Ultima actualizare: azi, 13:20

Locale

Ministerul Educației: 158 de elevi din România cu medii între 1 și 2 iau bursă de merit

Un număr de 158 de elevi din România cu medii între 1 și 2 iau bursă de merit. De asemenea, 8.494 de elevi cu medii între 1 și 4.99 iau și ei bursă de merit în acest an școlar, potrivit unei centralizări publicată de Ministerul Educației, informează Europa Liberă.

Potrivit sursei citate, după ce a intrat în vigoare noua lege a învățământului preuniversitar, cuantumul burselor merit a crescut de la 200 de lei/lună la 450 de lei/lună. Bursa socială pe care o primesc elevii a crescut de la 200 de lei/lună la 300 de lei/lună, iar bursa tehnologică de la 200 de lei/lună la 300 de lei/lună.

Din statistica publicată de Ministerul Educației reiese că un număr de 8.494 de elevi primesc bursă de merit în acest an școlar după cum urmează:

  • Nr. beneficiari burse de merit pe bază de medie generală anuală (sau, în cazul elevilor clasa a IX-a, pe baza mediei de admitere) – tranșa de medii 1.00 – 1.99 – 158 elevi;
  • Nr. beneficiari burse de merit pe bază de medie generală anuală (sau, în cazul elevilor clasa a IX-a, pe baza mediei de admitere) – tranșa de medii 2.00 – 2.99 – 704 elevi;
  • Nr. beneficiari burse de merit pe bază de medie generală anuală (sau, în cazul elevilor clasa a IX-a, pe baza mediei de admitere) – tranșa de medii 3.00 – 3.99 – 2.382 elevi;
  • Nr. beneficiari burse de merit pe bază de medie generală anuală (sau, în cazul elevilor clasa a IX-a, pe baza mediei de admitere) – tranșa de medii 4:00 – 4:99 – 5.250 elevi.

În privința celorlalte medii pentru care se acordă bursă de merit, 82,78% sunt acordate elevilor care se încadrează în tranșa de medii 8.00 – 10.00, iar 52,55% din totalul burselor de merit sunt acordate pentru rezultate obținute pe tranșa de medii 9.50 – 10.00.


Sursa: Europa Liberă

6 comentarii

  1. Peda Gogu Repetent Răspunde

    Păi normal! Niciodată nu e prea devreme ca să ne apucăm să ne cultivăm viitorii analfabeți din Parlament. Așa pricep de mici că se poate câștiga bani fără să meriți. Bravos! Și asta după noua viziune în ceață a României educate. Vai de capul nostru!

  2. Peda Gogu Repetent Răspunde

    Când primele pagini sunt destinate exclusiv celor de teapa lui Dorian Popa nici nu te poți aștepta la altceva. Sunt două posibilități. Una fiind aceea că și sus în funcții sunt analfabeți din ăștia care nici nu își dau seama de ce fac. Cealaltă variantă ar fi că se întâmplă intenționat. Nici una dintre varianta nu ne face cinste.

  3. Antal Răspunde

    Elevii de la Forestier de ce sa nu primeasca burse ?

  4. H&R Răspunde

    Urmează iei Bac-ul cu 1 sau 2.

    • Peda Gogu Repetent Răspunde

      Tot ce se poate. Și așa perfomanțele sunt cosmetizate că elevii care se consideră că nu reușesc sunt îndemnați să nici nu se prezinte. Așa că procentul celor care reușesc se calculează an după an dintre cei care s-au prezentat. Ia calculează tu câți au reușit de fapt dar luând în calcul pe toți care au absolvit! Dezastru național. În altă ordine de idei niciodată nu voi pricepe cum se poate ca elevii care au promovat chiar și cu 5 cum de reușesc să scrie lucrări de doar 1-2 la bac și să pice. Că singura explicație ar fi modul de notare. Că dacă înveți în 3 ore este imposibil să nu reușești să scrii ceva acolo de 5-6. Că așa sunt concepute subiectele. ȘI încă un lucru! Față de ce era pe vremea noastră sincer subiectele actuale se pot considera extra light. E jale. Mulți scriu cu emoticoane sau cu prescurtări că nu sunt în stare să încropească 2-3 propoziții ca lumea, adică ceva început de compunere. Ce să mai vorbim aici de analiza textului, prezentare personaje, caracterizare etc., etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.