Ultima actualizare: ieri, 21:27

Locale

FOTOPLAN. Circulaţia rutieră va fi permisă pe o porţiune din Centrul Vechi

Circulaţia rutieră va fi permisă pe o porţiune din Centrul Vechi. Conducerea Primăriei Satu Mare a revenit asupra deciziei de a închide circulația rutieră în centrul vechi al municipiului Satu Mare, după modernizarea acestuia.

Municipalitatea a comandat un studiu prin care se modifică planul urbanistic zonal, urmând să fie permisă redeschiderea circulației pe sectorul cuprins între Casa albă și strada Alexandru Ioan Cuza.

Proiectul urmează să fie supus spre aprobare în ședința Consiliului Local.

Proiectul inițial a prevăzut interzicerea totală a circulației în zona centrală, însă acest lucru a dus la blocaje în trafic.

Proiectul de 23 de milioane de lei pentru modernizarea Centrului Vechi, a început în luna noiembrie a anului trecut și are ca termen de finalizare luna decembrie a anului 2023.

În zona parcului, suprafața de spații verzi se va mări cu o treime. Proiectul prevede înlocuirea rețelelor electrice, montarea de stâlpi de iluminat LED, refacerea fântânilor, refacerea aleilor și a trotuarelor.

11 comentarii

  1. USR PLUS (căcat) Răspunde

    Păcat. Putea fi închis în totalitate dar na ce sa facem trebuie și pentru putori ceva.

    • Procter&Gambell Răspunde

      S-a deschis fix pentru mămica ta

      • USR PLUS (căcat) Răspunde

        Uite un puturos :))

        • Cetateanul Răspunde

          Ce-a pus unguru in loc cu blocarea centrului? Absolt nimic…uitasrm, a pus blocaje in tot traficul din SM, a belit tot centrul cu pavaj ieftin si chicios. Tot centrul a devenit o fundatura, o parcare pt tarani si o bataie de joc pentru satmareni. Cu cine s-au consultat alesii locali cand au decis sa inchida centrul??? Cu progresistii spalati pe creier care fura si se jura ca n-o fac….
          Cat drspre putori care incaseaza acum fonduri din consultanta PNRR – aka USR / Reper si altii ajderea, foar atat: PUIE MONTA !!!

      • Mihaita Piticu' Răspunde

        @P&G Ce prost esti …

        • Procter&Gambell Răspunde

          Așa e în cazul celor care în loc să scrie sub nume propriu fură nick-ul altora. Sunt din ăștia copiii făcuți în palmă sau a fost prezervativul accidental găurit. Din acest motiv ADN-ul a suferit modificări până la momentul fecundării și uite ce idiot s-a născut din ei. Din păcate sunt o grămadă pe aici care fac asta printre comentaci. Eu am zis că nici nu mai reacționez când am vozut ce a scris prostul. Ăsta o fi ceva client mai vechi de-al lui dr.Enătescu și cum domnul doctor nu mai este printre noi a scăpat din controlul medical periodic.

  2. Aspi Rina Răspunde

    Trebuia ori sa se deschida complet,ori deloc !Ce-i bulibaseala asta ??!!!

  3. Ionica Răspunde

    Orasul era evoluat in timp pe sistem un centru de unde porneau drumuri spre directiile principale ca in mileniul 3 cand omul isi doreste confort in detrimentul altor aspecte ale vietii. Cineva cu mintea creata a hotarat ca nu e bine si sa faca in centrul orasului un loc de petrecere timp liber ca el are chef de distractie si nu o poate face decat cu asistenta sa arate ca este potent la tot orasul. Asta cu pretul blocarii circulatiei si doamne fereste de o urgenta ca accesul ambulantei, pompierilor, sau institutii de ordine publica este ingreunat fiind ca toata lumea ocoleste centrul pe strazile inguste care nu prea fac fata. Ei si dupa ce si au dat seama ca si lor le este greu cu circulatia au hotarat sa faca sa treaca ” trenul prin padure” adica un pic de poluare acolo unde asta a fost motto-ul ” aer curat”. Apoi mai permitem parcari in fata hotelurilor, niste terase cu mici si kurtos kalacs si uite asa toti pot sa faca noxe in centru cu exceptia satmarenilor cinstiti. Bravo conducatori.

  4. Satmarean1 Răspunde

    Eu zic sa deschida si de la casa de moda prin fata catedralei si apoi pe Cuza Voda!!!
    In fata la casa alba sa faca un pasaj etajat( ca ,cel de la Burdea sau Crinul🤣🤣🤣), pt pietoni pt a face legatura intre centru nou si vechi.

  5. Nha Răspunde

    Dar studiul acela de ce nu s-a facut inainte, bre?

  6. Contribuabil Răspunde

    Poate aude/vede cineva!
    În atenția autorităților!
    Având în vedere faptul că dinspre Tribunalul Satu Mare și Școala Generală Grigore Moisil pornesc la distanță de 100m una de alta str.Horea și str. Gheorghe Doja, amândouă în același sens, (sens unic) spre Bulevardul I.C. Brătianu, cred că ar fi de folos și spre binele tuturor, un sens unic în sens invers. Dinspre Brătianu spre Tribunal.
    Propun str Horea pentru că în fața casei de modă sunt locuri de parcare.
    Încă. Evident că pe cele două străzi Horea și Gh. Doja ar urma că parcarea să fie interzisă.
    Două străzi atât de apropiate una de alta în același sens nu au rost. Rostul sensului unic este de a fluidiza circulația, ceea ce nu s întâmplă acum. Și apoi spre Biserica cu Lanțuri fara parcare în fața Tribunalului strada poate avea doua benzi.
    Va gândiți și voi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.