Ultima actualizare: azi, 21:44

Locale

Producătorii de căpșune ar putea beneficia de un sprijin financiar în valoare de 10.000 lei/ha

Producătorii de căpșune ar putea beneficia de un sprijin financiar în valoare de 10.000 lei/ha, după ce un proiect de lege inițiat de deputatul UDMR de Satu Mare, Magyar Lorand, a fost aprobat în Senat și urmează să fie discutat și în Camera Deputaților. Măsura vizează susținerea producției locale, astfel încât să fie reduse importurile.

Magyar Lóránd, deputat UDMR de Satu Mare, inițiatorul proiectului, susține că în trecut producătorii de căpșune au suferit numeroase discriminări, deoarece nu au fost incluși nici în categoria fructe și nici la legume în schemele de ajutor de minimis.

„Potrivit proiectului de lege, producătorii de căpșune care își desfășoară activitatea ca persoane fizice autorizate (PFA), întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, persoane juridice și cooperative agricole ar urma să beneficieze de sprijin financiar în valoare de 10.000 lei/ha, în măsura în care cultivă căpșune pe o suprafață de cel puțin 0,3 hectare sau pe o suprafață destinată cultivării în spații protejate de cel puțin 500 mp”, a declarat deputatul, vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice.

Pentru a obține sprijinul, producătorii trebuie să obțină o producție de cel puțin 5.000 kg/ha, precum și să comercializeze cel puțin 3.000 kg/ha până la data de 1 noiembrie a anului în curs.

Producția de căpșune are o importanță semnificativă pentru agriculturi locali nu numai în Satu Mare, un bazin tradițional, ci și în multe părți ale Transilvaniei. Generează locuri de muncă, stimulează comerțul local și implicit contribuie la dezvoltare rurală. Prin urmare, sprijinirea producătorilor de căpșune printr-o schemă de ajutor de stat poate contribui la susținerea acestui sector vital, a mai precizat deputatul.

Un comentariu

  1. Norik Răspunde

    Ologrofenul asta iar se lauda!Dute ma analfabetule la origini in ASIA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.