Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

Proiectul de extindere a școlii Grigore Moisil, în linie dreaptă. ,,S-a rezolvat problema avizelor”

Proiectul de extindere a școlii Grigore Moisil se află în linie dreaptă. ,,S-a rezolvat problema avizelor”, a spus, luni, prefectul județului Satu Mare, Radu Roca, în cadrul unei conferințe de presă.

Școala Gimnazială Grigore Moisil din municipiul Satu Mare se va extinde cu un nou corp de clădire ce va avea șase săli de clasă, iar lucrările pot să înceapă după ce s-a obținut și ultimul aviz necesar.

,,S-a rezolva problema avizelor legate de construcția noii clădiri de la școala gimnazială Grigore Moisil. (…) De acum, mingea este în curtea Primăriei Satu Mare legat de finanțare și începerea lucrărilor”, a anunțat prefectul Radu Roca.

,,Învățământul sătmărean reprezintă o prioritate absolută pentru primărie, drept urmare noi, de-a lungul timpului, am făcut demersuri pentru a face extinderi acolo unde este imperios necesar, acolo unde avem și întâmpinăm nevoi reale, cum ar fi școala gimnazială Moisil sau școala gimnazială Brâncoveanu”, a spus primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor.

16 comentarii

  1. Gica Răspunde

    Bineinteles ca s-a rezolvat :)) Da-o incolo de integrare cu spiritul zonei, da-o incolo de ambianta in singurul centru istoric pe care il avem. Cand se mai ia si cate o decizie corecta in Satmar, e anulata un-doi. Oare cand va reprezenta si istoria, identitatea si implicit viitorul, Satmarului o prioritate? De ce nu se poate avansa bine, cum trebuie?

    • urbanism Răspunde

      Mda. Și un aspect ar mai fi că regimul de înălțime a construcției noi va fi P+2. Mă gândesc că vor proceda ca și în Olanda unde se reglementează strict și natura materialului de construcție propus (doar e rezervație arhitecturală) și se va stabili și culoarea cărămizilor. Sau ziceți că nici vorbă de așa ceva??? Ca nuca-n perete va sta. Trăiască orgoliul personal al unora (nah am rezolvat-o și pe asta cum am pohtit eu!) !!!! Și ne mai mirăm că orașul e vraiște? Cele mai faine-s PUZ-urile aprobate pe vremea lui Veronica din cartierul funcționarilor unde lângă case la nivel parter au răsărit blocuri cu mai multe etaje. Ce fain e că ieși în curte și vecinul se holbează la tine!!!!
      PS. Aștept odată PUG-ul municipiului că deja de 20 de ani nu avem și nu se mai poate! În situația actuală dacă cineva vrea să facă să zicem un abator în centrul vechi și are destui bani pentru PUZ-uri, studii de sănătate și de impact și aprobări cu derogări poate căpăta ce dorește!

      • Costi Răspunde

        E mai la indemana fara PUG 😉 Prietenii stiu de ce

        • S Răspunde

          Nu prea înțeleg de ce in interiorul unei curți nu poate fi modern. Ce anume este arhitectural așa de valoros acolo ?

          • urbanism

            Păi așa ești tu arhitectural neînțeles. Hai să facem asta lângă o biserică ortodoxă, adică ceva mare de tot poate și mai înalt și pătrățos-beton cum va fi asta. Să vedem ce vei spune atunci. Nu s-a distrus deja destul din patrimoniul construit al orașului?

  2. ... Răspunde

    E vrăjeală. Vor să deturneze banii de la Blaga a Mondici.

  3. x-ulescu Răspunde

    Parintii vor avea acces cu masina pina in clasa , linga banca..?

  4. Andi Răspunde

    Dar la scoala gimnaziala Blaga, unde copiii merg la scoala la bloc nu e imperios necesar? Daca tot reprezinta invatamantul, in totalitatea lui, o prioritate.

  5. Varu Răspunde

    N-are nici o legătură cu arhitectura din zonă,chiar în spatele școlii este un bloc, așa că lăsați vrăjeală și aplicativă de treabă

    • Nepotu Răspunde

      Daca s-a facut ceva prost intr-un punct, nu inseamna ca trebuie sa replicam acea prostie pe tot restul zonei. Acel bloc e o greseala, nu e tipul de arhitectura reprezentativa, patura istorica cu valoare pentru centrul istoric, care contribuie la spiritul ce trebuie pastrat. Daca tot se face, de ce nu se poate face in armonie cu zona? Ca spatiul l-ar avea copiii si daca e in armonie cu zona. Cine castiga aici? Ca noi satmarenii nu. Noi mai pierdem putin din deja hiper-mutilatul centru istoric.

  6. Vizionaru Răspunde

    O sa aibă și bazin de înot? Că in planșe văd o duduie descultă stergandu-și fetița cu prosopul…Cam așa și cu noua clădire,hei-rup ca nuca-n perete!Ce atâta Centru Vechi și arhitectura prafuita ,jos cu ea! Nu-i așa ca noua buda modernă din centru arată mai tare decât Casa Albă și Biblioteca la un loc!

  7. Strepsils Răspunde

    Nu de mult va-ti certat ca de ce nu se construiesc scoli. Mereu gasiti ceva de obiectat.

  8. urbanism Răspunde

    Trebuie să înțelegem odată un lucru. Că dacă noi nu ne respectăm ba din contră ne mai și batem joc de moștenirea arhitecturală a orașului apoi să nu ne mirăm dacă vin străinii și ne și iau la bășcălie. Bine???? Așa cum s-a făcut acest proiect se putea face alta cu alt design care măcar se aproprie de restul și se putea folosi absolut la fel ca și spații de învățământ. Foarte frumos se putea face și era în linie cu restul. Măcar ce avem să păstrăm. În schimb nu pricep cum a putut primi această firmă insignifiantă, practic fără activitate și fără angajați (pe hârtie, scriptic vorbesc) să primească această temă de proiectare. Am așa niște idei. Și de aici numai un pas este concluzia inevitabilă. Că ce performanțe afișează chiar nu știu ce l-a recomandat. Sau problema e la cine???? Whatever. https://www.listafirme.ro/peracto-ag-srl-27983174/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.