Ultima actualizare: azi, 17:23

Locale

FOTO. Grevă generală la AJPIS Satu Mare. Angajații cer salarii mai mari

Funcționarii Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Satu Mare au intrat în grevă generală, din cauza mai multor nemulțumiri legate de salarizare, subdimensionarea numărului de personal raportat la volumul mare de muncă, resurse insuficiente pentru buna desfășurare a activității.

Începând cu data de 27 noiembrie 2023, membrii sindicatelor afiliate la Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii, cât și angajații neafiliați în sindicate declară grevă generală pentru eliminarea inechităților salariale și pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă.

Sindicaliștii au avertizat încă de săptămâna trecută că, în absența soluțiilor imediate, vor declanșa greva generală.

Redăm, mai jos, comunicatul de presă emis de AJPIS Satu Mare:

,,Această acțiune vine în contextul eforturilor constante ale Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii de a obține condiții de muncă optime și remunerare echitabilă. Membrii sindicatelor au considerat că, greva este un pas necesar pentru a atrage atenția asupra problemelor semnificative cu care se confruntă angajații din instituțiile Ministerului Muncii.

Creșterea continuă a inechităților salariale, condiții de muncă precare și deficitul de personal au determinat angajații să acționeze pentru a obține schimbări concrete și sustenabile. Scăderea puterii de cumpărare și impactul inflației au accentuat la rândul lor starea de nemulțumire și au impus necesitatea acestei măsuri.

Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii este organizație sindicală dedicată apărării drepturilor angajaților din sectorul ministerului Muncii și promovării unor condiții de muncă corecte și sigure. Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii rămâne deschisă la dialog pentru găsirea soluțiilor care să conducă la o îmbunătățire a calității vieții profesionale pentru toți membrii săi.

Ne cerem scuze pentru orice disconfort generat beneficiarilor noștri și îi apreciem pentru înțelegerea de care au dat și dau dovadă în aceste momente”.

4 comentarii

  1. 😝 Răspunde

    Alți trântori. Au salarii cât 3, 4 pensionari cel puțin și mai vor bani. Dați-le lor și pensiile și la pensionari ciuciu! Sper să fie mulțumiți.

  2. boralaes tiganus Răspunde

    Defapt is in concediu, nu auchef de lucru in luna Decembrie astfel fac o greva, ca daca nu esti multumit cu salarul, un om normal schimba locul de munca. Un trantor care nu face nimic toata ziua face greva sa primeasca mai mult pentru nimic in schimb.

    • Altu Răspunde

      Unde vezi tu bugetar să schimbe locul de muncă. Cel mai nașparliu bugetar câștigă cât un salariu mediu din privat. La ei nu există minimul pe economie. Plus că au o grămadă de sporuri. Dați afară și angajați din privat,. La ce salarii au ,a doua zi au completat rândurile.

  3. bleah Răspunde

    Acuma că stau la birou și nu lucră, stau în fața sediului și nu lucră sau stau la birou și se prefac că lucră nu totuna este? Auzi tu acolo, tocmai ei vorbesc cei cu anchetele sociale făcute la grămadă din birou la căldurică cot la cot cu cei de protecția copilului???? Bleah. 🤢

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.