Ultima actualizare: ieri, 19:37

Externe

FOTO/VIDEO. Furtună violentă în Europa, în zone locuite de sătmăreni. A ucis mai mulți oameni

Furtună violentă în Europa, în zone locuite de sătmăreni. Furtuna a lovit cu putere și a ucis mai mulți oameni. Sătmărenii care locuiesc în zonă s-au adăpostit cum au putut de forța uriașă care a măturat prin vestul bătrânului continent. 

Furtuna Ciaran a lovit cu putere vestul Europei, iar cel puțin 11 oameni au murit, victimele fiind din Belgia, Spania, Germania, Olanda și Franța. Rafalele violente au doborât copaci, au distrus case și au provocat pagube și perturbări semnificative în transporturi.

Un sătmărean care locuiește în Belgia a declarat, pentru PortalSM, că oamenii s-au adăpostit cum au putut și le-a fost frică să iasă, chiar și pentru câteva secunde, din case. ,,Sunt multe case distruse, copaci căzuți”, a spus sătmăreanul.

Președintele francez Emmanuel Macron merge astăzi în Bretania, cea mai afectată regiune din Franța, informează Digi24. Acolo, rafalele de peste 200 de kilometri pe oră au smuls copaci din rădăcină. Valurile au atins 21 de metri, iar presa din Hexagon vorbește despre o furtună care va rămâne în istorie, mai ales că în unele regiuni au fost doborâte recorduri de viteză a vântului. În total, peste un milion de francezi au rămas fără electricitate, 800.000 dintre ei doar în Bretania.

Transportul în comun a fost suspendat în unele zone, în timp ce în Spania rafalele au atins 150 de kilometri pe oră și zeci de curse aeriene au fost anulate.

A man walks through flood water on Canal Quay in Newry Town, Co Down, which has been swamped by floodwater as the city’s canal burst its banks amid heavy rainfall, Wednesday Nov. 1, 2023. Dozens of businesses were engulfed in the floods, with widespread damage caused to buildings, furnishings and stock. (Brian Lawless/PA via AP)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.