Ultima actualizare: azi, 21:44

Locale

Blocajul de la noul pod. Cozma: Nu s-au pus piedici. Lucrarea s-a blocat din cauza incompetenței

Adrian Cozma a venit cu o replică pentru primarul Kereskenyi Gabor, după ce edilul-șef a declarat că lucrările la noul pod peste Someș au fost blocate ”pentru că se pun bețe în roate din interes politic”. Cozma spune că blocajul a venit ca urmare a incompetenței: ,,Nu și-au făcut treaba”.

Adrian Cozma a prezentat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, răspunsul pe care l-a primit din partea Ministerului Transporturilor, răspuns ce arată, spune Cozma, că lucrările la noul pod peste Someș s-au blocat din cauza incompetenței: ,,Oricine e vinovat, numai dânșii nu”.

,,Domnul primar spunea că cineva îi pune piedici în realizarea investiției podul peste râul Someș, că a primit aviz negativ de la Autoritatea Aeronautică Română. (…) Nu și-au făcut treaba, trebuiau să facă anumite demersuri pe care ni le spun cei de la Autoritatea Aeronautică, că le-au dat termen, au spus să vină cu un proiect. Nu au fost în stare să facă proiectul și atunci vine primarul nostru să ne spună că cineva vrea să îi pună piedici. Nimeni nu le-a pus piedici. Din cauza incompetenței s-a blocat lucrarea”, a spus Adrian Cozma.

Redăm, mai joi, precizările făcute de Ministerul Transporturilor:


CITEȘTE ȘI:

27 comentarii

  1. .... Răspunde

    Strabag e o firmă de apartament

  2. Irimus Răspunde

    Cozma recunoaște că o instituție condusă de PNL a blocat lucrările. Așa ceva!

  3. Marius Groza Răspunde

    Cozma și aici ti-ai băgat coada ?

    • Mitru Răspunde

      Tot te văd că ieși ca limbricu ,da tu câte clase ai ?

      • Aurel Răspunde

        ….are …are terminate studii superioare….cu greu și mare efort le-a terminat dar în cele din urmă a reușit,are cozma șofer cu licență obținută cu trudă și sudoare!:)))

  4. Xpert86 Răspunde

    Toată lumea și-a dat seama că nu au existat toate avizele necesare pentru eliberarea autorizației de construire a podului, dar totuși beneficiarul lucrării a primit-o ilegal întrucât era Consiliul Local Satu Mare!!!😂😂😂😂Normal nu s-ar fi impus eliberarea autorizației de construire si Inspectoratul Judetean în Construcții Satu Mare nu a efectuat nici un control și nu a sancționat pe nimeni!! Daca IJC ar fi aplicat prevederile legale nu se mai construisuin Satu Mare zeci de clădiri dacă se făceau controale pe bune care sa sisteze lucrările și să solicite anularea autorizațiilor de construire oricarui beneficiar de lucrări de construcții!!!😡😡😡🤬🤬🤬🤮🤮🤮Ce atâta gargara când treabă e clara ca buna ziua, sa eliberat autorizație ilegală de construire fara sa se respecte prevederile din autorizația de urbanism,!! Poate organe de cercetare penală se vor sesiza odată cu privire la aceste măgarii pe care le face Primăria și Consiliul Satu Mare!!!!🤔🤔🤔🤔🤔🤔

    • urbanism Răspunde

      Există posibilitatea dealtfel legală de a emite AC cu condiția ca pe parcurs să se obțină documentele lipsă pe moment fiind considerată investiție foarte importantă. Nu ar fi prima din județ, au mai fost cazuri de astea. Dar atunci măcar să se tacă și să nu dea vina pe altul care încearcă să-și facă meseria. Că dacă din cauza acelor macarale s-ar produce un accident avio sunt curios dacă primarul și-ar recunoaște partea sa de vină. Până nu sunt lăsați oamenii specialiști să-și facă meseria și își bagă coada politicul cam peste tot până atunci nu se va schimba nimic.

  5. c-block Răspunde

    Nu mă mir, fără să cunosc detalii eram sigur de asta. Tind să cred că de astă dată cam are dreptate. Cam așa s-au petrecut lucrurile și cu amenajarea zonei de agrement dintre cele două poduri (proiect legat și de treaba cu pasarela) și unde primarul tot așa era revoltat și nu pricepea că de ce trebuie avizul celor de la Apele Române dacă lucrezi în albia majoră a râului. Cam atâta despre pricepere. Însă eu în schimb aș fi mai atent la ce s-a vehiculat acum vizavi de prețul apei. Pentru că dacă se va sparge buba cu puroi va fi jale mare pentru mulți. Și i-ar putea costa pe unii inclusiv ceva mandate. Cine are ureche nu are decât să audă.
    PS. Pentru cei care eventual doresc să sară pe capul meu atâta le-aș transmite cu trăim cu toții în același oraș și trebuie să primeze interesul comunității, nu alte treburi mai mult sau mai puțin dubioase.

    • Mitru Răspunde

      Cine betesig te crezi, că tăt timpu ai ceva de bătut din meliță ? Câte clase ai si unde le-ai făcut ?

      • c-block Răspunde

        Infinit mai multe decât ai tu. Și ca să cobor la nivelul tău, totul pornește de la faptul că cei care ar trebui să managerieze proiectele sunt cam de nivelul tău. Adică prea proști ca să-și dea sema că tocmai din cauza lor se tot poticnește orice.

        • Mitru Răspunde

          Mă refeream strict la școală nu la ,,alte școli,, !

          • c-block

            Eu am și o vârstă. Dar cine beteșig te crezi ca tocmai tu să-mi ceri socoteală? Zi mulțam că te-am băgat în seamă și ți-am răspuns mucosule. Du-te și împroașcă lăturii în alte părți. Iar ce ai vrut să zici cu alte școli nu știu ce ai vrut să zici. Probabil ai vrut tu să spui dar nu ți-a ieșit. Bea un pahar cu apă rece. Sau un șeps. Înainte de a saliva bagă la calculator că intenționat am greșit ortografia. Și reține că nu toți procedează cum faci tu.

        • Mitru Răspunde

          Ai îmbătrânit degeaba !

          • c-block

            Iar tu nu ai rpiceput o iotă.Asta e când în loc de școală te-ai dus mai mult pe lângă. Înainte de a vrea să judeci pe altul uită-te atent în oglindă. Eu am făcut multe pentru oraș și nu am stat ca și tine să comentez de pe margine. Acum din cauza vârstei nu-mi mai permit asta și am zis hai să fiu elegant și să las tineretul să arate ce poate. No asta a fost marea greșeală că ce văd la consiliul local e o catastrofă. Așa că te rog frumos ocupă-te de grinda din ochii tăi și lasă tu așchia din ochii celorlalți. Bine?

          • Mitru

            Eu și aerul consum degeaba.

  6. Craciun Răspunde

    Numai în România se da aviz pentru înălțimea podului, nu și pentru macarale. Cum sa construiești un pod fără macarale?

  7. Puiu Răspunde

    Adișor, spune-i lui fratelo Cristi sa-si plătească datoriile. Deja s-a acumulat mult

  8. Beny Kira Răspunde

    Podul trebuie demolat

    • USR PLUS (căcat) Răspunde

      De ce ? Te încurcă?

    • Aurel Răspunde

      Învârte 10 betoniere că ești om de bază în partid și patron de betoane, pune la temelie să ne se imboarde, apoi dacă s-a îmburda te-a rezolva Adisor să îți între pe mânecă licitație de furnizare de beton și te vei pricopsi și tu cu câteva meleoane de ieuro in jeb!

  9. SUPOZITOR Răspunde

    MAI SUPOZITORULE, ASTEA AI INVATAT LA LICEUL FORETIER? DU-TE LA ASTUPAT DRUMURI JUDETENE PACALICI ORDINAR!

  10. Romanca din Satu Mare Răspunde

    Sa înțeleg ca dacă se aduc macarale mai scunde se poate relua lucru?
    Întreb și eu cum poți sa dai aviz favorabil sa înceapă lucrările fără macarale?

    • c-block Răspunde

      @Romanca din Satu Mare. Cu macara mai “scundă” (vorba ta) nu ai cum să continui treaba. Asta se întâmplă din cauza faptului că s-a grăbit partea de hârtii și s-a dat dru,mul la acel prim aviz numai să se poată emite autorizația. Apoi cineva a dormit în izmene și nu au pregătit partea asta pentru că se știa prea bine că se va ajunge aici. Dar atenție mare, dacă nu se făcea acest pod cu această soluție hobanată mai scumpă cu vreo 25% față de alte soluții atunci nu aveam această durere de cap acum la final. A se vedea în acest sens podul de pe varianta de ocolire care este gata demult și nici capul nu te doare. Și nici macarale uriașe nu au fost nevoie a se căra aici de nu știu unde. Asta probabil ca cineva să se dea în spectacol. Și uite ce bine stă și funcționează acolo treaba!!!!

  11. Marius Groza Răspunde

    Nu intamplator la conducerea Autorității Aeronautice se află membrii PNL. Dintr-o dată avioanele circulă chiar peste podul aflat in construcție

  12. Satmarean Răspunde

    Cosma nu intelege prioritatile investitiilor din Satu Mare . UDMR lle-a priceput . Sipital nu satisface nevoile satmarenilor. Nu conteaza ca nu avem polivalenta . Ce conteaza ca industria SATMAREANA E SUPERBA . Si ce conteaza ca Satu mare detine o treime din apele termale. Ce conteaza ca se scumpesc serviciile. Si ce-i ca sportul satmarean abia mai exista . si cate altele . Ne mai trebuie un pod Asta sa nu ne inghesuim .

  13. H&R Răspunde

    De pe aeroportul Satu Mare din 10 in 10 minute decoleaza si aterizeaza un avion.
    In precizare odata scrie una dupa aia alta. Ca la guvern.

  14. Normalul Răspunde

    Domule Adrian Cozma ajutați cu ceva din poziția in care vă aflați! Asta dacă într-adevăr sunteți sincer interesat de orașul Satu Mare. EU și ceilalți cititori nu sesizam ajutorul dumneavoastră deși ne-ați putea fi de mare ajtor. Sau în politică altfel se pune problema ? Pe noi cetățenii de rând ne interesează ce faceți pentru noi și pentru dezvoltare. Nu să tot loviți în singurul primar care a făcut și va face multe lucruri bune pentru orașul Satu Mare. Dacă nu sunteți de acord cu mine, vă rog să-mi arătați un primar care cel puțin se apropie de ce a realizat domul primar Kerskeny Gabor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.