Ultima actualizare: azi, 09:22

Locale

1 Decembrie la Satu Mare: Defilare în centrul orașului și retragere cu torțe. Programul manifestărilor

Sărbătoare la Satu Mare. În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc luni dimineața, 27 noiembrie, prefectul Radu Roca a prezentat programul manifestărilor de Ziua Națională a României.

Manifestările vor debuta vineri, 1 decembrie, de la ora 10.00, cu un vernisaj la Muzeul de Artă, după care vor avea loc depuneri de coroane. Evenimentul principal va avea loc de la ora 12.00, cu un ceremonial militar și religios la Monumentul  Ostașului Român.

Între orele 14.00 și 17.00 vor avea loc spectacole artistice la Casa de Cultură a Sindicatelor, iar manifestările dedicate Zilei Naționale a României se vor încheia la ora 19.00, atunci când va avea loc o retragere cu torțe.

Program pe ore:

10.00 – Vernisaj la Muzeul de Artă;

10.30 – Depuneri de coroane la bustul lui I.C. Brătianu;

10.45 – Depuneri de coroane la statuia lui Vasile Lucaciu;

11.00 – Depuneri de coroane la bustul lui Iuliu Maniu;

11.15 – Depuneri de coroane la statuia Eroului Necunoscut;

12.00 – Ceremonial militar și religios la monumentul Ostașului Român (prezentarea onorului, intonarea Imnului Național al României, oficierea serviciului religios, alocuțiuni, moment artistic, depuneri de coroane, defilare cu trupe și tehnică militară);

14.00 – 17.00 – Spectacol artistic la Casa de Cultură a Sindicatelor;

19.00 – Retragere cu torțe pe traseul: Muzeul Județean, bulevardul I.C. Brătianu, strada Eugen Lovinescu, strada Gheorghe Lazăr, Instituția Prefectului, strada Mircea cel Bătrân, bulevardul Transilvania, Primăria municipiului Satu Mare, Consiliul Județean și Centrul Militar Județean.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.