zona respectivă s-a schimbat complet. Operaţiunea de montare a pasarelei peste Someş a început în această dimineață, și încă nu s-a încheiat.

Vremea bună și lipsa vântului i-a încurajat pe cei care se ocupă de lucrare să înceapă, astăzi, operațiunea mult așteptată, iar, până acum, este un succes! Sătmărenii, încă de la primele ore ale dimineții, s-au adunat pe diguri și pe poduri pentru a vedea complexa operațiune.

Macaraua care a mutat pasaerla este unică în țară și cântărește aproximativ 700 de tone.

Procesul, fiind unul complex, va mai dura cel puțin o oră până la final.

73 comentarii

  1. Maci Laci Răspunde

    ÎN SATU MARE SE IMPLEMENTEAZĂ TRANSPORTUL CU RISCA!!!

  2. Cozma Adrian Răspunde

    Vezi cum trec peste podul acela cu calul meu. Ca fulgerul.

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      Tu prin centru nu treci hipo că nu e voie. Fă-te primar și vezi dacă reușești să schimbi HCL-ul în cauză dar mă îndoiesc.

  3. alex Răspunde

    Eu tot nu inteleg pt ce era nevoie de pasarela asta,pe poduri circula cel mai mult elevii dimineata si pe la 1-2 dupa orele astea rar mai vezi pe cineva trecand podul. Nupoti nici cum de poduri aglomerate pentru pietoni

    • Bat Man Răspunde

      Da de scoala de ce este nevoie? Ca o fracventezi de-a moaca…

      • sp Răspunde

        Tu cunoști bancul de pe vremea lui Ceaușescu când se tot duceau banii pentru un pod că oltenii se apucară să facă pod de-a lungul râului peste Olt? Că fiecare să poată trece râul unde îl taie capul? No cam asta este.

        • Bat Man Răspunde

          Da. Tot cereau bani pentru pod. Si Ceausescu a intrebat: Da ce? Voi faceti podu de-a lungu raului?
          Si chiar asa este. Daca ai fost pe Valea Oltului (eu o singura data ai am fost pri anii 90) o sa observi ca de multe ori treci Oltu. De parca raul ar curge pe sub sosea. Pe mine m-a frapat.

        • Bat Man Răspunde

          Pe mine sa nu ma mai intrebi de bancuri ceausiste, mucosule. Ca habar nu ai de epoca de aur…pisa-mas.. pe auru ala.

          • sp

            Nascut in 57. Cred ca dimpotriva eu am ce-ti povesti mucosule.

    • sp Răspunde

      Aia este la tine că e prea aproape mollul și prea le face cu ochiul la specialii din cucurigu? Acum ai pretenția să facă ocol pe una din cele două poduri și să piardă timp până ajung la shopping? Și după mine e ceva inutil, lucrarea de prioritate 100. Sunt multe alte lucruri în oraș care erau infinit mai urgente. Aștept cum se va face conexiunea cu cele două maluri și legarea la pista de bicicltete care urcă pe lângă palat și așteaptă de 5 ani să fie folosită. De cine să fie folosită nu mă întreba.

      • Kar Kotasu Răspunde

        Tu asteapta. Pana atunci satmarenii se vor bucura de noua investitie. Tu sa treci podul Golescu sau Decebal. Nu-i niciun bai.

        • sp Răspunde

          Deocamdata podul nu este legat de cele doua maluri asa ca nu pot folosi numai zburand. Sa vedem daca reusesc sa termine pana la sfarsitul anului cum este termenul. Cum eu (poate crezi, poate nu dar chiar asa este) deci cum eu inca nu am fost in mall (nu am timp de pierdut la shopingareala) mie mi se falfaie ca ce va fi cu podul asta pietonal. Dar ca sa faci un pod pietonal cand pe o distanta de 900 de metri sunt doua poduri in exploatare cam spune ceva despre puturosenia unora. Eu nu voi folosi ca nu am treaba pe acolo, mi-e peste mana. Cele doua poduri imi sunt arhisuficiente ca sa traversez Somesul. Asta-i pod cu dedicatie pentru crema palatului. Eventual mai folosesc si podul de pe varianta de ocolire ca sa nu intru in oras cum fac multi tiristi tampiti chiar si acum. Ca cica gepeesul le-a dus acolo. Pe naiba!

          • Gumi Maci

            Nu o sa-l termine niciodata! Spre satisfactia ta. Cantecu ala: Podul de piatra s-a daramat. A venit apa si la luat…vezi ca aste traditie la popoprul roman?

          • Danila Prepeleac

            Esti prost gramada. N-am cuvinte…da de ce ma mir?

          • Prostu Satului

            Ptiuuu drace!!! ce specimene circula printre noi…

          • Prostu Satului

            Deci, daca nu o sa il folosesti ce te f***te grija? Sau daca tie nu ti-e de folos, sa nu se bucure nimeni altcineva.
            Tot comentariul imbecil ț-il desfintez, bucata cu bucata.
            Du-te ma si lucra, ca vorbesti prosti.

          • Prostu Satului

            Deocamdata podul nu este gata. Ai probleme cu logica?

      • Kar Kotasu Răspunde

        Pana mai ieri/alaltaieri urlati ca nu sunt poduri peste Somes. Amu iara nu-i bine.

    • Doctoru de Cap Răspunde

      Daca nu intelegi de ce mai postezi pe aici. Vrei sa te lamurim noi?! Ai nevoie de consultatie? Hai la noi. Clinica Sfantu…
      Nu insista, ca noi te lamurim. Te vindecam garantat.

  4. S Răspunde

    Pasarela pietonală este utilă din două motive. In primul rand pentru bicicliști e foarte greu de trecut podurile, in special Decebal, pe pasarela va fi mult mai ușor. In al doilea rând pietonii nu vor fi nevoiți să inspire gazul de eșapament și praful, și nu vor mai fi stropiți pe timp de ploaie. Dar unor deștepți acesta le place, așa văd din comentarii.

    • Prostu Satului Răspunde

      Foarte utila. Primitivii astia, daca ar fi dupa ei, ar fi si acuma vanatori-culegatori. Nu ar fi progresat deloc.

      • USR PLUS (căcat) Răspunde

        Până în urmă cu câțiva ani SM arata ca și o periferie inclusiv în centrul acum toate panaramele de oamenii când se încearcă a se face ceva au de comentat.

        • f***** Răspunde

          Tu fă un bine celorlalți și aruncă-te de pe pod. Este aproape pregătit expres pentru tine.

          • Mortdecai

            N-ai tu treaba. La ce coment ai pus, ala de mai sus este de o suta de ori mai inteligent decat tine. Somn usor. Vezi ca dormi cu o ora on plus.

          • f*****

            Nu știu de unde ai scos prostia asta pe gură. Vezi să te ștergi pe guriță că mai ai material maro neconsumat. Auzi tu acolo. se mai crede și inteligent! Ți-a spus educatoarea că ai nimerit buda și nu te-ai pishat pe lângă și de atunci ești așa fericit? Fă un gest simplu și părăsește-ne. Că ocupi spațiul virtual cam degeaba. Vezi să faci bine și să nu te trezești până în martie. Mai facem economie la oxigen și îți mai scazi și amprenta carbonică.

          • Gunoieru

            Hahaha!!; Ai postat ca sa ne povestesti marele nimic.
            La kuka ai gasit ceva?

          • Gunoieru

            Da cine esti tu ca “sa va parasesc”?
            Numa intreb. Nu dau cu paru…

          • Gunoieru

            Cum iti permiti, ma loaza? Sa vorbesti asa cu noi?
            Ca no, ii toleram pe prosti. Dar orice are o limita.

        • Scrumbie Răspunde

          Adevărat

    • Ș Răspunde

      Pe podul Decebal nici nu ai voie cu bicicleta!

  5. H&R Răspunde

    Cand s-a construit Turnul Eiffel, din Paris bineinteles, stiti ce au zis “comentacii” din aceea epoca despre mormanul acela de fier? Mai cititi odata istoria lui.

    • sp Răspunde

      Te rog frumos și nu compara jucăria asta de pod pietonal cu acel turn. Sunt curios să-i văd utilitatea demonstrată și nu teorii de astea preplătite de la marele șef. Dar pentru asta trebuie terminat și legat de urcușul făcut de ani buni pentru biciclete. Că altfel se pune o întrebare că ce rost mai are. Acest pod nu era prioritate pentru oraș decât pentru specialii comozi din palat. Și aștept cu nerăbdare reabilitarea malului Someșului că cică sunt legate. Nu de alta dar așa are totul sens. Turnul Eiffel s-a făcut pentru expoziția mondială. Podul asta s-a făcut pentru protejarea grăsimii. Mai degrabă banii ăia se băgau în ceva parcări pe lângă centrul vechi. Că tot circulație s-ar chema și aia. Era mai prioritară decât asta. Acuma lasă tu poveștile că se va face și parcare că deocamdată suntem serviți de 8 ani doar cu povești vânătorești și promisiuni. La anul vine decontarea promisiunilor. PS. Parcul Cubic așa drag primarului e plin cu câini maidanezi. E pericol să ieși acolo. Știai asta? Și toată vara era plin de căpușe. De ce trebuie să ne mulțumim cu proiecte făcute în dorul lelii???

      • Doctoru de Cap Răspunde

        Taci ma! …Du-te la culcare.

      • H&R Răspunde

        @sp
        Eu am zis pe vremea acea, nu acum.
        Si fii destept ulterior e ca si cum sa fii prost pentru prima oara.

      • Vasalie Răspunde

        Deci nu trebuie pot pentru ca tu nu il folosesti. Bnuiesc ca nu trebuie nici mall, nici kaufland, nici lidl pentru ca na…. tu nu ai drum incolo. Hai ca esti tare! Acuma du-te la culcare.

      • S Răspunde

        Diferența dintre tine și o găină nu e semnificativă, , la găini aruncăm semințe, tu primești pizza. Un pod nu se construiește pentru un Mall. Azi e, mâine nu e molul. Acest pod va fi acolo și peste 10, 50, 100 de ani. Poate va fi acolo noua biserică ortodoxă cu moaștele preacuvioasei Parascheva, care ne vindecă,așa din hobby, deși toți suntem sortiți morți, poate va fi un frumos minaret turcesc unde tu și neamul tău nu vor intra vreodată. E bine să taci , atunci pari mult mai deșteaptă.

        • sp Răspunde

          Ești penibil de caraghios. Dar nu cred că e o noutate pentru tine. Păi cine s-a agitat de la început pentru pasarelă, cine a făcut proiectul? Baba Vanga sau Nepi? Aștept să mă lămurească careva ce plusvaloare aduce acest pod în afară de faptul că se înlesnește accesul la “moll”. Că pe hârtie pentru justificare s-au scris multe altele pe acolo dar deocamdată nu văd nimic și nici măcar intenție schițată să se facă. Ești prea prost ca să pricepi asta. Plus că șeful nu te lasă să accepți asta. Se recomandă pentru tine repaus de la consumul intelectual și abținere totală de la comentarii.

          • S

            Asta cu aruncatul semințelor (pizzei) este valabil exclusiv în cazul meu. Încă nu am primit porția pe ziua de azi.

    • Cacareaza Răspunde

      Mai ales francezii, rafinati, eleganti, cu bun gust…
      Ca fapt divers
      Francezii se kakau pe ei la propriu, inclusiv in Palatul Versaille. Si femeile si barbatii. Ca nu aveau toalete in apropiere. Documentat istoric.
      Era o putoare de nedescris.

      • H&R Răspunde

        De ce au parfumuri cu miros puternic acum? :))) Au invatat si ei…

        • Mortdecai Răspunde

          👍

          • MortDeGrijaAltuia

            Nu mai comenta atâta sub diverse nume că tot îți duhnește moaca nespălată. Deja ne plictisești. Nu te lasă nevasta să vezi meciul și te răzbuni pe cititori?

          • Gunoieru

            Moaca ii ma-ta nesimtitule. Baga-ti siteul in cur. O sa vezi rating peste cateva saptamani. Ia vezi prostule ce comentarii am postat. Absolut cu bun simt. Da tu nu poti sa te uiti la meci. Ca te deranjez eu. Tare!

          • De aci fiecare înțelege ce vrea

            Mda. Că cele câteva postate la acest articol abundă de uniteligența ta profundă. Nu reușești să scrii o rpopoziție fără să înjuri. Asta cred că spune totul despre nivelul tău. Hai ne lași? Deja și eu m-am săturat de inepțiile tale. Pardon, am uitat că nu știi ce înseamnă asta. Scrie omule ce vrei pe subiect, dar pe subiect și nu altceva și lasă pe celălalt în pace. Pentru înjurat du-te la meci.

    • Vlad Tepes Răspunde

      @H&R – 👍
      De unde cultura generala la o gramada de comentaci ?!
      O sa vada ei ca imediat dupa ce va fi data in functiune, aceasta pasarela va fi “centrul centrului” orasului nostru !

      • @Vlad Tepes Răspunde

        Asta pentru unii. Ăia la care religia secolului 21 este să mergi duminica la shopping. nu că aș fi ușăde biserică dar nici la shopping nu mă duc des. prefer magazinele mici că acolo mă mai întâlnesc cu alți oameni. la shopping te uiți numai la rafturile pline dar vânzători mai deloc. Important este să cheltuiești cât mai mult.

    • Fasz Răspunde

      Franța mai este Franța? Zici că e fâșia Gaza!

  6. s1 Răspunde

    Ce ar fi dacă insulița pe care este amplasată acum macaraua, care i-a dat pe spate pe neumblatii din mic sat,s-ar lărgi și ar deveni ceva permanent .Ar putea fi amenajată cu utilități încurajatoare publicului….

    • H&R Răspunde

      Problema ar fi cand ar creste nivelul apei din Somes

    • sp Răspunde

      Ce ar fi, ce ar fi. Îți zic eu ce ar fi. Nu e voie din cauza apărării împotriva posibilelor inundații. Și așa e prea aproape de cel două poduri existente. Ce ar fi daca te-ai rezuma la comentarii la lucruri la care ai ceva habar. Inclusiv vechiul pod de cărămidă care s-a demolat dar nu integral că nu s-a putut în 90 încurcă. Numai o insulă mai lipsește să modifici albia majoră. Se cheamă prostie făcută cu mână proprie. Una e că ce bine ar fi și alta e că tehnic ce se poate. Și fundița roz pe pluă arată fain (după unii) dar nu prea are rost.

      • ps Răspunde

        Eu as face o parcare in zona inundabila. S-ar pierde ceva zona verde dar s-ar castiga 2-300 locuri de parcare.

        • bla Răspunde

          Stii prea bine ca legea interzice asta. Aaaa, sau tu nu stii si dai asa cu parerea?

          • ps

            Eu dau cu parerea tu da pe google.

          • bla

            Eu stiu ca nu e voie sa faci de astea ca la o adica daca e apa mare trebuie sa ai acces cu utilaje. Ca altfel se rsica sa ramai fara cotetul tau strabun. Cei de la ape trebuie sa aiba acces nu te apuci tu sa construiesti orice in albia majora. Nu pricepi asta, stiu. Asa ca lasa tu goagalul si intreaba pe ceva cunostinta de la OGA ca vad ca esti aiurea cu ideile astea. Cu ocazia asta se vor mai destinde si ei cu gluma asta de-a ta de idee.

        • @ps Răspunde

          Ceva vise umede? Lasă tu treburile astea pe seama celora care se și pricep.

          • ps

            Sa nu cumva sa te documentezi. Tu stii si nu trebuie sa fii contrazis! Nu e de la diabet!

          • @psp

            E de la propria ta prostie. Debitezi o tampenie si insisti. Sa nu cumva sa recunosti ca ai zis o prostie. Eu nu trebuie sa ma documentez tu in schimb din ce se pare ai lacune mari. Ca ce bine ar fi daca ar fi de n-ar fi altfel ca ar fi bine. No sa vedem. Cam asta esti tu.

  7. Sandra Răspunde

    Parerile sunt pro si contra in functie de culoarea politica..Oricum 80% din satmareni apreciaza ce s-a facut in acest oras in ultimii ani..s-a schimbat fata orasului..Eu cred ca aceasta conducere merita sa ramana in continuare1 Felicitari!

    • sp Răspunde

      Doar ca anumite lucruri dupa mine nu erau prioritare. Mai degraba trebuie locuri de parcare deact asta sau decat muzeul industrializarii fortate. Ca din banii aia si nu putini se putea face care e chiar util orasului. Schimbam orasul dar cam haotic. Si tot revenim la lucrari ca se receptioneaza dar nu sunt facute cum trebuie. Sunt strazi la care trotuarul in 8 ani a fost complet refacut in ultimii 8 ani dar sunt si strazi importante care nu au vazut muncitori de decenii.

      • Ciuciu Răspunde

        Mwi pampalaule!
        https://portalsm.ro/2023/10/contract-semnat-parcare-multietajata-cu-peste-150-de-locuri-in-satu-mare/
        Poftim parcare. Iti place? Te-ai linistit? Apoi culca-te odata!

        • Vasy Răspunde

          Mai era proiectul cu parcare subterana numai ca a picat pentru unu’ Cozma a zis sa nu fie “o groapa in fata la Dacia” ca na’ el asa vede “o groapa”…

          • Gheorghe

            Aia era pentru praf în ochi. Nu e fezabil și trebuia obligatoriu avizul de la monumente care capeți peste ani de umblat la Bucale. Și documentație trebuie nu niște hârtii că umblii la subsol și nu riști să se dărâmecasele din centrul vechi că atunci iese scandal monstru. Iar până se face așa ceva trec minim doi ani plus tot atta pentru aprobări. Nu mai puneți botul la orice debitează mr. K. Dar ca idee chiar nu ar fi rău, problema la noi este partea cu făcutul că acolo noi ne înecaăm ca țiganul la mal chir și dacă toate ni se livrează mură-n gură. Vez cazul podul 3, pasarela cu care ne căcăim și termen e sfârșitul anului, stația de autobuze făcut din bani UE pe Fabricii și care stă nefolosită de 3 ani etc., etc., etc. Noi avem nevoie de un primar cu cohones ca la Oradea dar și mai mult de o echipă la primărie care să fie în stare să deruleze proiecte cum scrie la carte. Că deocamdată din ce arată primăria este o extensie a lui ăla cu betoanele. Facem proiecte funcție de ce poate să ne livreze firma dragă. Altele sunt biudoșe. Dacă e cazul schimbăm pavajele din banii altora din doi în doi ani (cazul centrul nou).

        • sp Răspunde

          Mwie ție! Aia la tine nu străpunge țeasta că proiectul e gata de cel puțin 6 ani idiotule? Cu viteza asta se lucrează?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.